kometa: odpovídám na poznámku z diskuse “on je hodnej, on vám nic neudělá” (nebo tak nějak). Ať se to tam ještě víc neplevelí. Takže k tlapičkám od kocoura, srnci a kuně:
U nás srnky vědí, že jsou jen krapítek od pozvánky na karbanátek.
Zato prasata jsou odrzlá, a jsem vskutku vděčná, že mám brambořiště celkem zabezpečené, neb bych se nerada dočkala chvíle, kdy mi tam zaúřadují (ještě navíc k úřadující srně a úřadujícímu hryzci). Příští rok pěkně navýším plot kolem políčka na 2,5 metru (zatím je metr a půl) a srny se zbavím. Ale co s hryzcem… leda brát s sebou odpoledne Kocoura na sběr klíšťat a hryzců 🙂 Políčko bude obšancované, takže když přes něj přehodím ještě síť proti ptactvu, mohlo by to Kocourovi přijít dostatečně interiérové, aby nezmehnul, a pěkně hlídal.
Prozatím hryzcovi asi do chodbičky pustím voděnku, zase na druhou stranu je fajn, že ta chodba vede od vodárny až na políčko, protože se mi to pěkně zaleje 🙂 Brambory by potřebovaly poskočit…
Tlapičky od kocoura nevadí. Srnec o guláši očividně neslyšel. Ad ohryzané kabely automechanik doporučil spešl spray.
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 03.08.2023, 12:58:13
V autě na parkovišti vedle cvičáku. Máme transportéra kvůli kolům a zároveň i možnosti spaní. Za nás tam nikdo s karavanem ani obytňákem ještě nebyl, bylo to těsně před prázdninami. Krásný klid tam byl a spousta lesních jahod🙂.
Tak to já zase sbírám jen to, co má “rourky zespodu” kromě satana a hořčáků. Pak ještě poznám tu lišku a bedlu jedlou (jakože tu jsem fakt nakoukala, abych nebrala zahradní a jiné pochoutky). A nic jiného. Páč já jsem jen uživatel, nepoznám václavku ani jidášovo ucho ani ty mozky ani jiné slizky 😀
Teď budu asi častěji chodit se svým novým amantem, ten je znalec a pozná i různé ty houby “s knížkou zespodu”, a že prý proč ty holubinky a jiné lahůdky nesbírám, tak jsem mu oznámila, že fajn, že všechny knížky kromě lišek jsou jeho (lišky v polívce mňam mňam) a já si budu sbírat ty hřiby 😀
No asi bude amant fajn, dneska mi pomůže naložit železniční pražce. Ty u koní užijeme, tak jak je někde vidím, tak se hned zajímám, jestli mi je dají. Tady teď pokračují ve výměně pod tratí a prý si je můžu odvézt 🙂 Děláme z nich pevný podklad u krmelišť a manipulační plochy, a poslední dobou též používáme na výměnu sloupků u ohrad.
No asi bude amant fajn, dneska mi pomůže naložit železniční pražce. Ty u koní užijeme, tak jak je někde vidím, tak se hned zajímám, jestli mi je dají. Tady teď pokračují ve výměně pod tratí a prý si je můžu odvézt 🙂 Děláme z nich pevný podklad u krmelišť a manipulační plochy, a poslední dobou též používáme na výměnu sloupků u ohrad.
Nechlubila bych se veřejně je to bráno jako nebezpečný odpad , rádi se toho zbaví, aby to nemuseli bezpečně za prachy likvidovat. dobře se s tím kšeftuje, lidi to i koupí.
Nechlubila bych se veřejně je to bráno jako nebezpečný odpad , rádi se toho zbaví, aby to nemuseli bezpečně za prachy likvidovat. dobře se s tím kšeftuje, lidi to i koupí.
No, hodně lidí to veřejně má - ohrady pro koně, jízdárny, viděla jsem i kolem krav…