Aktuálně: 2 661 inzerátů230 878 diskuzních příspěvků18 567 uživatelů

O všem a o ničem :)

kometa
kometa 14.02.2025, 08:55:37 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 14.02.2025, 06:53:30

dorazila mě kometa zmínkou o plísinkách,

Na ty může zabrat i prachobyčejný ocet.

Buggyra
Buggyra 14.02.2025, 13:44:34 xxx.xxx.198.226

To je fakt, ony kyselo nerady. Tak ale když mám nějaký ten šampon, posledně zabral. A navíc on má tu hlavu fakt vydrbanou, asi by mi za octovou vodu do ran nepoděkoval 🙂

Anonymní (neregistrovaný) 17.02.2025, 14:25:40 xxx.xxx.258.236
efe:

Byla jsem oslovena o čerstvé fotky Dadly nohy, jak to po letech vypadá. Bude o ní psána diplomová práce (y). 

Jelikož spousta z vás si ten úraz (resp. dva) určitě pamatujete (možná ještě z ECH), tak vám sem ty fotky taky dávám.

Letos je to 10 let od prvního úrazu a 7 let od druhého, který už jsem léčila doma ve stáji. Kobyle bude letos 20.

Aktuální stav je takový, že na noze je obří jizva, je to zvláštní tvrdá, až zrohovatělá, tkáň, sem tam se dá krustička odloupnout, ale v podstatě na to nesahám. Kobyla nekulhá, nic jí nebolí, nic nenatéká. 

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Co se stalo chuděře? Úraz je na takovém neobvyklém místě.

Verun
Verun 17.02.2025, 21:45:44 xxx.xxx.220.12

Neobvyklé místo…moje kobyla si takto sjela holeňe,když se “vysírala” u valachů ,u pevné železné  ohrady(horní trubka a spodní netrubtrubka-ostré hrany), a při vykopnutí jí pravděpodobně zůstaly  nohy mezi ohradou na druhé straně. Chlupy pryč, horní vrstva kůže pryč, krev a já na omdlení, když jsem si pro ní šla do ohrady a viděla to…fotka někde je, ale asi lítá  ve virtuálním protoru. Zůstaly jí neznatelné jizvy přes celé holeňe, jak to nebylo hluboké, hlavně že si nezlámala hnáty, nepřetrhla šlachy…

Buggyra
Buggyra 18.02.2025, 07:29:00 xxx.xxx.198.226

Tak hříbě se snad maličko začíná spravovat. Hlavně už nemá takovou tu ježatou srst, začíná to vypadat jako srst normálního koně… Včera první krmení Pavem, tak uvidíme za pár týdnů, co to udělá. Ještě se na něm prý hýbaly nějaké všenky, tak snad to jsou nějaké opozdilkyně, které brzo chcípnou. Ale tak ten spot-on je levný, takže klidně lze zopakovat.

-15 stupňů, tak jsem dala teda plnokrevníkovi termodeku. Ale pod dekou vypadal dobře. Přestal žrát žlabové krmení, nechutná mu, snad je to těmi změnami počasí a zase se to spraví. Tak mu teď uberu ty méně chutné věci a budu mu dávat víc PURitanu s Reformerem, co už. Akorát po Vánocích mi došel olej a nechtělo se mi ho kupovat… tak jestli začne padat váha, budu zase muset. Teď týden kašlal, tak jsem mu koupila (jojo, vožralá milionářka) ještě něco na kašel (bylinky neměli, tak jsem musela sirup od TopVetu), ale vykřesal se z toho zřejmě sám, na poslední jízdárně zakašlal asi pětkrát, když se začalo klusat, a ve cvalu už v poho. No sirup do něj naleju, když už ho mám “doma”. 

Holčičky se připravují na novou buzeraci od ČJF, hobby jezdecké minimum, byli jsme pod trenérkou, která nám to snad zagarantuje, tak prý dobré, no a jednu bychom rádi na ZZVJ-P, tak na tu ještě musí příště kouknout jak skáče, ale snad to bude v pohodě.

Zase připravuji závody, už jsem dostala první sponzoring ceny pro umístěné, tak mám radost 🙂 Letos budeme páchat i drezuru (asi tak na úrovni zkoušek výkonnosti), kde hodnotíme, jestli byl prvek proveden nebo neproveden a v případě, že prvek provedou účastníci výborně (jako že u toho budou vysedávat dokonce i na správnou nohu!), tak dostanou bonusové body 😀 Tak bude legrace. Musím koupit prkna (ožralá milionářka) a hočičky je musejí natřít na bílo (možná prostě koupím barel bílé barvy, připravím z igelitu a dvou pražců vaničku, do které tu barvu naliju, a prkna se budou máčet, a bude…).

