Líška s matkou celkom dosť ležia a spia, roztomilé, ale mňa to vydesilo k smrti, takže budúci týždeň odbery, som strašne zvedavá, môžete tipovať, či stará má piroplazmózu..a či ju má mladá...
Včera som si študovala Majin pôvod, je tam Rokoš- absolútne šialené kombo "převaláka" Urana a bilgorajskej kobyly Runy...prečo toto dali do chovu, to je mi záhadou...našťastie Maja nemá Rokošov charakter, je to zaslúžená dojnica, ktorá prijala cudzie žriebä ku svojmu, ak nebolo žriebä, tak ju cicalo aj teliatko...
Ešte šialenejšie zistenie bolo, že bola v SR pripustená s Oušor Egér (môj drahý milovaný čierny krásavec, náš vianočný zázrak) a že žrebček z toho spojenia je Egérov syn, ktorý je v chove v Aggteleku.
WOW, toto človek nevymyslí, takéto osudové zvláštnosti.
Inak Majka fakt vyzerá, ako konik s niečím primitívnym, ale čo už, ani ja nie som pekná :D
Chlapec má nohy až po zem, chcela som mu dať meno Dar, ale to ma zrušili, že nie, takže sa mu pracovne hovorí Zázrak :)
Majka je krásná já mám úchylku na tyhle echt primitivy
Jj, ja tiež, hlavne je to fakt veľká, rámcová kobyla a orignál muráňsky chov, jedna z mála, čo unikla jatkám, ale zničili ju, zlomeninu v karpe riešili metódami, z ktorých sa mi tmelo pred očami, následky žiaľ ostali...to žriebä som mala zahovorené, ešte keď nebola pripustená, chlapca, heh.
V tej kobyle je kus histórie a zároveň je dokonalým obrazom toho, ako dopadol chov huculov na Muráni...
Efe, taky mám dovolenou a měla jsem úplně stejně blbý nápad, jít za konýškama před polednem😄, no to jsem si dala, bylo mi názorně předvedeno, že před polednem NE! Mám prý přijít tak hodinu po obědě, až budou mít vytrávíno😄. Tže po 13 hodině už byly alespoň ve stavu stojacím a notně zívacím, že jako už? Eh, chtěla bych být kůň u sebe doma.😄
Efe, taky mám dovolenou a měla jsem úplně stejně blbý nápad, jít za konýškama před polednem, no to jsem si dala, bylo mi názorně předvedeno, že před polednem NE! Mám prý přijít tak hodinu po obědě, až budou mít vytrávíno. Tže po 13 hodině už byly alespoň ve stavu stojacím a notně zívacím, že jako už? Eh, chtěla bych být kůň u sebe doma.
Sago, ony ty mrchy poznají i to, že je všední den a víkend :D V týdnu chodím navečer, o víkendu dle času. Když koně vytáhnu před polednem o víkendu, je to v pohodě. Když je to ve všední den, tak se z něj stane totální hysterická bestie - posledně, když jsem to takto udělala (čtvrtek dopoledne), dolezla jsem do kruhovky a na výzvu k chůzi dopředu přišlo couvání a na zesílenou pobídku vyhazov zadkem .D Prostě ve všední den dopo se spinká a vopruze, ty si to pěkně pamatuj :D
Veľmi čerstvý článok, ktorý potvrdzuje, čo už tuším pár rokov (na základe pitiev odčervených koní) - pyrantel a praziquantel sú už tak trochu na nič...no, neteší ma to, vôbec :(
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/37354849/
A ako sa zdá, Bioveta má zázračný prípravok (HyalChondro), alebo má zázračné účinky na Zrza, ktorý po jeho vysadení na cca 3 týždne sa začal opúšťať a ľahal, padal, nevedel vstať, opatrene som kamarátke vyvracala jej teóriu, že je to kvôli výpadku, že shivers a vek a blabla...ale kôň ho znovu berie a po 7 dňoch je ok, ľahá, vstáva...Berie dva roky, iba raz za tú dobu niekde ľahol, a to práve keě mal produkt zase výpadok, ale vraj si to vtedy nespojila...nuž...chromákov poznám dosť, celkom sa teším, že to na niekom otestujem!
Ja celkom poctivo užívam, ale mám divertikulitídu, takže skapíňam doma a som rada, že dnes už môžem chvíľu sedieť za PC...
Hm, na balkón nám priletela sýkorka, to už bol extrémne biedny jedinec v zime, vyzerala, akoby vymetala komín od sadzí a zle dýchala...teraz sa objavila, v stave tesne pred smrťou, tak sme jej tam navláčili olejnaté semená a kadejaké príkrmy, minerály do vody a tak...Po pár dňoch vyzerá lepšie, stratila plachosť, relaxuje pod kvetmi a na fotelíku a zdá sa, že jej wellnes robí dobre...
