Aktuálně: 2 685 inzerátů230 278 diskuzních příspěvků18 556 uživatelů

O všem a o ničem :)

Buggyra
Buggyra 21.02.2025, 07:58:12 xxx.xxx.198.226

Budem řešit až jestli to nastane. Na jeteli moc nepaseme, poslední dobou necháváme trávu ve výbězích narůst na vysoko, takže jetel spíš ustupuje. Nakonec koně s bílýma nohama máme, zatím bez problému.

Včera 🙂

Obrázek
Horsana
Horsana 21.02.2025, 13:01:31 xxx.xxx.18.217

Ludia, musim konstatovat, ze chripka B stoji za absolutne hovno🤧

Ja som nikdy nebola takto chora, od utorka horucky ku 40  °C a kasel taky strasny, ze sa na neho bojite mysliet a ked pride, tak….och…

Nuz, veruze zvazim buduci rok vakcinaciu, pretoze toto znova zazit nechcem. 

Chrante sa, ako mozte a ostante zdravi!

Buggyra
Buggyra 21.02.2025, 13:04:59 xxx.xxx.198.226

Poradil mi někdo, asi Fikovnice, vysoké dávky céčka. Jakože třeba gram dvakrát denně. Krátkodobě, no… Ale docela mi pomohlo. Já jsem teda posera, takže toho nebrala tolik, ale mám za to, že to efekt mělo.

Před Vánocemi mě skolila nějaká viroza tak, že jsem pár dní zůstala opravdu z práce doma (= to už jako skoro umírám). A doléčila jsem to vlastně až o Vánocích o dovolené… Hlavně pořádně doléčit!

Brzké uzdravení 🌷

Horsana
Horsana 21.02.2025, 13:13:45 xxx.xxx.18.217

Jj, ked uz som mysela navstivit mudru, tak to uz prakticky umieram, njn.

Ale zrazu mi nevadi, ze co v praci a tak…pri 39,9 sa mi stale zdalo o zemiakovej kasi a kurcati, ktore robili v skolskej jedalni na mojej ZŠ…celu noc som si zelala to zase raz ochutnat….divne 🤭

Moja mudra ma 89 rokov…takze…jo comment.

Tamiflu by som aj zohnala, ale nevladzem udychat ani vylet z postele do kuchyne.

Najviac ma stve, ze som dala fotopasci na blbe miesto a ze kedy sa k nej dostanem…chjo…

Ccko som uzivala a nepomohlo, komunitne sirenie proste. Dovliekla to kolegyna od deti…

Zrzavci
Zrzavci 21.02.2025, 14:17:21 xxx.xxx.226.62
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 21.02.2025, 13:13:45

Horsano, to měl můj šéf teď, tři neděle byl doma. ATB měl. Není to legrace. Buďte na sebe hodná, nevím, zda jste byla u doktora, pokud ne, chtělo by to.

Varaxi
Varaxi 21.02.2025, 16:00:31 xxx.xxx.137.233

Pokud nemůžete udýchat lautr nic, nemáte zápal plic?

Nemoci od dětí jsou strašné svině, v dětských kolektivech běhají velice odolné a zákeřné kmeny. Držím palce a občas se ozvěte, jak jste na tom.

Jídlo máte? V tomhletom jsou všechny Rohlíky, Košíky a donášky naprosto super. 

Zkuste Vincentku. Mně pomohla tam, kde všechny Coldrexy a ACC selhaly. 

Horsana
Horsana 23.02.2025, 11:30:14 xxx.xxx.18.217

Mam vsetko, uz to ako tak davam, aj dychanie, aj ten strasny kasel a horucka odoznievaju. 

Kazdu noc mam zivy sen o tom, ze mi niekto chysta velmi chutne jedlo do balickov a nechava mi ho na parapete v izbach. Kazde rano sa zobudim a idem to jedlo hladat…nuz….A potom som velmi, velmi sklamana 😢

Nemozem fajcit, takze som neustale hladna.

Ale inak ok, je mi lepsie, vdaka.

V novembri sa dam vakcinovat, pretoze toto uz nikdy, proste nikdy nechcem zazit. 

Buggyra
Buggyra 24.02.2025, 10:15:02 xxx.xxx.198.226

Jak to tak pozoruju, asi taky pouvažuju o očkování. A že je čas na encefalitidu, možná to zvážím.. Prý očko na ence jaksi nějak pomáhá i vůči jiným věcem přenášeným těmi krevsajícími potvorami, nevím mechanismus, ale prý to funguje nějak šířeji. Tak snad mě to nezabije a posílí 🙂

Aluška
Aluška 24.02.2025, 13:58:39 xxx.xxx.199.204
Horsana:

Jj, ked uz som mysela navstivit mudru, tak to uz prakticky umieram, njn.

Ale zrazu mi nevadi, ze co v praci a tak…pri 39,9 sa mi stale zdalo o zemiakovej kasi a kurcati, ktore robili v skolskej jedalni na mojej ZŠ…celu noc som si zelala to zase raz ochutnat….divne 🤭

Moja mudra ma 89 rokov…takze…jo comment.

Tamiflu by som aj zohnala, ale nevladzem udychat ani vylet z postele do kuchyne.