Nějak se nemůžu pořádně dokopat do práce s tím větším hříbětem (menší hříbě mě tak netrápí, tam je čas, navíc s tím si pracují holky od majitelky, tak trochu, jakože…), když se věnuji holčičkám, postrádám na to čas, když tam nikdo není, samotné se mi nějak nechce. Už pěkně chodí na vodítku, začíná chápat lonž, musím na něj začít na to procházení po výbězích věšet nějaké postroje, ať si zvyká na plandací a překážecí věci… na deku… obřišník… a tak… Kromě obsedání ho chceme taky zatahat… to už je “velký kůň”, no tak to bude zase podnik… snad to půjde stejně jako s poníkama 🙏

Jo, včera jsme byly s holčičkama na sáňkách, koupila jsem sáňky (ožralá…), takže už máme ve stáji dvoje vlastní a jedny si dovleklo jedno dítě, takže jsme měly zapřažené tři poníky (!!!) a musel to být pohled pro bohy 😀 Já se po letech svezla zase za staříkem na sáňkách a bylo to boží!! Holčičky vysmáté, poníci upalovali jako černé dělové koule. Super počin. Bohužel nemám jedinou fotku, vzpomněla jsem si na to až v šeru, a to ta kalkulačka už fotí jen stíny, šmouhy a dojmy…

Buggyra
Buggyra 18.02.2025, 09:39:29 xxx.xxx.198.226

Já blbfouna pádlovýho placatýho už od letní dovči mám, ale odmítám ho tahat jako mobil první volby (je fakt blbej). No a fotky mi jsou vlastně k ničemu, já na ně nekoukám, to je dobré tak pro vás, šmíráky 😜, takže motivace vyhazovat tisíce za mobil moc není. To radši fakt koupím to žrádlo nebo benzin, no ni.

(jinak teda ta vožralá milionářka byla v přísných uvozovkách, odteď zase žeru suchý rohlíky, rozumíme si…  🙃)

Horsana
Horsana 18.02.2025, 12:26:59 xxx.xxx.234.49

Teraz ma vsenky kazdy treti kon.

Vsetci to nedostanu, iba ti, co su na tom imunitne zle.

Ja mam chripku a som v praci, PN az zajtra, nema kto iny, velmi sa tesim.

A larvicky sametiek uz nespia, v sobotu som si posedela v kamennom meste pod planinou, tak sa este aj skrabem ako besna.

Neha znacne obzivla a masti v boxe Gustava s takou razanciou, ze z toho blednu aj ostrielani osetrovatelia. 

Dobre mu tak, chujovi.

Repta-A-Repta
Repta-A-Repta 18.02.2025, 13:29:36 xxx.xxx.250.214
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 18.02.2025, 12:26:59

Přeji brzký návrat zdraví…..🙂

Jak se daří Brojler Bros?🐥

Horsana
Horsana 20.02.2025, 04:19:38 xxx.xxx.18.217
»
Odpověď na příspěvek uživatele Repta-A-Repta z 18.02.2025, 13:29:36

Vdaka, zatial sa mi nedari zrazit horucku 😔

Brojler bros ( su tam aj dve brojler sista) sa vcera rozbehli dolu svahom od kurina a dokonca za plot, lebo oni su velmi husti frajeri. Tie kohuty sa citia, no, snad im ich sebavedomie neprinesie nejake skarede prekvapenie…

Sliepocky su krasne, mile, daju sa hladkat, dost sa s nimi rozpravam a tak 🥰

Jedna zacala znasat vajicka takej kremovej farby, zlaticko moje. Jednu asi poranil kohut, pod kridlom, vyzera to strasne, ale nejdu jej do toho, vcera som to poriadne odmocila a napatlala hojivym gelom. Tvari sa normalne, tak snad…

Obrázek
Buggyra
Buggyra 20.02.2025, 07:04:09 xxx.xxx.198.226

Slépky mají skvělou regenerační schopnost, moji tenkrát tříletou loni sundal jestřáb, probodnul jí hřbet pařátem skrz plíci až ven z hrudníku, potrhal a doškubal ji, ale nějak se mu vysmekla (je to zkušená harcovnice) a zdrhla mu. A pak tři dny postávala smutně vůkol, tak jsem ji nosila ráno z kurníku k vodě, odpoledne od vody ke krmení, večer od krmení do kurníku, a za ty tři dny začla pokulhávat sama, další dva dny jsem ji ještě nosila sem tam, a šestého dne jsem ji ráno postavila k vodě a odpoledne našla u krmení 🙂 Teď asi před 14 dny dopeřila a začala snášet vajíčka a jede obden jak kdybych ji platila 😀

