Aktuálně: 3 858 inzerátů207 721 diskuzních příspěvků18 221 uživatelů

O všem a o ničem :)

Horsana
Horsana 29.02.2024, 11:29:37 xxx.xxx.40.140

Ženy drahé, chová tu niekto z vás prepelice?

Ak áno, môžete sa podeliť o foto ich bejváku?

efe
efe 29.02.2024, 11:48:54 xxx.xxx.199.5
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 29.02.2024, 10:26:34

Ne. Já ani žádnou Magdu neznám.

Fikovnice
Fikovnice 29.02.2024, 11:53:19 xxx.xxx.60.135
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 24.02.2024, 13:46:06

Varaxi, Tobě půjčím moji chalupu, zadarmiko! Psala jsem o tom v Třetím víčku. Zemědělská usedlost na Drahanské vrchovině…

Varaxi
Varaxi 29.02.2024, 12:15:05 xxx.xxx.137.233
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 29.02.2024, 11:29:37

Nechovám, ale měli jsme je. Měly dřevěný skorokurníček, vysoký asi jak bouda pro psa, měl odklápěcí střechu kvůli čištění. Nebyly tam hřady, jen podestýlka na podlaze. Byly v zastřešené voliéře 2x2 metry na písku. Od jara do podzimu nesly krásně. 
Doporučuju se poptat na Drůbeži. Jen ještě specifikujte, jestli chcete bejváček vnitřní (to bývají obvykle takové klece), nebo venkovní. 
Pak ještě posílám odkaz na blog jedné paní, která křepelky měla ve stáji:
https://blogyorga.blogspot.com/2020/11/nova-skupina.html
https://blogyorga.blogspot.com/2020/10/novy-byt.html 

Varaxi
Varaxi 29.02.2024, 12:22:56 xxx.xxx.137.233
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 29.02.2024, 11:53:19

Ať Tě nevezmu za slovo. 🙂

Děkuju za nabídku, ale teď se opravdu necítím na návštěvy. 🙂 Pozvat se k horsaně byl samozřejmě vtip, i když dle popisu a fotek to musí být nádhera. 
U Tebe samozřejmě taky, ale tam to znám, můj bratr bydlí od Tvé chaloupky jen kousek. 

Horsana
Horsana 29.02.2024, 12:42:07 xxx.xxx.40.140
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 29.02.2024, 12:15:05

A cez zimu tam boli tiež, v kurníčku? Bol zateplený? A bol na zemi, či na nejakom betóne, alebo na nožičkách?

Viem, že sú náročné na teplotu, ale tie klietky, to je hnus, to nechcem (to hovorím teraz, hehe).

No a tak pokiaľ budete mať ľudí plné zuby, planiny volajú. Akurát teda na pozemku stojí iba “chatka”= búda na náradie, na ktorú si ale zajtra hrdo pripnem už vlastnú kladku 🙂

Varaxi
Varaxi 29.02.2024, 14:04:33 xxx.xxx.137.233

Ona ta voliéra byla celá vysypaná pískem, zastřešená a jednou stěnou navazovala na dům. Na tom písku stál kurníček, nohy neměl, stál v rohu u stěny tak, aby na něj nepršelo. Písek odvádí vodu, takže byl relativně v suchu. Zateplený nebyl, ale byl v chráněném místě a byl na zimu bohatě vystlaný, aby se tam mohly holky zahrabat. A počítalo se, že přes zimu snášet nebudou. Pokud byste chtěla vejce přes zimu, musíte vytápět, zateplený kurník nestačí. 
Na iFauně blahé paměti přispíval pán, který choval křepelky venku ve voliéře s nezatepleným zázemím celé generace. Říkal, že časem se křepelky přizpůsobily na chladnější počasí a jakž takž nesly i v zimě. Ale jen jeho vlastní odchovy. A žraly jak protržené, takže ekonomika chovu přes zimu nebyla nic moc. 
My neměli kohoutka, takže jsme se nikdy o odchov nepokoušeli. Jsme 550 m n. m., severní cíp jižní Moravy. U Vás můžou být podmínky jiné, tudíž i výsledky se mohou lišit. 
Klece - ty dřevěné z odkazu - jsou celkem velké a pro sedmdesátiletou paní to je asi fajn, že se nemusí zohýbat. Na živo jsem je ale neviděla. Každopádně kvituji, že dali vale těm kovovým příšerám a udělali si vlastní, lépe vyhovující. 

