- Příspěvek #184313
- Nahlásit
Holky čáu. 🙂
Máme se dobře, žádné větší zdravotní průsery nemáme. Dětičky rostou a hospodaří s námi vesele dál, jen ten vozový park bohužel nepruží a nepřizpůsobuje svou KVH adekvátně k věku dětí. 😆 Tak se do barabizny nastěhovala Konina (125 cm kvh ponice bez původu). Je to tedy šklebna, ale pod sedlem byste jí svěřili batole. Rychlejší vyjížďky zvládá též a čerstvě začala chodit v kočáru. Chtěla bych jí připustit Welsh cobem a udělat si do budoucna něco kolem 135 cm, já jsem prostě na ty malý koně a blbě se to shání. 🙂
Krtečky jsme loni připouštěli a nezůstala ani jedna, a jsem za to ráda. Byl to hec od hospodářky, toužila po hříbátku, ale asi je to takhle lepší. Krtice loni obhájily první místo ve Vozatajském poháru a jsou to prostě Mařeny, kterých rovno není.
Chlaďas, kterého jsem kupovala a ještě stihla s Vámi prožívat na ifauně, je moje zlato, i přes nějaké trable a neporozumění se posouváme i sportovním směrem a letos pojedeme dvě kola zimního poháru. Od pana Odvláčila je to velké gesto smíření, protože je to obrácený kretén, na kterého zádrž a případné sešlápnutí brzdy působí jako rána bičem. A když se u za slovo vzatých dozvíte, ze řešení problému je netahat a nebrzdit, chce se vám káknout do textilu. 😂
Dědek Norik se též drží, co se psychické a fyzické kondice týče, občas jde pod sedlo, občas do kočáru, občas dělá polní práce, dvakrát do roka dřevo…. Je malým hospodářem milován a i když je to troubelín, který upřímně nechápe, proč ho obtěžujete takovymi věcmi, jako slušné chození na vodítku nebo určení tempa a směru pod sedlem, je to dobrá duše. (Von totiž fakt neví, že dělá lumpárnu, ono mu to asi nikdy nedalo smysl, poslouchat své poddané.) 😆
No a abysme se nenudily, že…..
Tak na nás na návštěvě mrkl dvouletý belgik, toho času hřebec , neosahaný, nepolíbený, od souputníka ohlodaný. A už je taky náš. O kouličky chudší, na jedno oko slepý, ale milovaný. ☺️