Obrázek
Buggyra
Buggyra 20.02.2025, 07:15:20 xxx.xxx.198.226

Nevím, jestli bude vidět nějaký rozdíl na siluetě 😀 Ale zezadu už se kejtičky určitě vyplňujou (aspoň já to tam vidím!)

Obrázek Obrázek Obrázek
Buggyra
Buggyra 20.02.2025, 07:19:33 xxx.xxx.198.226

A zimní hrátky

čtyři bílé má nový černý hřebec
dvě zadní vysoko bílé má nový zrzavý hřebec
deku má B
a míhá se tam mezi nimi jeden poník, druhý zůstal schovaný se staříkem u stáje, že nemá zapotřebí hubnout…

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
kometa
kometa 20.02.2025, 07:50:28 xxx.xxx.224.101
Buggyra:

Nevím, jestli bude vidět nějaký rozdíl na siluetě 😀 Ale zezadu už se kejtičky určitě vyplňujou (aspoň já to tam vidím!)

Obrázek Obrázek Obrázek

Už ta druhá fotka vypadá líp.

Zrzavci
Zrzavci 20.02.2025, 07:58:12 xxx.xxx.226.62

Horsana, Buggyra

děkuji vám milé dámy za dávku ranního úsměvu. Jak krzevá slípky bojléří, tak krzevá udatnou hnědou slípku od Buggyry  jménem sestra Čaka Norise. Ty kráso, to je frajerka teda! A zimní hrátky jsou boží. Mám hubu kolem celý hlavy, asi mi vodpadne. A nejsem odbornik, ale ty kejtičky poznat jsou. 

Arbora
Arbora 20.02.2025, 09:00:57 xxx.xxx.255.93
Buggyra:

A zimní hrátky

čtyři bílé má nový černý hřebec
dvě zadní vysoko bílé má nový zrzavý hřebec
deku má B
a míhá se tam mezi nimi jeden poník, druhý zůstal schovaný se staříkem u stáje, že nemá zapotřebí hubnout…

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

ja keď vidím tie biele nohy, už mám hystériu z fotodermatiitídy. Jedno leto nám prešla celým stádom (tipujem jetel)  a odvtedy mám traumu 💩 pritom sú pre mňa odznakové kone tie najkrajšie možné, ale vlastniť dobrovoľne by som to nechcela. 🙃

Buggyra
Buggyra 20.02.2025, 09:24:51 xxx.xxx.198.226

Já měla taky hysterii (nejen z foto, ale prostě bílé nohy jsou vždycky horší na všechno), ale co už. Ten černý, na jehož výběr jsem měla vliv, je má aspoň chlupatý. Ten rezavý je hodně do araba, tam ta srst spíš nebude. No, když tak budeme mazat UV a když nic, namažeme jílem, blátem… Jako přesně jsem o tom mluvila a i tady jsem to kolem těch nákupů zmiňovala. Naštěstí jsem nás uchránila toho bílého hříběte, na základě zde řečeného jsem prohlásila, že bílý bude snůška chorob, a ku své radosti jsem byla vyslyšena.

Verun
Verun 20.02.2025, 22:02:59 xxx.xxx.220.12
Buggyra:

Já měla taky hysterii (nejen z foto, ale prostě bílé nohy jsou vždycky horší na všechno), ale co už. Ten černý, na jehož výběr jsem měla vliv, je má aspoň chlupatý. Ten rezavý je hodně do araba, tam ta srst spíš nebude. No, když tak budeme mazat UV a když nic, namažeme jílem, blátem… Jako přesně jsem o tom mluvila a i tady jsem to kolem těch nákupů zmiňovala. Naštěstí jsem nás uchránila toho bílého hříběte, na základě zde řečeného jsem prohlásila, že bílý bude snůška chorob, a ku své radosti jsem byla vyslyšena.

síťované kamaše proti hmyzu s uv nebo jen uv kamaše nebo podkolenky(ale ty lezou dolu…) mám kobylu se čtyřma bílejma a “podlomy ” byly i v létě …jetel zvrhlý…

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
  • +
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.