To jste tedy na ustajovatel,e Horsano, hodná. Já bych asi přemýšlela, zda si nenechat proplatit cesty za koněm… A hlavně hodně vtipné, že když nemůžu odchytit koně nějakého majitele, tak do toho jdu s lasem a do situace, kdy mu toho koně můžu vážně zranit, to mi hlava nebere..? Řeknu majiteli, že koně jsme nechytili, neodčervili, tady má dávku odčervení, kterou si zaplatil, a holt ať si odčervení zajistí sám, ne. Nebo mám nějaké pomýlené představy?
Jinak to má asi i dobrou stránku (na všem je potřeba hledat to dobré, že), že jste byla nucena s koňmi mít nějaký kontakt (s covidem i bez covidu 😀 hádám, že) a popracovali jste si.
My teď budeme kupovat nějaké hříbě, ještě úplně nevíme, asi něco čemu se říká “welsh part bred”, tj. nějaká směska, co proběhla kolem welshe. Musí to mít bezpodmínečně přes 145, aby mě to uneslo, protože je to kůň na dalších 20 let a protože náš 33letý poník nás všechny přežije, dalších 20 let jiného koně mít nebudem (teda pokud to nesekne s plnokrevníkem), tak mě to musí unést i za těch 15 kilo plus…
Zatím jsou v hledáčku dvě zvířata, jedno polokrevné a bílé (meh, nechci, ačkoli majitelka tvdí, že nic v jejím chovu nikdy melanomy nemělo, no jasně, protože ona má sono v očích) a druhé s babičkou plnokrevnou a jinak to vypadá na spíš welshoidní původ, což se mi líbí víc, a nebude to bílé. Teda všichni nebílí wpbr mají aspoň bílé nohy, no, co nadělám. Opět to kupuje máti (takže můj názor na bílého koně získaný tady z diskuse je jaksi až druhořadý), protože ta má na rozdíl ode mě peníze… ale tím líp, já kupuju auta a vozejky (hengry už mám dva, budu za chvíli jak Sixtovi!) a ona koně, ti koně jsou podle mě rizikovější investice 😀
Ale co jsem to chtěla, všechna zvířata v hledáčku jsou vychovaná, otlapkaná a budou znát třeba i hengr a tak, což se hodí, protože hned od příští sezony budou chudáci vláčeni po akcích (žádný, že dvouleté hříbě se má prohánět s kamarády po pastvinách, makat bude!), taky proto chceme welshe a ne třeba HF (i když kdyby se nedostávalo welshů, tak i ti jsou v záběru…), protože budeme s tím zvířetem chtít jezdit na výstavy a akce Národní pony společnosti, kde funguje i oddíl na welshe a wpbr… No a taky ho chci zatahat, to by pak máti mohla na stará kolena vyjet ještě na ofika (!) 😀 A mohl by tomu být náš krásný francouzský chomoutek, co máme z toho 33l poníka, protože poník už tahat nebude a chomoutek za nekřesťanský peníz momentálně akorát využívají myši jako hnízdo. Musím ho před zimou zrevidovat a možná vzít domů, aby ho nežraly… a potrávit myši!