“Život je dobrý, ale koně ho dělají lepší.”
Tak tahle věta mě položila naznak😄😄! Nechám si jí vytetovat na čelo a vždycky, když budu zase frustrovaná, co koníček todlecto a támhlencto, stačí kouknou do zrcadla (mám ho ve stáji, abych viděla, jestli budu na vyjížďku dostatečně sexy) a připomenout si, že ta chlupatá koule, co na mě čumí z boxu, dělá můj život lepší😄😄.
Buggyře i marodům držím palce a musím tedy zkonstatovat, že můj víkend byl oproti tomuto silně nudný, neboť jsem řešila samé nezajímavé věci, jako třeba: moji nový králíci na výkrm už mě začli prudit, protože jsou jim 3 měsíce, tže dorostli do ideálního hlodacího věku. Už chápu, proč jsem tyhle ušatý nekňuby přestala chovat. Hlodaji a hlodaji, ve dne v noci hlodaji🤔🐰. Tže jsem jim vyčistila kotce a jala se instalovat protihlodací zařízení ve formě cetris desky na podlahu. A přidala tunu materiálu na okus. Hlodání trochu ustalo, ale ty mizerové si vždycky nějakou skulinu najdou, že jo. Úplně nevím, jak tohle vydržím ještě 1-2 měsíce, než dorostou, takové svévolné ničení svěřeného majetku, asi jim to strhnu ze mzdy.
Pak, při čištění kurníku tak koukám, že jedna slepice je nějaká divná. No už byla divná delší dobu, ale teď byla ještě divnější. A protože jsem si v pátek slavnostně v místní drůbežárně objednala nové kuřičky (budou v červenci), rozhodla jsem se tuto situaci prostě “zaříznout”. Tže jsem zjistila, že uvnitř slepice byly věci, které tam být neměly - jakýsi vak plný vody, pak úplně zdrclý (asi) žloutek, prostě takový tuhý patvar a vejcovod taky nevypadal úplně oukej a skorem žádná vajíčka. Tže ještěže jsem soudružku neudržovala déle při životě. Ještě mi zbývají zabít 3 kusy, než přijedou nové kuřičky, už taky skoro nenesou, tak vezmu každý týden jednu a bude po prdeli, tedy po slepicích. A v neděli bude slepice na paprice a slepičí vývar s knedlíčkem.
Pak jsem uklízela na půdě, protože pokud už milostivě přestane pršet, což bych vážně už ocenila, musíme začít dělat sena, tráva je přezrálá a furt do ní leje. To zas bude todlecto.🙄
Zavařeno dalších 16 sklenic bezové šťávy a koně jsem vyvenčila jenom v sobotu, protože v neděli se střídaly hromy a blesky a déšť s totálním ch*avcem, tže se nedalo dělat vůbec nic a vzhledem k tomu, že mi obě dvě na boxech usnuly, tak to taky nejspíš ocenily, to nicnedělání.
Jo a ještě vééélká pochvala pro mojí drahou tříčtvrtku, neboť vykopal díry, zavezl štěrkem, zasypal lomovým prachem, utáhl deskou, položil gumovou podlahu a znovu utáhl deskou. A to před přístřeškem i před domácími stájemi, kde podlahu ještě zapustil do terénu. Vypadá to fakt děsně snobácky a koníci na těch gumách furt trčí, asi je jim to na kopýtka příjemné!
Jak říkám, celkem nudnej víkend😄!