- Příspěvek #189818
- Nahlásit
Saga: já to tak neprožívám, jeho věk se kloní už k dvacítce, čistě už chodit asi nebude, předloni a loni už měl nějaké potíže, už tak nějak plánuji - neplánuji podle toho, zda bude chodit nebo nebude. Až budou prachy, zase koupím lepší přípravek na klouby, ať se zvetí, a uvidím, jestli bude stát za to ho na tom nechat přes rok a nebo mu třeba dát napíchat bonharen, už jsem o tom uvažovala loni…
Já ho promačkala v kopytě háčkem, a žádná reakce, tak uvidíme, ale to měl prve s abscesem dost podobné, vetka musela diagnostickýma kleštěma dost hledat, a to kůň chodil o třech. Taky měl tenkrát absces pod střelkou. Provalil se sám, vetka pak jen otevřela druhou díru. No, se zapařovákem ani jiným se patlat nebudu, pokud se to nebude lepšit, přijede vet, a bude to. Tentokrát mi přijde, že to od kopyta není, a mám možná i podezření, kde se uhodil/zhmoždil, bylo vytažené prkno na jednom místě. Ale ví bůh, vyčkám věcí příštích.
Loni mi třeba okulhal naprosto neidentifikovatelně přímo na jedněch závodech, sedla jsem na čistého koně a odcházela s koněm po třech, to byly prosím závody bez skákání, v podstatě westernová drezura. A nepřišli jsme na to, čím to. Po dvou měsících byl jakž takž dobrej.
Škoda, že je teďka leklej i ten španěl, protože dřív jsem mohla v době neschopnosti B jezdit na něm. Teď musím s děckama chodit pěšky. A to vozit si zadek je moje prio…