- Příspěvek #155070
- Nahlásit
No to já spíš teda z toho monstra. A bylo to přímo u Vás to zemětřesení?
No to já spíš teda z toho monstra. A bylo to přímo u Vás to zemětřesení?
Epicentrum zemetrasenia bolo kdesi na Zemplíne, ale otrasy boli u nás brutálne cítiť a trvali dlho, jeden z najnepríjemnejších pocitov, čo som zažila, ste v domácich trepkách a župane, úplne nepripravení a totálne zaskočení. Brrr. Veľmi zlý pocit.
Byly nějaké větší škody? Popadané baráky, popraskané silnice apod…?
Tak to áno, statika narušená, nejaké komíny popadali, hlavne staršie domy, isto nie veľa, ale nejaké škody budú, ono večer živý vstup o tom bol úplne o ničom a dnes som nestihla ani pozrieť správy, ani socky…
Hustý! A původ zemětřesení? Střet tektonických desek je celkem daleko ne…? Takže nějaká podzemní sopka..?
až takhle moc? No tak to pak jo, to chápu. Já zažila maličkatý zemětřesení jako dítě v paneláku v Prahé - trošánek to vibrovalo a pukla nám trošku zeď v dětským pokoji.
Nah…ako, vieš, tuná nikdy pravá ruka nevie, čo robí ľavá, škody sú/nie sú…iné hlási ministerstvo vnútra, iné postovali už večer ľudia….
Príčina- nevie sa, epicentrum sa menilo už asi XYZ krát, aj magnitúda, seizmologický týpek včera v živom vstupe koktal, že online seizmografy im vypadli….chjo….
Ale byť pri niečom takom na 7. poschodí paneláku v tepláčikoch a župane, úplne zaskočený a nepripravený napríklad na útek von, kde bol asi 1 °C…ako, nie je to dobrý pocit, človek sa cíti veľmi zraniteľný a vydaný napospas niečomu, na čo sa ani nedá pripraviť ☹️
nie je to dobrý pocit, človek sa cíti veľmi zraniteľný a vydaný napospas niečomu, na čo sa ani nedá pripraviť
to věřím, fuj a brrr.
Njn. Brrr.
Dnes mi kolegyňa poslala video, ako na betónke (zase betónová cesta, zase, uuaaa), ktorá smeruje na Sliezsky Dom týpečkovi vyšiel z lesa rys.
A zostal stáť a pozeral, ako by si nebol istý, či sa má ísť dať človeku poňuňať….potom sa, po fakt hodnej chvíli, odpratal zas do lesa, piánko, v klídečku.
Vraj to bol mladý, hoci dospelý samec, ktorý si vytyčuje územie, či čo….mno…mám jednu otázku- prečo si zver nepríde vytyčovať územie ak som na na betónovej ceste ja??
prečo si zver nepríde vytyčovať územie ak som na na betónovej ceste ja??
Předpokládá, že právě vytyčujete Vy? 😀
Bo se bojí, že dostane tyčku?
Přééésně! 😀
Tak hlásím, že v pátek vyrážíme s Knedlou na víkendový mistrák (MČR Seesee Cupu) a jako obvykle naprosto bez přípravy… Nejdřív jsem byla na dovolený a teď trávím v práci cca 13 hodin denně a domů jezdím v devět večer (nebo později). Tak se ukáže charakter a um morgáněte 😊 (a nebo taky ne).
JOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!! DRŽÍME I TO CO NEMÁME!
Fotos a povídání budou? A když nebudou, tak to namaluju! To je fakt.
edit a kam, kam jedete?
edit dva - vona ta pauza může někdy být i přínosná - u psů občas je. Se uvidí.
jako tu hlavu, tělo a nohy má ve skutečnosti mnohem hezčí, ale je to první pokus, že jo:
Morgáně na bedně:
No to je celá Knedla!! To jí nalepim na box 😀
Jedem do Zduchovic - u Příbrami 😉
Reportáž klidně napíšu a fotky dodám (raději svoje, že ehm…).
To je přímo v emerickém výstavním postoji! 🙂
…To jí nalepim na box…
to bych možná ani radši nedělala, mohlo by se stát taky, že hrůzou neusne a jako nevyspalá nic nevyhraje 😀
Na povídání se těším a na fotky taky - když nebude čas tak neva, stačí Morgáně portrétek.
Do Příbrami kousek proti germánsku. Kolegův kamarád tam má někde vyhlášenou restauraci prej - mám se zeptat?
ano, cosi emerickýho v tom bude, páč je to hodně divnej postoj 😀