Aktuálně: 3 867 inzerátů207 581 diskuzních příspěvků18 218 uživatelů

O všem a o ničem :)

kometa
kometa 17.09.2023, 14:33:28 xxx.xxx.147.163
KatyQ:

Tak, tak. My vždycky říkali: “Je to čisté hovno. Ještě se po té zemi moc neválelo.” 🤣

Obvykle teda mezi sběrem bobku a sváčou omáchnu ruce v kýblu a pak teprve oplácám o kalhoty.

Jste lepší.🙂

Saga
Saga 18.09.2023, 08:14:02 xxx.xxx.167.183

Šmarjá, to jste mě zase dostaly s těma myšma! Já je beru do holé ruky, jako všecko, páč mě to vždycky bylo tak nějak úplně jedno na to sahat. Myši všelijakých druhů i rozměrů, mrtvé i živé, málokdy mám po ruce rukavice. S rukavicí beru pouze hady, protože ze zmije mám prostě respekt, na tu si beru ty velké svářečské a dlouhý rukáv, bydlí u mě ve výběhu a občas je nutné ji přemístit děvčicu. V přírodě na ně pochopitelně nesahám, proč bych to dělala, že jo…Ale myši mívám v kalfasu na vodu utopené běžně, normálně vyndám za ocásek, otřu ruku o nohu, pak na to zapomenu a dám si jablko, třeba že jo. No zatím to se mnou ještě neseklo, ale nad těmi hygienickými návyky u koní bych se asi měla zamyslet🤮Jinak jsem úplně normální a meju se každý den😄

Zrzavci
Zrzavci 18.09.2023, 08:27:53 xxx.xxx.226.6

Mám dotaz  - Horsano, škytala jste včera tako kolem  cca pátý hodiny odpolední? Musela jste škytat hodně, vymetala jsem včera verandu, která je ve fázi výstavby a kam se myš dostane, vymetala jsem prašnej stavební bordel a v tom vířícím prachu jsem si vzpomněla na vás. 

Jinak si myslím, dámy, že právě tahle forma provozu, vás činí odolnými a nesmrtelnými. 

kometa
kometa 18.09.2023, 13:11:52 xxx.xxx.224.101
Zrzavci:

Mám dotaz  - Horsano, škytala jste včera tako kolem  cca pátý hodiny odpolední? Musela jste škytat hodně, vymetala jsem včera verandu, která je ve fázi výstavby a kam se myš dostane, vymetala jsem prašnej stavební bordel a v tom vířícím prachu jsem si vzpomněla na vás. 

Jinak si myslím, dámy, že právě tahle forma provozu, vás činí odolnými a nesmrtelnými. 

Též si myslím. Covid mě obešel širokým obloukem. A že jsem pozitivních a nemocných měla kolem sebe dost.

Anonymní (neregistrovaný) 04.10.2023, 12:10:16 xxx.xxx.56.185

Jak se toto povedlo? 😲🤪😛

Obrázek
Zrzavci
Zrzavci 04.10.2023, 12:13:58 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 04.10.2023, 12:10:16

No! A mně tohle máma ve školce nechtěla dovolit! mít koně na balkoně. A to jsme bydleli jen ve zvýšeným přízemí, tenhle to má v patře! Asi nemá tak přísný rodiče 😀

edit - vono nahoru po schodech to půjde, horší dolů. Když jsem byla malá, dělala máma na Xaverově  a jednou jim tam do kanceláří napochodovala ponice 😀 😀 bylo veselo velice, protože to jedno patro nahoru dobrý, ale dolu blbý. Museli odmontovat zábradlí tehdy, nebo jak, už si to nepamatuju. Byl to takovej ten nízkej tesko barák, jedno patro.

Buggyra
Buggyra 06.10.2023, 13:58:11 xxx.xxx.198.226
Anonymní:

Jak se toto povedlo? 😲🤪😛

Obrázek

To může být taky tak, že ten protější roh toho domu, co ho nevidíme, je zakouslý do nějakého svahu, a kůň přišel prostě po patře, protože dveře z toho domu vedou do místa, které je v úrovni toho patra.

Mimochodem, poníky jsme kupovali od dámy, která má stáj v patře nad garáží. Poníci do stáje chodí okolo garáže po travnaté cestičce do kopečka a pak po lávce zezadu budovy. Kobyly, hříbata, plemeník… Okna mají pět metrů nad dvorkem 🙂

Dřívávějc, když jsme s poníky a oslíky ještě vyváděli jako děcka různá alotria, běžně jsme s nimi lozili do schodů a ze schodů.

Zrzavci
Zrzavci 06.10.2023, 14:02:34 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 06.10.2023, 13:58:11

Já myslim, že se pletete. Vy ste si nefšimla toho žebřiku? určitě přišel po žebřiku.

