Aktuálně: 3 875 inzerátů207 712 diskuzních příspěvků18 221 uživatelů

O všem a o ničem :)

kometa
kometa 14.02.2024, 09:24:52 xxx.xxx.224.101
Odpověď na příspěvek uživatele anekapace z 14.02.2024, 09:06:09

Vzneste dotaz na admini. Mám pocit, že se to tady nedávno řešilo. Počet vložených fotografií.

zbynek
zbynek autor webu
14.02.2024, 09:26:25 xxx.xxx.40.76

Raven na to za chvíli koukne. Množstvím fotografií to nebude, jde jich až 20 naráz, spíš si myslím, že bude špatný formát. Ale pár prvních fotek vám šlo, jakou mají koncovku?

Saga
Saga 14.02.2024, 09:55:06 xxx.xxx.167.183

Efe, tak to jsem zvědavá, co vám nakonec sedne. Určitě pak poreferujte! Já jsem z toho byla taky dost zoufalá, protože jsem potřebovala začít s mladou něco dělat, což jde bez sedla dost blbě. Hlavně, když jsem na ní lezla bez sedla, tak se jí to viditelně nelíbilo a v momentě, kdy jsem na ní dala i tu špatně padnoucí anglii, tvářila se lépe. A to jsem na svých předchozích koních byla zvyklá bez sedla jezdit, žádnému to nevadilo. Toho prvního jsme dokonce s kámoškou bez sedla obsedly, a jezdila jsem jen tak celkem dlouho, než jsem sedlo koupila. No, cobce se to zjevně nelíbí. Z první kostry vyrostla úplně, ta druhá, docpaná, je prostě…no, víte jak, nasedlat se nechá, ale tváří se jak bluma v září, prostě cítíte, že to jen trpí a s tímhle ORX přišla obrovská změna. Hlavně doufám, že to vydrží do jara, naposledy jsem na ní seděla koncem listopadu. Přes zimu nejezdím, nelze to skloubit s prací a světlem a momentálně i s povrchem (všude bahno). Jako jde na ní vidět, že ještě přes zimu zmohutněla, ale taky mohou hodně mást ty zimní chlupy, protože o minihorsce jsem si taky myslela, že je ňáká tlustá, ale v pondělí tu byl brutál déšť, koně mokrý nažmach a ona tak najednou splaskla, že jsem si říkala, že je všechno možný, jenom ne tlustá😉. Doufám, že už aspoň v březnu to bude co k čemu, abychom mohly začít něco dělat. To zimní delirium už mě přestává bavit👎. Kolik je vaší Dámě? Mojí cobce bude v červnu 5 let. 

raven_kix
raven_kix autor webu
14.02.2024, 10:23:42 xxx.xxx.230.164

Dobrý den, zkusil jsem vložit jednou svou fotku a prošlo to. Můžete mi prosím poslat aspoň 5 fotek na info@chovzvirat.cz? Prozkoumám to víc, děkuji.

efe
efe 14.02.2024, 13:01:52 xxx.xxx.199.5
Odpověď na příspěvek uživatele Saga z 14.02.2024, 09:55:06

…protože jsem potřebovala začít s mladou něco dělat, což jde bez sedla dost blbě…

No přesně v týhle fázi se ocitnu na jaře (teď to ještě nedávám, za tmy do práce, za tmy z práce), tak bych do tý doby ráda něco měla no. Sama jsem zvědavá, co na to morgáně. Ona se k těm sedlům vyjadřuje až moc “nahlas” 🙂 Ale teda bez sedla když na ní sednu, to jí nevadí a to mám dost špičatej zadek.

A jinak Dadličce bude letos 19 ❤️

Saga
Saga 14.02.2024, 13:32:29 xxx.xxx.167.183

Tak to chápu, máme to hodně podobné! Držím palce, ať to se sedlem dobře dopadne! A koukám, že jsem holky asi popletla! Tže Dadlička je Dáma a ta je starší a morgáně je ještě děcko? Je to tak? A Dadlička už užívá důchodu, nebo taky ještě pojezdíte?

No, jinak já když jsem mluvila s paní z ORX v té Lysé, tak jsem taky právě hodně řešila věk, protože kobyla už čtyřletá, sice obsedlá, na ruce terénu znalá, ale mě to připadalo jaksi málo (jakože prd umí) a zase na druhou stranu cobové rostou do šesti let, prostě furt to jsou chlaďásci, tak zase jestli mi z toho sedla, ač bezkostry, nějak nevykyne. Zrovna, když jsme tam takhle vedly diskusi, tak se k nám připojilo pár kolemjdoucích a byly to taky cobařky a hrozně mě potěšily, že taky jezdí v bezkostře, že to je prakticky to jediné, co na coby pasuje a že fakt nevykyne, že ve 4,4 letech už je ten kůň skoro dopečenej, no tak doufám, že to tak bude. Sedlo zatím odpočívá v pokoji (doslova), kobyla ve výběhu, tak uvidíme za pár týdnů.

efe
efe 14.02.2024, 14:15:16 xxx.xxx.199.5

Mám dvě kobylky - Dámu neboli Dadličku, letos 19 letou, PSSM1 pozitivní, tudíž už 8 let (ty bláho, to to uteklo!) v invalidním důchodu. Chodím s ní na krokovky do lesa, to dává krásně a spokojeně pobrukuje. A dělala a ještě mi dělá vodícího koně pro morgáně. Je to obrovská osobnost a moje největší učitelka.