Fikovnice
Fikovnice 29.02.2024, 19:09:23 xxx.xxx.60.135
Varaxi:

Ať Tě nevezmu za slovo. 🙂

Děkuju za nabídku, ale teď se opravdu necítím na návštěvy. 🙂 Pozvat se k horsaně byl samozřejmě vtip, i když dle popisu a fotek to musí být nádhera. 
U Tebe samozřejmě taky, ale tam to znám, můj bratr bydlí od Tvé chaloupky jen kousek. 

Cože????

A jak to, že to nevím??? My se známe??? 😂 Teda krom IF?

Fikovnice
Fikovnice 29.02.2024, 19:11:43 xxx.xxx.60.135
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 29.02.2024, 12:22:56

Vzpomínáš, jak mi přišla kočičí brož a Ty jsi psala, že bys měla strach, kdyby Ti ji doručili a Ty bys nevěděla, od koho je. Tak teď mám strach já! 😛

Vůbec si neuvědomuju, že bych Ti někdy psala přesné místo, kde mám chalupu…???

Na Víčko jsem dávala letecké snímky, mnoho jsme si napsaly soukromě, ale i o chalupě? No, já jsem hlava děravá, tak je to možné. 😉

Varaxi
Varaxi 29.02.2024, 20:01:28 xxx.xxx.137.233
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 29.02.2024, 19:09:23

No, na iFauně jsme si to psaly. Pokud si to nepletu. Bratr bydlí v Kunštátu a Ty máš tu chalupu někde poblíž, ne? 🙂Maminka pochází z Bořitova, tak mám tím směrem půlku rodiny. Psaly jsme si i o Blanických rytířích, pokud se nepletu. 
Přesné místo jsi mi nepsala, ale že je to kousek, to ano. 
Když mě přišla kdysi dávno přepadnout moje maminka, tak přišla večer, kdy už jsem spala, a uklidila mi. 😀 To mám po ní - když přepadávat, tak jedině proto, abych umyla nádobí. 😀 Takže se nemusíš bát. 

Fikovnice
Fikovnice 29.02.2024, 23:19:54 xxx.xxx.60.135
Varaxi:

No, na iFauně jsme si to psaly. Pokud si to nepletu. Bratr bydlí v Kunštátu a Ty máš tu chalupu někde poblíž, ne? 🙂Maminka pochází z Bořitova, tak mám tím směrem půlku rodiny. Psaly jsme si i o Blanických rytířích, pokud se nepletu. 
Přesné místo jsi mi nepsala, ale že je to kousek, to ano. 
Když mě přišla kdysi dávno přepadnout moje maminka, tak přišla večer, kdy už jsem spala, a uklidila mi. 😀 To mám po ní - když přepadávat, tak jedině proto, abych umyla nádobí. 😀 Takže se nemusíš bát. 

Jj, já psala, že jsem hlava děravá. Ano, Kunštát je celkem blízko, také Křetínská přehrada…je tam krásně!👍

efe
efe 02.03.2024, 20:55:26 xxx.xxx.64.15

Ufff, tak sedlářka právě odjela, morgáně dle předpokladu velmy atypický záda, ale sedlo máme. Od zítřka začneme zkoušet ježdění. 
Je to GFS Monarch. 

efe
efe 03.03.2024, 17:53:59 xxx.xxx.64.15

Po první zkoušce sedla zatím převládají pozitivní pocity. Knedla se hýbá výrazně lépe, je znát, že má volnou lopatku a krásně máchá nožičkama, na sedlo neřekla vůbec nic, ani uchem nehla, což je pro mě nejdůležitější faktor. 
Mně je sedlo taky pohodlné a dokonce velikost 16,5 mi je akorát, takže super. 