Najviac ma stve, ze som dala fotopasci na blbe miesto a ze kedy sa k nej dostanem…chjo…

Ccko som uzivala a nepomohlo, komunitne sirenie proste. Dovliekla to kolegyna od deti…

Měla jsem chřipku B před 10ti lety, skončila jsem na infekčním, Tamiflu do žíly. Byla jsem tam týden.

kometa
kometa 24.02.2025, 14:07:54 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele Aluška z 24.02.2025, 13:58:39

Ty taky musíš mít všechno.😉Jestli se nepletu, byla i klíšťovka?

Aluška
Aluška 24.02.2025, 14:18:52 xxx.xxx.199.204
kometa:

Ty taky musíš mít všechno.😉Jestli se nepletu, byla i klíšťovka?

Borelka i encefalitida 😀, ale to je všechno

Bobca
Bobca 25.02.2025, 11:21:19 xxx.xxx.20.192

já musím zaklepat,ale na jaře mi sestra píchla na pneumokoka,že jsem měla celkem blbý covid,tak že je to dobré na plíce. a ukecala očkování proti chřipce…tak se mi to zatím vyhýbá😇..kolem je dost lidí nemocných..

efe
efe 25.02.2025, 11:53:20 xxx.xxx.155.192

Tak mě už taky něco skolilo. Ale tak divně. Od pátku jsem lehce zahleněná, jen malinko kašlu, přišlo mi to spíš jako alergie než cokoliv jinýho. Jenže pak mě začly šíleně bolet záda, kyčle, nohy. To u mě není nic neobvyklýho, ale tohle bylo a je jiný a hlavně na to nezabírá cvičení ani další záchranný brzdy. A tak jako celkově mi bylo celej víkend divně, nic se mi nechtělo, ani se smečkou na procházku jsem se netěšila. No a včera večer už teploty. Takže malinko kašlu, trošičku rýma, šílený bolesti zad a nohou a celkový schvácení, ale jinak nic. Takovou virozu jsem ještě nezažila. 

Buggyra
Buggyra 25.02.2025, 12:05:11 xxx.xxx.198.226

Nám zřejmě nachlazení skočilo z B na jednoho poníka. Moc pěkné, zrovna na toho, co byl od začátku roku marod. Takže bezvadné, poník je jak bečka, protože se nehýbal, teď se teda taky nehýbe, protože kašle, takže pod sedlem nebo v zápřahu toho moc nenamaká… meh. Takže sirup seberu B a budu dávat poníkovi. Stejně jsem všem naordinovala vitmin kůru, takže holt přidám i sirup tomuhle. Budu je muset na krmení uvazovat, jinak si lezou do kbelíků…

Horsana
Horsana 26.02.2025, 20:45:28 xxx.xxx.18.217

Aluska- ou, tak to muselo byt peklo….

Z mojej hrude sa dnes na kontrole rinuli take zvuky, ze mudra odlozila atrapu fonendoskopu, co bezne pouziva a vzala si skutocny.

Tak ze este tyzden doma, potom sa uvidi….mno….chjaj.

Poncle maju spravene zuby.

A mame na Slovensku IAE, este trasuju, ale bude veselo, o chvilu. 

Daja
Daja 27.02.2025, 04:06:21 xxx:xxx.10a3:93e0
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 26.02.2025, 20:45:28

Horsana vaše popisky věcí miluji😉.

Buggyra
Buggyra 27.02.2025, 05:56:39 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 26.02.2025, 16:22:57

Na Donio nepřispívám ze zásady, nelíbí se mi jejich prověřovací metody.

Ale od Oldy si někdy možná koupím online kurz, jestli na to budu mít. Na webovkách je už nově nabízí - to pro ty, kterým se také nechce peníze strkat do sbírky, ale chtějí mu přispět.

Buggyra
Buggyra 27.02.2025, 05:59:04 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 26.02.2025, 20:45:28

Ajéje, AIEje… to je v pjordzoli… No nic, letošní krve nás teprva čekají, tak snad se vejdeme se všemi závody do půlročního okna. Loni jsem stejně od října už nikde nebyla…

anekapace
anekapace 27.02.2025, 07:29:54 xxx.xxx.49.20

Zdravím všechny houževnaté jedince i marody, mezi které se letošní zimu řadím. To máte angínu, zápal plic, zánět ledviny a teď jsem čerstvě prodělala 10ti denní chřipku. 

O tom, že podobným stylem jel i manžel a obě děti ani nemluvím. Opravdu záběr letos. 

Pomalu se vracím k práci a beru do lesa střídavě tři koně. Starého norika, kříženého dřív závodního kočárového a malé ňuňu, které se k naší partě přidalo cca před měsícem. 

Od té doby proběhla kastrace a už dorazil takový podražený, neměl to mládenec v předchozím domově zcela ideální….. ale je to milé a vstřícné zvíře. 

Jen zesílit, dorůst a to budou kubíky lítat. 😅

Odpočítám dny, hned jak se razantně oteplí, tak všechny oholím. Dojel vydrbaný tak jsem aplikovala ultrashield, drbat se přestal, ale už všichni při práci brutálně potí, pak se paří a drbou…. No ty zimo/jarní přechody bývají rok od roku divočejší. 

Děckova ponice se má za týden hřebit, stala se z ní lítá saň, která při kontrole vemínka a zvednutí ocasu kopla chlebodárce (čti mne) do břicha, tam jsem náramně zvědavá, jak s ní hormony zamávají při a po porodu. 

Určitě dám vědět. 

Bacilům zdar, už ať se chytnou za ruce a odejdou. 

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.