Aktuálně: 3 875 inzerátů207 712 diskuzních příspěvků18 221 uživatelů

O všem a o ničem :)

Arbora
Arbora 13.02.2024, 10:20:36 xxx.xxx.131.14
Horsana:

Njn….ako došiel vypaľovač k farbe tmavý ryšiak neviem…

Nehovorí sa výpalník? 😄

Buggyra
Buggyra 13.02.2024, 13:13:31 xxx.xxx.198.226
Horsana:

Njn….ako došiel vypaľovač k farbe tmavý ryšiak neviem…

chtěl vám udělat radost, že máte konečně to ryšavé hříbě! Si to tady přečet… 

efe
efe 13.02.2024, 15:23:38 xxx.xxx.199.5

Krtečci the best ❤️

A malej Hospodář (proč si pamatuju Hospodářku??) nějak povyrostl…

Anonymní (neregistrovaný) 13.02.2024, 20:35:49 xxx.xxx.49.20
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 13.02.2024, 15:23:38

Holky čáu. 🙂  

Máme se dobře, žádné větší zdravotní průsery nemáme. Dětičky rostou a hospodaří s námi vesele dál, jen ten vozový park bohužel nepruží a nepřizpůsobuje svou KVH adekvátně k věku dětí. 😆 Tak se do barabizny nastěhovala Konina (125 cm kvh ponice bez původu). Je to tedy šklebna, ale pod sedlem byste jí svěřili batole. Rychlejší vyjížďky zvládá též a čerstvě začala chodit v kočáru. Chtěla bych jí připustit Welsh cobem a udělat si do budoucna něco kolem 135 cm, já jsem prostě na ty malý koně a blbě se to shání. 🙂 

Krtečky jsme loni připouštěli a nezůstala ani jedna, a jsem za to ráda. Byl to hec od hospodářky, toužila po hříbátku, ale asi je to takhle lepší. Krtice loni obhájily první místo ve Vozatajském poháru a jsou to prostě Mařeny, kterých rovno není. 

Chlaďas, kterého jsem kupovala a ještě stihla s Vámi prožívat na ifauně, je moje zlato, i přes nějaké trable a neporozumění se posouváme i sportovním směrem a letos pojedeme dvě kola zimního poháru. Od pana Odvláčila je to velké gesto smíření, protože je to obrácený kretén, na kterého zádrž a případné sešlápnutí brzdy působí jako rána bičem. A když se u za slovo vzatých dozvíte, ze řešení problému je netahat a nebrzdit, chce se vám káknout do textilu. 😂 

Dědek Norik se též drží, co se psychické a fyzické kondice týče, občas jde pod sedlo, občas do kočáru, občas dělá polní práce, dvakrát do roka dřevo…. Je malým hospodářem milován a i když je to troubelín, který upřímně nechápe, proč ho obtěžujete takovymi věcmi, jako slušné chození na vodítku nebo určení tempa a směru pod sedlem, je to dobrá duše. (Von totiž fakt neví, že dělá lumpárnu, ono mu to asi nikdy nedalo smysl, poslouchat své poddané.) 😆 

No a abysme se nenudily, že…..  

Tak na nás na návštěvě mrkl dvouletý belgik, toho času hřebec , neosahaný, nepolíbený, od souputníka ohlodaný. A už je taky náš. O kouličky chudší, na jedno oko slepý, ale milovaný. ☺️ 

Obrázek Obrázek
anekapace (neregistrovaný) 13.02.2024, 20:53:27 xxx.xxx.87.128

P.S. Na mladého jsem si dneska poprvé sedla, jen tak z hecu, a asi si mě při mých blahobytných 75 kg nevšiml, jinak nevím….😆

Shodou okolností jsme na něm dnes našly závadu, a to je poměrně velký hematom na stehně. Při snaze oholit místo kvůli mazání se z místního joudy stala panenka Chucky a chvílemi jsem se bála o život holý. Dopoledne byl na volno na vyjížďce (je to naprosto báječné a v našem kraji stále proveditelné).  Chlapec po přivezení neuměl klusat ani cválat. Takže mu je pohyb po terénu třeba a je to opravdu skvostná záležitost. Není nic hezčího než kůň bez jezdce, vnímající okolí plnými doušky. P.s. už to cválá.  