Obrázek Obrázek
Verun
Verun 03.03.2024, 22:27:23 xxx.xxx.220.12

Efe, vy se na mě budete asi zlobit, ale už jsem vám jednou k jedné fotce psala, že kobylka nemá správný postoj, zadní podkročené(vytáčí kopyta ven?), přední zakročené.ne výrazně, možná podsunuté patky?  on je to takový kruh viz. odkaz , já vím, je to focené v písku, ne na tvrdém, ale opět bych se nad tím zamyslela, ona pak ta záda a nenapasování sedel s tím může souviset. 

https://www.facebook.com/photo/?fbid=939885767704392&set=pcb.939885867704382

Buggyra
Buggyra 04.03.2024, 07:35:00 xxx.xxx.198.226

Na vyjížďkách a už sem tam i něco skočíme.

“Naštval” mě sedlář: přijel a prý “jéje, nezhubl vám nějak?” A já, před týdnem jsem si tady pochvalovala, jak je kůň nažranej (no ale celou zimu na něj nikdo nesedl, takže svaly off…), ani jsem nevěděla, co mu na to mám říct 😀 A on říká, tak to necháme, zavolejte mě někdy po jaru, až bude nakrmenej, ať to docpeme na tu nejvyšší kondici prej, podložit můžete vždycky.

Achjo. No a teď se to ve mně pere. Já bych raději měla nacpáno na tu bídnou kondici (kterou teď ale zdaleka nemá), protože v té má nejmíň ochranných vrstev na zádech, které kompenzují ty nespravedlnosti od sedla. Sedlo bylo vyrobené (kostra vyrobená) na koně loni před vánocemi, takže měl ještě zbytky jezdeckého osvalení po sezoně. No tak řekněme, že teda docpeme na nějaké to jezdecké osvalení za tři měsíce. A holt ten leden až květen budu podle potřeby podkládat…

No jo, ale mně teď ujíždí sedlo dozadu, což se mi nelíbí, a to bych potřebovala pořešit (terén je u nás dosti “zvlněný”). A taky mi dělá na koni most, což úplně beránek pod celým sedlem nevyřeší… Asi to s tím sedlářem ještě proberu… 😕 Musím mu vyfotit záda toho koně po ježdění, ten otisk po sedle.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
efe
efe 04.03.2024, 10:42:34 xxx.xxx.199.5
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 03.03.2024, 22:27:23

Nezlobím. Je zrovna před korekturama po celkem dlouhý době (ach ti podkováři), úpravu už uháním měsíc… A jinak se prostě jen takhle debilitně postavila, protože kolem jízdárny byl zrovna ruch a bylo potřeba čumět na kde co. Jinak mám, co se týká kopyt, svědomí čisté ;) 

A co se týká napasování - problém u ní je ten, že má velmi dlouhý kohoutek a hned pod ním je velmi kulatá a zároveň krátká. Ano, je tam drobná nesymetrie mezi pravou a levou stranou, která může být od kopyt, která jsou před úpravou lehounce nesouměrná. 

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 04.03.2024, 10:44:56 xxx.xxx.27.179

Zlatý trimeři, kteří vyžadují, že musí být úprava kopyt co 4 týdny, max 5, jinak na to prdí 😀. Je to dražší, ale mám svatej klid 😀

efe
efe 04.03.2024, 10:45:39 xxx.xxx.199.5
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 04.03.2024, 10:44:56

Kde se takoví sháněj? :/ Já mám trimerku přímo ve stáji a stejně není čas 😢

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.