Aktuálně: 3 854 inzerátů207 493 diskuzních příspěvků18 218 uživatelů

O všem a o ničem :)

kometa
kometa 08.07.2023, 10:00:02 xxx.xxx.147.163
Arbora:

Ja som teraz pár dní chodila bicyklom po Tríbeči/Vtáčniku a tiež už mám medvediu paranoju. Pritom sú to kopce, kam chodievam odmalička a nikdy som to neriešila. Teraz som za každým divným zvukom videla medveďa a premýšľala, čo ak vylezie. 😅

Tríbeč… Film Trhlina? Velmi strašidelný a mysteriózní. Aspoň teda pro mě.

Horsana
Horsana 08.07.2023, 10:00:47 xxx.xxx.40.140
Odpověď na příspěvek uživatele Arbora z 08.07.2023, 09:52:13

Jj, toto je nepríjemné a mám to podobne, ale zase iba v miestach, kde vidím na cestičke čerstvé lajno, veľké ako koleso od auta.

Ale na Tribeči by si sa mala báť viac trhlín, než medveďov, nie, 😀

Treba si všímať pobytové znaky- stopy, lajná, medvedie stromy…aj ich čerstvosť…preto sa na Kojšovke nebojím, lebo proste tieto znaky chýbajú a na tých XYZ hektároch čučoriedok nikdy nikto stret s medveďom nemal, čo je divné, ale nemal, pravda, v sezóne zberu tam Rómovia táboria a veľa plodov tam veru nenechajú…

Horsana
Horsana 08.07.2023, 10:04:42 xxx.xxx.40.140
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 08.07.2023, 10:00:02

Film neviem, ale kniha a aj ďalšie od Kariku - to je des a hrôza, ktorá vás vtiahne a budete sa fakt báť…kniha Strach…to sa bojím aj otvoriť, neviem, či som ju aj nevyhodila, brrr, Karika ten strach rozhodne umí.

kometa
kometa 08.07.2023, 12:27:38 xxx.xxx.147.163
Horsana:

Film neviem, ale kniha a aj ďalšie od Kariku - to je des a hrôza, ktorá vás vtiahne a budete sa fakt báť…kniha Strach…to sa bojím aj otvoriť, neviem, či som ju aj nevyhodila, brrr, Karika ten strach rozhodne umí.

Děkuji za inspiraci. Dostala jsem k narozeninám poukázku do knihkupectví Dobrovský, tak to hned v pondělí vyzkouším. Doma v bezpečí se bojím ráda.

Leithian
Leithian 08.07.2023, 15:10:29 xxx.xxx.33.102
Odpověď na příspěvek uživatele Repta-A-Repta z 08.07.2023, 12:34:46

Já tam budu nakupovat dal. Co si dělá v soukromí je mi úplně sumak. Z knihkupectví má prostě největší a nejlepší výběr. At prodejny ci eshop. Luxor mu nemůže konkurovat. Jedine prodejna na Václaváku stojí za něco a eshop mizerie. Knihcentrum ma eshop a výběr stejnej ale zas málo poboček. Kosmase a další neberu v uvahu tam je to tragedie. Pokud nechci kraviny typu steelova nebo nejnovější severskou detektivku. Plus jako jeden ze dvou bere sodexo. Kazdej rok od firmy desitka tak se to hned rozfrca v dobrovskym 😁 ted co zavedli prodej “vadnych” knih tam najdu i svoje milované perličky za nejlepší ceny. Takže mě je kauza vite kde a dost lidem nejspis taky

Fikovnice
Fikovnice 08.07.2023, 15:11:47 xxx.xxx.172.108
Leithian:

Já tam budu nakupovat dal. Co si dělá v soukromí je mi úplně sumak. Z knihkupectví má prostě největší a nejlepší výběr. At prodejny ci eshop. Luxor mu nemůže konkurovat. Jedine prodejna na Václaváku stojí za něco a eshop mizerie. Knihcentrum ma eshop a výběr stejnej ale zas málo poboček. Kosmase a další neberu v uvahu tam je to tragedie. Pokud nechci kraviny typu steelova nebo nejnovější severskou detektivku. Plus jako jeden ze dvou bere sodexo. Kazdej rok od firmy desitka tak se to hned rozfrca v dobrovskym 😁 ted co zavedli prodej “vadnych” knih tam najdu i svoje milované perličky za nejlepší ceny. Takže mě je kauza vite kde a dost lidem nejspis taky

No jo, Ty jsi totiž knihomol, to píšu v dobrém!😉👍

Repta-A-Repta
Repta-A-Repta 08.07.2023, 16:33:14 xxx.xxx.125.175
Leithian:

Zkuste booktook, martinus, dobre-knihy, knihobot, trh knih…vadné knihy se slevou už nabízí skoro každý, poukázky taky bere kdekdo…nebo i přímo v nakladatelství - Host, Dokořán, 65.pole atd…

Zahraniční přes amazon…škoda, že definitivně skončil bookdepository…

Leithian
Leithian 08.07.2023, 16:54:57 xxx.xxx.16.59
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 08.07.2023, 15:11:47

Mi povidej. To co 5let zpět stalo petikilo ted dvojnásobek v lepším případě. Mazec. Přibývá to pomalu a seznam mam dlouhej 😂 a to nový autory defacto neberu. Když tak velmi zřídka. (scifi a fantasy spisovatele byvaji rozsahem poměrně… Bohatí 😁) 