Pak morgáně, ofic jménem Chloe (plus něco před a něco za 🙂 ), ta bude teď v dubnu pětiletá. Obsedlá před rokem, vloni jsem se na ní párkrát svezla do lesa, jízdárně jsme moc nedaly, ale za mě je důležitější ten terén, kde na začátku kůň získá rovnováhu, okouká se a tak. I když okoukaná je hodně, od jednoho roku se mnou špacíruje po lesích na špagátku. Je hodně citlivá a učenlivá, hned všechno chápe, je radost s ní pracovat. Jelikož je to hodně pozdní plemeno, tak teprv letos s ní chci začít trochu víc pracovat na jízdárně a seriozněji, ale k tomu už právě to sedlo potřebuju.

Jinak bezkostry miluju, když dobře sedí samozřejmě. Léta jsem jí měla i na Dámičku a jí to moc moc vyhovovalo. Taky se na ní nedalo skoro nic napasovat, anglická komora 5 jí byla úzká a navíc má taky hodně krátký záda (ona je poloviční APH) a sud bez kohoutku. 

raven_kix
raven_kix autor webu
14.02.2024, 15:42:04 xxx.xxx.230.164
Odpověď na příspěvek uživatele anekapace z 14.02.2024, 09:30:31

Děkuji za zaslání fotek a problém bude určitě v těch konkrétních souborech. Sice se mi z e-mailu uložily na plochu a na ploše jsem viděl i malé náhledy fotek, ale při rozkliknutí fotky se neotevřou. Používám vestavěný program na prohlížení fotek přímo z Windows a tento program se mi vždy při pokusu o otevření fotky zasekne a nejde ani zavřít křížkem.

Problém tedy takto asi nevyřeším. Zkuste prosím fotografie uložit z FB znovu nebo nejlépe i na jiném zařízení a mělo by být snad po problému.

Saga
Saga 15.02.2024, 09:11:45 xxx.xxx.167.183

Efe, díky za vysvětlení, už se orientuju! Morgáně si právě pamatuju už z IF, protože jsme tam řešili hodně podobné věci, ale tu starší kobylku jsem zazdila. Mojí cobce bude pět až v červnu, ale postupujeme vlastně stejně. Já mám koně doma, tže bohužel bez jízdárny, kruhovky a dalších vymožeností, co by se mi zvlášť v tomto počasí moc hodily. No, co nadělám, jednou jsem si to tak vymyslela, tak to tak mám. Já jsem jí obsedala normálně v terénu, samotnou, stačilo mi na to jedno odpoledne, napřed moc nechápala, ale pak když přišel ten WOW efekt, tak to byla sranda😀. Pak, když byla možnost, a já sehnala vodiče, brala jsem minísku jako vodícího koně a to šlo samozřejmě mnohem rychleji, velká koby pak mnohem rychleji chápala, co se po ní chce. Holt vodiče nemám každý den, tak si vždycky člověk musí poradit s tím, co má. Chodily jsme výhradně v terénu, taky měla natrénováno na voďáku, koupila jsem jí jako dvouletku, co do té doby neopustila areál, kde žila, tže první vycházky pro ní byly poněkud šokující😄! Ale je vnímavá a za člověkem jde kamkoliv. Na podzim jsme vlastně skončily tím, že umí rozejít, zastavit, naklusat, změnit směr, následovat druhého koně, předejít ho a jít první, oddělit se od něj a jít jinam, jít do vody, jít sama bez koně. Víc jsem nestihla, tak doufám, že na jaře nějak navážu. Tohle je právě moje první bezkostra a zatím nezklamala, tak doufám, že to tak bude i dál!

A ještě bych se zeptala trochu mimo téma, jak se u Vás poprvé projevilo PSSM? Já mám sice kobylu N/N, ale chovám se k ní, jako by byla pozitivní, to už je prostě moje úchylka od předchozích koní, kteří také měli metabolické problémy. Má Vaše Dáma specifický režim/krmení, kvůli myopatii? Já jsem welfare a krmení řešila hodně moc, abych se vyhla těmhle problémům, protože to je prostě strašák, proto mě to zajímá, pokud tedy budete chtít. Děkuji.

Saga
Saga 15.02.2024, 09:14:40 xxx.xxx.167.183

Anekapace - já bych navrhla soutěž o best of foto, protože tohle je nášup😄. Za mě nejlepší modelky/modelové jsou z první série, foto č.4! Ti čtyři bubíci, jak jdou pěkně jak schůdky a ty kukuče😀Slaďouši prostě, zbožňuju begany a poníčky🤗.

Horsana
Horsana 17.02.2024, 13:14:37 xxx.xxx.40.140

Ja v tieto dni len čo začujem slovo žrebčín, tak mám extrémne silný záchvat zúrivosti, dve zaslúžilé matky skončili teraz u nás, v stave, ktorý sa dokonca aj mne ťažko popisuje.

Bodaj by to tam celé zhorelo do tla, hlavne miesta, kde sa pohybujú ľudia, čo sú za toto zodpovední. Aj z ich kokotským dvorným veterinárom.

efe
efe 19.02.2024, 07:51:47 xxx.xxx.199.5
Odpověď na příspěvek uživatele Saga z 15.02.2024, 09:11:45

Uf no Madam a PSSM… to by bylo na dlouho… ale zkráceně: kdysi mívala klasické tying-up epizody, ale na předku - tuhnou jí plece. V průběhu tří let u ní byli 4 veti a nikdo nevěděl. Já se o tom dočetla na netu (a kdysi ještě na ECH mě na to i přivedl MVDr. Jahn) a poslala jsem žíně do DE, test se vrátil pozitivní. Od 11 let je v invalidním důchodu, není schopná bezproblémově plně fungovat. Management, který u ní funguje, je hliněný výběh se senem, plus dostává vojtěškovou řezanku od Hippolytu, vit. E a selen a když je potřeba dokrmit (už dlooooouho nebyla), tak přidávám konopné otruby. Jednou za týden na krokovku do lesa, to je moc spokojená. Takhle už pár let funguje bez příznaků. 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.