Tak hříbě se snad maličko začíná spravovat. Hlavně už nemá takovou tu ježatou srst, začíná to vypadat jako srst normálního koně… Včera první krmení Pavem, tak uvidíme za pár týdnů, co to udělá. Ještě se na něm prý hýbaly nějaké všenky, tak snad to jsou nějaké opozdilkyně, které brzo chcípnou. Ale tak ten spot-on je levný, takže klidně lze zopakovat.
-15 stupňů, tak jsem dala teda plnokrevníkovi termodeku. Ale pod dekou vypadal dobře. Přestal žrát žlabové krmení, nechutná mu, snad je to těmi změnami počasí a zase se to spraví. Tak mu teď uberu ty méně chutné věci a budu mu dávat víc PURitanu s Reformerem, co už. Akorát po Vánocích mi došel olej a nechtělo se mi ho kupovat… tak jestli začne padat váha, budu zase muset. Teď týden kašlal, tak jsem mu koupila (jojo, vožralá milionářka) ještě něco na kašel (bylinky neměli, tak jsem musela sirup od TopVetu), ale vykřesal se z toho zřejmě sám, na poslední jízdárně zakašlal asi pětkrát, když se začalo klusat, a ve cvalu už v poho. No sirup do něj naleju, když už ho mám “doma”.
Holčičky se připravují na novou buzeraci od ČJF, hobby jezdecké minimum, byli jsme pod trenérkou, která nám to snad zagarantuje, tak prý dobré, no a jednu bychom rádi na ZZVJ-P, tak na tu ještě musí příště kouknout jak skáče, ale snad to bude v pohodě.
Zase připravuji závody, už jsem dostala první sponzoring ceny pro umístěné, tak mám radost 🙂 Letos budeme páchat i drezuru (asi tak na úrovni zkoušek výkonnosti), kde hodnotíme, jestli byl prvek proveden nebo neproveden a v případě, že prvek provedou účastníci výborně (jako že u toho budou vysedávat dokonce i na správnou nohu!), tak dostanou bonusové body 😀 Tak bude legrace. Musím koupit prkna (ožralá milionářka) a hočičky je musejí natřít na bílo (možná prostě koupím barel bílé barvy, připravím z igelitu a dvou pražců vaničku, do které tu barvu naliju, a prkna se budou máčet, a bude…).
Nějak se nemůžu pořádně dokopat do práce s tím větším hříbětem (menší hříbě mě tak netrápí, tam je čas, navíc s tím si pracují holky od majitelky, tak trochu, jakože…), když se věnuji holčičkám, postrádám na to čas, když tam nikdo není, samotné se mi nějak nechce. Už pěkně chodí na vodítku, začíná chápat lonž, musím na něj začít na to procházení po výbězích věšet nějaké postroje, ať si zvyká na plandací a překážecí věci… na deku… obřišník… a tak… Kromě obsedání ho chceme taky zatahat… to už je “velký kůň”, no tak to bude zase podnik… snad to půjde stejně jako s poníkama 🙏
Jo, včera jsme byly s holčičkama na sáňkách, koupila jsem sáňky (ožralá…), takže už máme ve stáji dvoje vlastní a jedny si dovleklo jedno dítě, takže jsme měly zapřažené tři poníky (!!!) a musel to být pohled pro bohy 😀 Já se po letech svezla zase za staříkem na sáňkách a bylo to boží!! Holčičky vysmáté, poníci upalovali jako černé dělové koule. Super počin. Bohužel nemám jedinou fotku, vzpomněla jsem si na to až v šeru, a to ta kalkulačka už fotí jen stíny, šmouhy a dojmy…