Horsana
Horsana 08.10.2023, 10:56:12 xxx.xxx.40.140
Saga:

Šmarjá, to jste mě zase dostaly s těma myšma! Já je beru do holé ruky, jako všecko, páč mě to vždycky bylo tak nějak úplně jedno na to sahat. Myši všelijakých druhů i rozměrů, mrtvé i živé, málokdy mám po ruce rukavice. S rukavicí beru pouze hady, protože ze zmije mám prostě respekt, na tu si beru ty velké svářečské a dlouhý rukáv, bydlí u mě ve výběhu a občas je nutné ji přemístit děvčicu. V přírodě na ně pochopitelně nesahám, proč bych to dělala, že jo…Ale myši mívám v kalfasu na vodu utopené běžně, normálně vyndám za ocásek, otřu ruku o nohu, pak na to zapomenu a dám si jablko, třeba že jo. No zatím to se mnou ještě neseklo, ale nad těmi hygienickými návyky u koní bych se asi měla zamyslet🤮Jinak jsem úplně normální a meju se každý den😄

Robím to rovnako…a všetko si utieram do nohavíc….nuž…

Ale do miestnosti, kde je prach a myší trus a ide sa to tam víriť, to sa pracem, prípadne mám rúško. Platí aj pre vtáčí, najmä holubí trus.

Takú miestnosť už nemáme, no dali nám tam nejaké návnady a myši začínajú hynúť…viem kde sú, ale proste brrr, no, stále tam nakuknem, či tam ležia…ležia, kupodivu, heh.

Ale to už nech robí ošetrovateľ, ja nie.

efe
efe 09.10.2023, 07:49:07 xxx.xxx.199.5
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 08.10.2023, 11:07:37

Wow, to je pecka! Je sice vyhublej, ale krasavec i tak!

Zrzavci
Zrzavci 09.10.2023, 09:14:07 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 08.10.2023, 11:07:37

Týýý jofka!!! Nádhera!!!! 

Horsana
Horsana 09.10.2023, 18:44:24 xxx.xxx.40.140

Jop, môj najlepší úlovok, videá ešte nemám čas spracovať, ale nejaké foto už mám.

Rys sa teraz asi viac nažral, lebo nachádzam trus, to predtým nebolo a to posledné guvno malo celkom úctyhodné rozmery, pán Rys ho umiestnil presne na križovatku ciest a doslova ním presral vlka, súdiac podľa starého trusu je to nejaké významné miesto.

Ale ešte sa tam bojím dať fotopascu, že mi ju nájdu hubári, zo skál som ju už vzala domov, lebo tam už sa v zime nevyplazím.

Na fotke je Boss a jeho príjemný rujný výraz 😀 A ešte jedno nočné monštrum 🤭

Obrázek Obrázek
Xerxova
Xerxova 09.10.2023, 19:20:51 xxx.xxx.113.170

krásné fotky - fotopast máte úžasně umístěnou.

My asi potkali rysa (byl dost daleko, ale nic jiného jsme nevymysleli) před dvěma roky. Psala jsem pak i na CHKO - a moc hezky mi odpověděli - a že zkusí umístit fotopast, zdali se jeho výskyt prokáže. Ale jestli migroval… tak že nic nezjistí. V Jizerkách tyto kočičky výjimečně zastiženy byly - ale v posledních letech nee. 

Na rozdíl od setkání s vlkem v Lužkách, rysa nemáme ani na nekvalitní fotce - ale žádný jiný žlutý “pes” na tlustých nohách s kupírovaným ocasem, který nám předvedl suverénní a zcela tichý pohyb ve skalnatém bukovém lese daleko od civilizace nás nenapadl…

Verun
Verun 09.10.2023, 20:31:58 xxx.xxx.220.12
Horsana:

Jop, môj najlepší úlovok, videá ešte nemám čas spracovať, ale nejaké foto už mám.

Rys sa teraz asi viac nažral, lebo nachádzam trus, to predtým nebolo a to posledné guvno malo celkom úctyhodné rozmery, pán Rys ho umiestnil presne na križovatku ciest a doslova ním presral vlka, súdiac podľa starého trusu je to nejaké významné miesto.

Ale ešte sa tam bojím dať fotopascu, že mi ju nájdu hubári, zo skál som ju už vzala domov, lebo tam už sa v zime nevyplazím.

Na fotke je Boss a jeho príjemný rujný výraz 😀 A ešte jedno nočné monštrum 🤭

Obrázek Obrázek

živá Ćupakabra…😲

Anonymní (neregistrovaný) 09.10.2023, 20:50:13 xxx.xxx.40.140

Do frasa, bolo u nás zemetrasenie!

Skoro som sa dotento od strachu ☹️

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.