Občas nechápem, čo všetko dokáže v prírode prežiť...a že sa to ešte dokáže vynájsť a prísť si vypýtať jesť.
JanaJana - tak ale na tomhle něco bude! 😉 Já mám režim nastavený úplně stejně, v pracovní dny se ke kobylkám dokutálím odpoledne/v podvečer, o víkendu kdykoliv, i několikrát za den, mám je za barákem. Ony i rozliší podle toho, co jim dávám na hlavu za ohlávku, co se jako bude dít, tže rozlišit den v týdnu,to určitě nebude problém! Dnes už byly venku po třetí za sebou a to už vážně koukaly, jestli si nedělám p*del😄. Chjo, maj mě přečtený prostě!
Horsana, ano ano užívám velmi poctivě, protože moje dovolená není odpočinková, ale spíš připomíná pracovní lágr. Dělám fyzicky daleko více. Užívání superželeza je extrémně znát! Mnohem lépe se my dýchá, mám delší pracovní výdrž. Únava prakticky není, v noci spím jak zabitá a ráno se budím odpočatá a plná síly. Méně jím, nemám takovou potřebu po cukru (není únava, tělo si o energii prostě neříká). Tže za mne skvělé! Dnes jsem dobrala první platíčko, tj. 15 tablet. Od 1.7. si ještě nasadím Geloren kostičky pro koně. Měla jsem teď měsíc pauzu v užívání, jinak je baštím už druhým rokem a na mých zádech je to setsakra znát! Tže před večeří zbaštím železo, po večeří Geloren a ráno se probudím jako Xena😄
Veľmi čerstvý článok, ktorý potvrdzuje, čo už tuším pár rokov (na základe pitiev odčervených koní) - pyrantel a praziquantel sú už tak trochu na nič...no, neteší ma to, vôbec :(
Saga- závidím, mne je rovnako na houno, ale aspoň to užívam, lebo veď čo už, ale teda teraz ma trápi ten divertikul, to vždy príde po menštruácii, kto vie, kde to mám pozrastané a ako v tom bruchu...ono to vždy začína ako neskutočná únava- to u nás doma nie je dobre tolerované, heh, ale keď som už nevládala ani stáť, tak to už aj matka zbystrila pozornosť...
Potom prišli bolesti a tak som na diéte a na Dorete, heh a prísny kľud, žiadna fyzická námaha, ani sedenie- dnes úspech, už sedím hodinu za PC a nič! ATB užívať nechcem, mykózu mi úplne ku šťastiu netreba.
Ale zajtra ide na Kojšovskú Hoľu vláčik, takže, divertikul nedivertikul, musím pozrieť čučoriedky a svoje plácky s hubami a vláčik mi ušetrí šlapanie do príšerného kopca, takže program je jasný :D
Horsano, to mě mrzí, ale mám obavy, že Váš problém prostě bude daleko komplexnější než můj a to je celé. Mě už se v tom břiše nemá moc co pokazit, když tam toho půlka není, ale u Vás je to jiná situace. Proto mě stačí taková banalita, jako vybrat si vhodný potravinový doplněk, co mě postaví na nohy, kdežto u Vás je to málo. Pak už mě z volně dostupných napadá jen ten Wobenzym. Protože pak už to zavání MUDrem a to chápu, že se nikomu nechce.
V sobotu jsme se s morgánětem zúčastnily třetího kola severočeského Seesee Cupu a kobylenka byla naprosto skvělá a dokonce mi vyšlapala 1. místo v Showmanshipu (Amateur Level 2). Vloni mi jistá paní rozhodčí přitom řekla, že mám pro tuto disciplínu naprosto nevhodného koně a ať se na to radši vykašlu 😄 V In Hand Trailech odpoledne se nám už nedařilo tak, jako obvykle, morgáně bylo unavený a bylo tam strašně moc běhání a to já prostě nedávám, mám moc rychlýho koně a pak se s ním nevytočím mezi překážkama. A ve Stezce odvážného koně byla malá hysterka pátá ze 14! Takže taky pecka. Byl to opět skvělej den plnej pohody s kamarádama, navíc krásný počasí 🥰
Odpověď na příspěvek uživatele Saga z 30.06.2023, 21:48:01
No, už som odhalila ten vzorec, črevo zlostí od konca menštruácie do ovulácie, alebo čo to je, neviem, či môj vaječník toto dokáže, ale zmeny cítim, potom, keď tá hormonálna búrka odznie je zase kľud a ten plynule prejde do PMS 😀
Ale v lese mi je dobre, tam ma nič nebolí 😀
Užívam ProfiZym, ten mi vyhovuje viac, ako Wobenzym.
Ale som rada, že to u vás funguje, ja v braní doplnkov proste budem pokračovať, ono sa to zlomí, keby rástli huby podľa mojich predstáv, bola by som zdravá ako rybička 😀 😀