Aktuálně: 3 857 inzerátů207 713 diskuzních příspěvků18 221 uživatelů

O všem a o ničem :)

efe
efe 19.02.2024, 07:58:02 xxx.xxx.199.5

A jinak já v sobotu hodila na morgáně zase tu bezkostru, o který mi vloni říkala, že ne-e a světe div se, tentokrát prej jo-o… 😀 Daly jsme lehce jízdárnu, jen chvilku a protože byla zlatá, tak jsem jí nechala být.

No a včera jsem na ní to sedlo hodila znova a šly jsme do terénu. Podruhý byla pod sedlem sama bez koně v terénu a byla skvělá. Ona si tak rozvážne jde, rozhlíží se po okolí (a tím pádem zakopává, protože nekouká pod nohy 🙂 ), ale je hrozně hodná. I jsme zaklusaly, taky no problem. Sedla si vůbec nevšímala a nijak nedala najevo jakýkoliv diskomfort. Ale já prostě i tak cítím, že to není ono. Mj. mi sedlo při chůzi do kopce sjíždí trochu dozadu. 

A pořád je to stejnej roztomilouš 🥰

Obrázek
kometa
kometa 19.02.2024, 11:06:17 xxx.xxx.224.101
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 19.02.2024, 07:58:02

Poprsák jste nezvažovala?

Buggyra
Buggyra 19.02.2024, 11:09:17 xxx.xxx.198.226

Já bych teda poprsák (jakože zádržný) na bezkostru nedávala… To už spíš protiskluzovou podložku, ale je otázka, jak by se na ni cíťa tvářila 🙂 No a když ani efe to sedlo není po chuti, není třeba to nějak patlat dokupy, ať si pořídí něco, co bude vyhovovat oběma. Dneska je tolik možností…

efe
efe 19.02.2024, 11:31:24 xxx.xxx.199.5

Přesně tak, v plánu mám pořídit jiné sedlo, jen už přes dva měsíce čekám na sedlářku 🙂

A jinak protiskluzová dečka byla zatím to nejhorší, co jsem jí, dle jejího názoru, dala na záda. To byla permanentně všema čtyřma ve vzduchu a vypadala jako mustang na rodeu, co se snaží zbavit jezdce… 

Buggyra
Buggyra 19.02.2024, 11:33:18 xxx.xxx.198.226

Já si to myslela 😂 Kdo ví, jestli jste o tom už nepsala a já si teď na to nevzpomněla…

Verun
Verun 19.02.2024, 23:30:03 xxx.xxx.220.12

Holka vy si zase naběhnete…🙃

Doufám , že osobně nechcete obsedat a pak jezdit…. určitě tušíte, nebudu rozmazávat, ….jj, chlapy mají taky hodně , ale určitě ne tolik, nebo se něco změnilo? důvod:   osifikace páteře, udělala by jste si na koni lavor. 

PS: není nasedlaný moc vepředu? 🙄

Xerxova
Xerxova 20.02.2024, 06:42:43 xxx:xxx.562:6421

jdu sem s dotazem - někde někdy někdo (Efe?? Buggyra??) diskutoval o bederním prohřívacím pásu (infra odrazivost ??) pro lidi. Prosím, dejte mi odkaz. Nejde sice o moje záda, ale potřebovala bych doporučit osvědčený výrobek

Saga
Saga 20.02.2024, 07:08:32 xxx.xxx.167.183

Efe, díky za vysvětlení! Pro mě byla koupě koně daného plemene s předpoklady k PSSM celkem horor, vždycky se snažím dávat si pozor, všecko řešit, ale nikdo není neomylný, včetně mě…A co naplat, když plemena, která se ausgerechnet líbí mě, jsou k tomuhle náchylná snad všechna👎! No, i když…S prvním projevem PSSM “na živo” jsem se paradoxně setkala u kamarádky, poměrně nedávno, u její koby plemene ČT, 5 let, 180 KVH, prostě přesně tam, kde bych to vůbec nečekala. U ní to začalo kolikovými bolestmi, tže se řešila kolika a na myopatii se poprvé vůbec nepřišlo. Asi po roce měla druhou ataku, taky to napřed vypadalo, že bude zase kolika, ale nakonec ne, a zatuhl jí celý zadek, udělaly se testy a bylo jasno. Člověk si fakt nevybere, co se týče plemene. Já sice mám koně ve výběhu, kde je tráva, ale dávkuju jim i pastvu (v sezoně), nyní jim dávkuju seno a snažím se dodržovat hladové pauzy 3, max.4 hodiny, protože vím, že déle je to blbě. Postavit je k balíku sena nonstop, tak už je po nich. Mám totiž politickej úkol, než přijede v květnu paní zubařka, musí být obě důry na kondici šest (na stupnici 1-10 dle vet), na podzim byly obě na sedmičce, teď mě ty jejich zimní chlupy dost matou, ale myslím, že na šestku útočíme😛!