kometa
kometa 13.02.2024, 21:08:37 xxx.xxx.147.163
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 13.02.2024, 20:35:49

dvouletý belgik

Nedá mi to - máte nasedláno moc vepředu.

anekapace (neregistrovaný) 13.02.2024, 21:14:16 xxx.xxx.87.128

K tradičním Vozatajským závodům, které pořádáme, jsme přidali i Huberta.   Foto děcka na černé ponici s trojím jištěním vznikne tak, že matka sedí u opratí, táta se zprčí, protože testosteron a má doma koňa!!!!! a tak na něho po roce sedne a pojede. 😂 Děckův poník je doma chvíli a moje komfortní časování co se vypuštění mezi lot koní týče je roven slovu NIKDY….. 😆 a představa, že se něco vysere a já nemám volné končetiny k záchraně vyústily v tohle…. Fotky děs, zážitek veliký. Zvládly to. 

Až ba mladého všechno chodí v kočáru i pod sedlem, jsem vděčná za taková zvířata. Asi jsem si to musela vyžrat s prvními koňmi, teď mám odměnu? No kéž by to tak fungovalo…..

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
anekapace (neregistrovaný) 13.02.2024, 21:19:07 xxx.xxx.87.128

On je to předozadní pohled a má zakročeno, brutálně vepředu to není, a hlavně to byla jen chvilička, poválela jsem se po něm a slezla.  🙂 Ale jinak beru, svého vyvoleného sedlám víc dozadu.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
anekapace (neregistrovaný) 13.02.2024, 21:35:32 xxx.xxx.49.20

Nedaří se mi přidat fotky, zkusím to naposledy, ať to tady neplevelím. 🙂 

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Saga
Saga 14.02.2024, 07:47:36 xxx.xxx.167.183

Anekapace, já vůbec žádné fotečky nevidím, jen bílé čtverečky a to jsem se tak těšila na příval krtečků😔.

Efe, nevím jestli to na kočkách nezapadlo, četla jste o sedýlku ORX? Kdyžtak můžem pokračovat tady, sem se to více hodí!👍

anekapace (neregistrovaný) 14.02.2024, 08:25:45 xxx.xxx.28.219

Když já netuším, čím to … ☹️

Obrázek
efe
efe 14.02.2024, 08:33:47 xxx.xxx.199.5

anekapace: já k vám asi dorazím s morgánětem na školení zapřahání  😍

Saga: teď jsem to teprv četla, jsem ráda, že panuje spokojenost. Já se toho Canyonu musela zbavit, kobyla ho nesnesla. Teď mám Ghost Barroco a taky to není ono, takže když už na ní sednu, tak jen v beránkovém padíku Orx, to je spokojená. Čekám na kamarádku sedlářku, prý má sedlo přímo pro mě - na koně s kulatým krátkým hřbetem a výraznou lopatkou - nějaké, co používají hojně na tyto typy koní v UK. Tak jsem zvědavá. Jednou bych chtěla Hidalgo bezkostrovýho španěla, až malá doroste.

kometa
kometa 14.02.2024, 08:34:15 xxx.xxx.224.101
anekapace:

On je to předozadní pohled a má zakročeno, brutálně vepředu to není, a hlavně to byla jen chvilička, poválela jsem se po něm a slezla.  🙂 Ale jinak beru, svého vyvoleného sedlám víc dozadu.

Má zakročeno, ale i tak je to na můj vkus moc na lopatce. Jenom názor.

kometa
kometa 14.02.2024, 08:35:04 xxx.xxx.224.101
anekapace:

Když já netuším, čím to … ☹️

Obrázek

Možná moc fotografií…? Dotaz na admini.

kometa
kometa 14.02.2024, 08:35:49 xxx.xxx.224.101
Odpověď na příspěvek uživatele Saga z 14.02.2024, 07:47:36

Já taky ne. Možná viz výše.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.