Leithian
Leithian 08.07.2023, 16:59:11 xxx.xxx.16.59
Odpověď na příspěvek uživatele Repta-A-Repta z 08.07.2023, 16:33:14

To co píšeš znám a výběr buď nic moc nebo zrovna trhknih nepatří mezi levné. Aspoň to co jsem shanela tam byla fakt bída. To si radši najedu bazarovky na databazeknih. A jak rikam. Pouziju tam navic v dobrovskym sodexo. Jsem členem xlet. Slevy mam dost slušný. A mam 2 prodejny blizko přičemž jednu 500m od práce. Takže šetřím za poštovný 😁 chápu že někdo si ty dve knizecky z rádoby moralniho hlediska koupi jinde a proč ne. Jen říkám svůj postoj ze stejně jak u spisovatelů je mi jeho soukromej život naprosto putna. Je to jeho věc. Kdyby se o tom nepsalo tak to nevíte a blazene jedete dal. 

Leithian
Leithian 08.07.2023, 17:00:55 xxx.xxx.16.59
Odpověď na příspěvek uživatele Repta-A-Repta z 08.07.2023, 16:33:14

Ale i tak díky za tip. Z amazonu jedu nedostupný puzzle 😁

Lenacia
Lenacia 08.07.2023, 23:54:47 xxx.xxx.168.148
Odpověď na příspěvek uživatele Repta-A-Repta z 08.07.2023, 12:34:46

hehe 😀 tak to je libovka
já teda Dobrovského nemusím od téhle frašky:

Horsana
Horsana 09.07.2023, 12:59:51 xxx.xxx.40.140
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 08.07.2023, 12:27:38

Na to je Karika ideálny, čítala som ho na farme a jednu chvíľu som sa potom aj na noc zamykala 😀

Trhlina má dosť nudný začiatok, celkom zdĺhavý, zvyšné knihy už sú kratšie a dej má spád. Ja tento žáner nevyhľadávam, ale Karika tú hrôzu naozaj vie👍

Horsana
Horsana 09.07.2023, 13:15:37 xxx.xxx.40.140

Nikdy neoľutujem, že som sa včera nevytrepala do tých Tatier.

Už dlho som mala v pláne prejsť z Hole cez kopec s menom Jedlinka do Kojšova. No uznajte-Jedlinka znie fakt čarovne 🙂

Hneď na začiatku gigantického čučoriedniska s menom Pálenice, z ktorého sa na Jedlinku dá dostať, stoja bizarné stromy, niektoré vyzerajú, akoby mali ruky, iné pripomínajú chobotnaté príšery.

Do Kojšova z hôr stekajú tri potoky, Kojšovský, Jedlinský a Poľovnícky, dávajú mená aj dolinám.

Vždy som sa túlala iba v tej prvej, dúfajúc, že tam tak nejak nájdem ten svoj “stratený Raj”…ale bohužiaľ, ťažba zdevastovala údolie na nepoznanie, len nejako “ochorel”, stal sa slabý, preto ho naďalej devastuje polom a robí tak ostrovčeky porastu neschodnými, akoby zamknutými, zakliatymi-pre mňa. A myslela som si, že v tých zvyšných dolinách je to rovnaké.

Preto som včera na pár chvíľ vážne zapochybovala, kde som sa to ocitla. Iba o dolinu ďalej-wow…les. LES! Les, ako si ho pamätám, že tam bol, les, v ktorom musia rásť na jeseň hríby veľkosti poníka. Žiadny polom, žiadne vyvrátené stromy, žiadne holoruby, žiadni ľudia. Celú cestu som kráčala s otvorenými ústami a neveriacky krútila hlavou, dom som o tom nevedela predstaviť hovoriť a vôbec som nebola unavená, hoci som aktívne chodila 6 hodín. Ten les mal neskutočnú, magickú energiu, oproti “chorému” lesu vo vedľajšej doline, kde som po 2 hodinách cesty do dediny išla umrieť…

A nevidela som tam jedno mravenisko, kdežto vedľa je ich neskutočne veľa je problém si tam sadnúť do trávy, mravce sú všade.

Morale príbehu- stratený Raj je často bližšie, než by sme sa nazdali, napríklad vo vedľajšej doline 🙂

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
efe
efe 10.07.2023, 12:38:52 xxx.xxx.199.5

Znovu mi přišla žádost, abychom se s morgánětem zúčastnili chovatelské přehlídky morganů za měsíc v Německu. A já nemůžu sehnat žádnýho parťáka na cestu 😢 Sama si na takovou štreku netroufám…

kometa
kometa 11.07.2023, 19:06:37 xxx.xxx.147.163
Lenacia:

Jedna TianMa Jinxing… 

(kovář je v sobotu) 

Obrázek

Dáte foto po úpravě?

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 11.07.2023, 20:15:30 xxx.xxx.76.80
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 09.07.2023, 13:15:37

Je velmi těžké najít les, ve kterém můžete chodit 6 hodin a nikoho nepotkat…teda aspoň u nás😀   

kometa
kometa 11.07.2023, 20:27:30 xxx.xxx.147.163
JanaJanaJanaJana:

Je velmi těžké najít les, ve kterém můžete chodit 6 hodin a nikoho nepotkat…teda aspoň u nás😀   

V Novohradkách to jde.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.