Aktuálně: 3 874 inzerátů207 699 diskuzních příspěvků18 221 uživatelů

O všem a o ničem :)

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 12.12.2023, 14:31:47 xxx.xxx.27.179
Buggyra:

Terénní veterináři se setkávají víc s lidmi, než se zvířaty, a to by mě osobně tedy dovedlo asi do kriminálu.

😀 to mi připomnělo

Kdysi - když jsem kupovala svojí kobylu - jsem se sprostě vetřela do auta vetce, která mi dělala předkupní prohlídku. Aby mě svezla do Prahy, já totiž nemám auto, nemám ho roky a výhledově ho asi ani mít nebudu.

Jinak je to tedy terénní vetka. A ty 2 hodiny jízdy v autě byl fakt masakr 😀 pořád telefon na uchu a ty dotazy 😀 jsme měla pocit, že volají holšišky, těm bych to samozřejmě odpustila, ale to volali regulérně letití majitelé koní 😀 kdyby mi ten telefon dala na ucho, tak to všechno vyřídím za ní coby poučený laik 😀

A pak nemají tihle lidi být vorvaní jak borůvky.

Buggyra
Buggyra 13.12.2023, 08:09:31 xxx.xxx.198.226

Tak letošní čertovská jízda 🙂 Bohužel anděla jsem na videu nestihla. Byl ale stejný jako loni (poslední dvě foto) 🙂

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Horsana
Horsana 13.12.2023, 14:24:51 xxx.xxx.40.140
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 13.12.2023, 08:09:31

Pekné, ponýšky samozrejme najkrajšie ❤️

To sú čisté shetlandy ? Majú nejaké dlhé nohy na tej foto 😀

Buggyra
Buggyra 13.12.2023, 14:49:31 xxx.xxx.198.226

Jj, to jsou papíroví, byli i na výstavách, ale jako lepšího nám hodnotili toho, co byl už valach, protože to byl pěknej vejlupek a zdrhal nám - nemohli jsme riskovat, že si to s ním vyřídí nějaký větší kůň od sousedů. Jeli jsme na výstavu, kde byl zahraniční posuzovatel (Holandsko nebo Británie, nepamatuju, ono je to přes pět let!!! hrozné, jak to letí), a drželi jsme toho “hodnějšího” hřebcem, že kdyby se ukázal dobrý v typu, tak bychom třeba nabídli plemenitbu. Ale byl v pořadí těch pěti předvedených hřebců poslední, tak jsme ho šmikli taky 🙂 (jeden šel pod kudlu snad na dvou, druhý šel na třech letech) No a ten, co jsme ho vykastrovali prvního, ten zůstal nižší a nabral neskutečně v hrudníku, má hřbet jako stůl, kolikrát říkám, že by se na něm dala cvičit voltiž. A ten, co byl kastrovaný později, je vytáhlejší a “štíhlejší”. Čiže uplně opačně, než “se říká” 😀

Dlouhé hnátky mají proto, že uuuuž byl vidět skorem jejich výběh, a to je třeba natáhnout řádně nohy, aby to panička ještě neotočila náhodou od domova!

Horsana
Horsana 13.12.2023, 15:01:08 xxx.xxx.40.140
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 13.12.2023, 14:49:31

Aha, sú perfektní 🙂 ❤️

Horsana
Horsana 17.12.2023, 13:40:10 xxx.xxx.40.140

Tak ako sa vám darí, v tomto predvianočnom čase?

Ja už druhý týždeň bojujem s chrchlitídou, ale takou strašnou, že to nepamätám od decka, priedušky som mala také zaliate hlienmi, že som dve noci strávila sediac na stoličke, inak to vo mne hvízdalo ako v mechoch.

Dôsledne som pocítila, ako veľmi na prd to je, ak konský astmatik dostane iba bronchodilatans, ale nič, čo by mu zmiernilo sekréciu a opuch v dýchacích cestách. Je to pekne na houno a kvalitu dýchania a života to nijak k lepšiemu nemení.

No, ale o chvíľu je tu najkratší deň v roku a potom jupíííí, už to bude iba lepšie 🙂

Horsana
Horsana 17.12.2023, 13:44:07 xxx.xxx.40.140

A ako vždy v zime, plánujem, kam vyrazím, keď skončí, akurát sa obávam, či dovtedy ešte bude nejaký les stáť, nah ☹️

Za 10 rokov to tam na hrebeni riadne preriedlo. A kôrovec to nie je, poctivo to tam striekajú nejakým sajrajtom…síce, veľmi už nemajú čo striekať, no. Tá fotka, kde je les nie je z 2015, ale z roku 2012…druhá je 2023…prístrešok je zhlobený akože nový, lebo na neho kupodivu spadol strom, to je SNPčka a takúto búdku im tam postavili :/

Obrázek Obrázek
Verun
Verun 17.12.2023, 17:35:57 xxx.xxx.220.12

Já už taky nemám kam chodit na houby-bílé hřiby, letos jsem byla tak zpruzená z harverstorového zásahu, že jsem byla v lese jen dvakrát a nemám nasušeno vůbec nic a z minulého roku jsem rozdala před sezonou (a to suším na kila). Vím, udělat se to musí, ale ať si to do psí díry  pak uklidí, se tam nedá ani projít na chůdách a to ani po cestě, natoš jít po lese. Pes je úplně v pasti, ten vůbec, odmítá v tom marastu pohyb. 

Tak a konec zábavy, v tento předvánoční čas si jdu dát směnu u “pece”. Dneska budou linecký a ořechy…pomáhat mi bude vaječňák😉.

