Noricka zacala utekat z ohrady. Denne, vo dne, v noci. Po tyzdni mi majitel oznamil, ze lutuje, ale ze ju musim vziat prec. Dovod nevieme. Skoda, ze ju nezozrali vlky. Obratom dom ju predala. Bez mihnutia oka.
Kvoli SLAK u nas zavladli take restrikcie a absurdne kontry, ze aby som neviezla z okresu do okresu, tak v utorok nas caka prechod cez hory. Chjo.
Pretoze inspektor je organ. Velky organ. Vsetci ho pozname. A nenavidime.
Primame iba zivot ohrozujuce stavy a je otazne, ci vobec budem moct bez prisernych opletaciek previezt poniky.
Ach jo.
Esteze ten Garonik je taky poklad oranzovy. Ale ten ma zas na hrudi sarkoid. Chjo.
Co to je, s touto jarou ??
Nemám sa koho spýtať, ale vieš mi prosím ťa vysvetliť, prečo preboha, kvôli tomuto zastavili všetky konské akcie, vrátane prepravy? Nedáva mi to absolútne zmysel. Ako keby kvôli riziku anémie zastavili všetky akcie s párnokopytníkmi. Chápem riziko, ak by to bolo v areáli, ktorý okrem koní má aj ďalší chov, ale… Riziko roznosu na konských prívesoch je presne také isté, ako riziko prenosu na akýchkoľvek iných vozidlách. A prečo sa, voči tomu neohradí aspoň SJF?
Asi by i zajeli, ale ledviny jsou už obě zamluvené. Prachy až na prvním místě. Na vlastnictví koně jsem fakt chudá… Snad dopadne dotace a nějaký šušeň nám kraj hodí, protože to by dost pomohlo.
Ale jo, veď v poriadku, zavrime farmy, dezinfikujme, robme všetko pre to, aby neboli hospododárske zvieratá ohrozené. Ale čo s tým majú spoločné kone? To potom môžme zakázať aj voľný pohyb psov a mačiek. Ostatne aj ľudí, lebo veď nákazu do chovu môže doniesť aj človek na aute, alebo na oblečení. Z Maďarska sa nákaza rozšírila pravdepodobne vetrom. Keď bola v celej Európe nákaza EHV1-4 u koní, nevybavujem si, že by chovatelia párnokopytníkov mali nejaké obmedzenia. Že sa o ohnisku v Maďarsku vedelo už 06. 03., ale žiadne opatrenia neboli zavedené (narozdiel od ČR, kde sa kontroluje už niekoľko týždňov), ani nehovorím.
No….ale pokud vím, tak kůň může být přenašeč a prostě existuje řada zařízení, kde jsou chováni koně i krávy v jednom areálu? Možná proto ? Nevím, polemizuji.
No….ale pokud vím, tak kůň může být přenašeč a prostě existuje řada zařízení, kde jsou chováni koně i krávy v jednom areálu? Možná proto ? Nevím, polemizuji.
prenášač presne takým istým spsôbom ako človek, domáce zvieratá, alebo zvieratá vo voľnej prírode.