A velká gratulka k morganí spolupráci! Je to kočena, ty ošiška, ten nosánek😊. Já sem aktuální foto mojí můry dát nemůžu, vypadá jako plemenný kozel, má bradku a knírek😄.

efe
efe 20.02.2024, 07:50:41 xxx.xxx.30.215
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 20.02.2024, 06:42:43

Ahoj, koukej po výrobcích zn. Back on Track. Nabízí Equiservis třeba. 

kometa
kometa 20.02.2024, 08:01:51 xxx.xxx.224.101
Verun:

Holka vy si zase naběhnete…🙃

Doufám , že osobně nechcete obsedat a pak jezdit…. určitě tušíte, nebudu rozmazávat, ….jj, chlapy mají taky hodně , ale určitě ne tolik, nebo se něco změnilo? důvod:   osifikace páteře, udělala by jste si na koni lavor. 

PS: není nasedlaný moc vepředu? 🙄

Souhlas.

Možná nelichotivé fotky z blbého úhlu, ale na té první vidím placičku - myšleno žádná prsa (jako svaly) a na druhé je sedlo moc vepředu.

Xerxova
Xerxova 20.02.2024, 08:23:58 xxx:xxx.2ffc:6dba
efe:

Ahoj, koukej po výrobcích zn. Back on Track. Nabízí Equiservis třeba. 

moc děkuju

Buggyra
Buggyra 20.02.2024, 08:30:02 xxx.xxx.198.226

na té první vidím placičku - myšleno žádná prsa (jako svaly)

šák je to mládě, kde by to vzalo svaly, chodí to po výběhu od sena k přístřešku… 🙂

Jasně, že top chovatelé mají hříbata v jiné kondici, ale 🙂

Arbora
Arbora 20.02.2024, 08:41:13 xxx.xxx.131.14
Xerxova:

jdu sem s dotazem - někde někdy někdo (Efe?? Buggyra??) diskutoval o bederním prohřívacím pásu (infra odrazivost ??) pro lidi. Prosím, dejte mi odkaz. Nejde sice o moje záda, ale potřebovala bych doporučit osvědčený výrobek

Tiež pridávam hlas bedrovému pásu back on track. Akurát treba počítať s tým, že je to na relax, nedá sa s tým veľmi fungovať v nejakom pohybe. Ale normálne som si ho dávala aj na spanie. Napr. https://www.equiservis.cz/back-on-track-bederni-pas-1970-22625cz1124/

Buggyra
Buggyra 20.02.2024, 09:40:38 xxx.xxx.198.226

To asi záleží na tom, který bederní pás si vyberete, je jich několik typů. Já mám ten z odkazu nahoře a přidělala jsem si k němu podprdelní pás, tj. když si to zapnu, tak mi bederák hezky drží na místě a neomezuje mě a můžu v něm normálně pracovat nebo jezdit na koni. Samozřejmě na spaní taky dobrý 🙂

Tady jsou pěkně vypsané

https://www.mushgo.cz/back-on-track_v26/obleceni-pro-lidi_k514/chranice-a-bederni-pasy-pro-lidi_k516/bederni-pasy_k517/

Verun
Verun 20.02.2024, 12:53:55 xxx.xxx.220.12
Buggyra:

na té první vidím placičku - myšleno žádná prsa (jako svaly)

šák je to mládě, kde by to vzalo svaly, chodí to po výběhu od sena k přístřešku… 🙂

Jasně, že top chovatelé mají hříbata v jiné kondici, ale 🙂

Jen takový podotek, nebudu to vztahovat k této situaci, ale špatně utvářený hrudník - úzký , ať už vlivem odchovu nebo čímkoliv, se pak promítne do pasování sedla, sedlo klouže většinou dopředu- klínovitý hrudník, dozadu rozšiřující , prostě ho ničím na místě neudržíte a zasekne se vždy o lopatku -leda podocasák, sedlo na míru… 

Buggyra
Buggyra 20.02.2024, 13:02:35 xxx.xxx.198.226

Jako, nevzpomínám, jak je to hříbě staré, jestli dva nebo tři roky nebo jak, ale ze zkušenosti vím, že hrudník může projít vážně bouřlivým vývojem později. Jinak souhlas, u hotového atyp hřbetu je sedlo na míru asi jasná volba.

anekapace
anekapace 20.02.2024, 19:39:19 xxx.xxx.49.20

Vždycky jsem si přála myšavého hucula. 😆 Čerstvě oholený miláček, snad už se moc neozimí. 

Obrázek

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.