Buggyra
Buggyra 18.12.2023, 11:49:54 xxx.xxx.198.226

Já teď přetrpěla firemní večírek, no příště mě tam nikdo nedostane, a tombolu ať si dělá, kdo chce. Lidi za mnou chodili, abych šla trsat, já to nesnáším, no a hudba mi málem vysklila zuby a ty světla od dýdžeje mi vypálily sítnici tak, že domů za volantem jsem silnici hledala po hmatu.

V sobotu vánoční vyjížďka s kamarády, vystátý plnokrevník pod zadkem, nevěděla jsem, jestli z něj vůbec zvládnu slézt po akci, tak nějak jsem napůl spadla a napůl se sesoukala (no mít westernové sedlo, dolů by mě asi sundavali hákem na prasata). Ještě že je to tak hodný kůň.

Příbuzenstvo, ke kterému mám jet na vánoce, leží s covidem, takže musím počkat, jestli se z toho vyhrabou, než tam pojedu. Nadto ve středu jdu darovat krev (snad mě vezmou, už měsíc a půl se láduju železem, trávení totál rozhozené), takže ještě v oslabení, ale není se čeho bát, pracujeme až do pátku, tak si v práci před víkendem odpočinu 😀

Měla bych před svátky vystrouhat koně. Aspoň ty velké. Achjo… No po krvi to nedám, takže musím něco udělat zítra, a pak jestli zvládnu třeba jednoho v pátek, no uvidí se… Potřebovala bych trochu precizněji toho plnokrevníka, teď jsme oba po dornovce, a mám podezření, že má každé přední jiné, tak aby ho to zase nekřivilo, to poznám až ta kopyta uvidím zblízka, no jsem hrozná, já vím, ale není nějak na nic čas a vůle, třikrát týdně děcka na kroužku a ve zbytku týdne sotva stíhám nakoupit, poštu, obstarat důchodce a včera dvě myčky a pračka a vanilkové rohlíčky a služba na mytí chodby a ještě jsem měla koně na starosti celý den, takže ráno i odpo. 

Máti koupila parkur. Jakože několik kompletních skoků. Takže to se bude někdy vykládat z auta, počítám dneska, to by bylo, abych si nehnula se zády! Zítra se musí shodit balík ze stohu - no a takhle já si žiju 😀

Vánoce mě nechávají úplně v klidu, no ještě shánět třeba dárky, to by mě už vážně třeplo, když vidím lidi kolem sebe, jak jsou kvůli tomu v panice. V neděli mi kamarádka dala nějaký čaj, tak jsem jí rovnou suše oznámila, že já se jí s žádným dárkem vymýšlet nebudu, ať se nezlobí. Je to hodná kamarádka, vypadala, že mi to odpustí 😀

Verun
Verun 18.12.2023, 18:48:57 xxx.xxx.220.12

Vánoce se dají přežít nejen s vaječňákem, a ten když dojde, tak s grogem…dneska rohlíčky a išelské dortíky…tak pa. 

Horsana
Horsana 19.12.2023, 15:32:46 xxx.xxx.51.17

Mno, aspoň nemusíte utrácať a pitvať…aj keď, budú to asi zaujímavé nálezy…

Bobca
Bobca 20.12.2023, 20:20:36 xxx.xxx.20.192

já dnes dělala domácí“bejlís”..jen jsem nesehnala mandlový pudink,tak je z toho karamelový likér…Skoro litr a půl🤭(z půllitru rumu)to mě nenapadlo,že to tak nabyde..Ale přijede kámoška,tak jí podaruju..Jinak jsem zatím nic nepekla,jela jsem ke kámošce do FM,změřit madlo na sedačce,abych jí mohla konečně dodělat krytí…V Uničově byla pořád mlha,dušičkové počasí,a za Olmikem sluníčko celou cestu..Ale dnes,jak jsem jela nazpátek,tak pršelo celou cestu,až z Olmika do Uničova už né..Nějaká “brána”..

Horsana
Horsana 27.12.2023, 11:19:18 xxx.xxx.51.17

Na Sihle sa kone brodia po brucho v snehu a detičky sú na blate, tak takto tú tvrdosť nevybudujeme 😀

Ale je jasné, že  Líška ryšavá nikdy nebude 😉

Obrázek Obrázek
Horsana
Horsana 11.01.2024, 10:24:57 xxx.xxx.51.17

Here we go again…moje kone aspoň slušne na krajnici, nah…

Takže v Novom Roku vlastne nič nového, ako je to u vás? 

Obrázek
Arbora
Arbora 11.01.2024, 11:13:44 xxx.xxx.164.117

No, po poslednej - a zatiaľ našťastie jedinej, prechádzke na ceste (bohužiaľ hlavnej, s intenzívnou kamiónovou dopravou) som utekala poisťovať. 

Horsana
Horsana 11.01.2024, 11:26:28 xxx.xxx.51.17
Odpověď na příspěvek uživatele Arbora z 11.01.2024, 11:13:44

Fíha a kde, kde?

Kone tam síce budú iba do jari, no proste priečne klady na ohrade praskajú a kone, pochopiteľne, že najmä moje, sa túlajú po okolí, pretože proste je to super, keby sa aspoň pásli, majú na čom, ale nie, furt vylezú na tú cestu…

Buggyra
Buggyra 11.01.2024, 12:12:03 xxx.xxx.198.226
Horsana:

Fotka je zo Sihly, vykúpalo sa takto viacero koní, mmm, paráda 😀

Obrázek

Jéj, to by se líbilo plnokrevníkovi! V těhle chvílích si říkám, že ještě že nemáme potok, ale sucho sucho a vodu musíme chytat z deště nebo vozit, protože to bychom mohli vyhodit rejžáky a pořídit ručníky…

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.