Aktuálně: 3 873 inzerátů207 490 diskuzních příspěvků18 218 uživatelů

O všem a o ničem :)

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 27.06.2023, 09:33:20 xxx.xxx.27.178
Arbora:

Tiež sa hlásim do klubu, pred mesiacom zdravý pes, z ničoho nič akútna operácia s nádorom na ľadvine 8x9cm, jedna ľadvina síce zostala, ale zistili vrodené polycystické ochorenie, takže optimistická prognóza rok. Že operácia stála takmer 50 ani nehovorím. 

Mému psovi se objevily rychle rostoucí nádůrky velmi nepěkného původu na mléčných žlázách. Výsledkem byla 3x operace během jedné zimy a progn=ozy nic moc. Už je to rok a půl a zatím v pohodě, dostává od té doby denně olej CBD v kombinaci s CBG a Allavis Sanicell a zatím je klid. 

Děkujeme za každý den, který je s námi, je to výjimečné zvíře, a to nejen proto, že je naše, ale že je to nepacifističtější pes, kterého jsem kdy poznala.

efe
efe 27.06.2023, 09:41:28 xxx.xxx.60.95

Hlásím, že mopsle se zase trochu zlepšila, ráno dokonce žrala SAMA. Sice tu úplně nejsračkoznější kapsičku z marketu, ale zaplaťbůh za to... A taky už celou noc spala. Ráno mě vítala s vrtícím ocáskem a dokonce se do mě zavrtávala, což je nejvyšší projev radosti. Jsme na dobré cestě ❤️

Arbora
Arbora 27.06.2023, 09:41:30 xxx.xxx.0.1

Metastázy zatiaľ nemá, aj histológia bola asi dobrá. Otázka je, koľko zvládne ta cystická ľadvina. Zatiaľ (klopem) má kontorlnú krv dobrú, ďalšia o tri mesiace. Kúpila som aspoň aminavast, je na diéte, viac asi urobiť neviem. 

Tiež sa teším z každého jedného dňa, pes asi zatiaľ ani nevie, že má mať nejaké problémy, akurát je nešťastná, lebo má zakázané všetky obľúbené aktivity ako behanie za palicami, skákanie do vody, alebo naháňanie so psami. 

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 27.06.2023, 09:46:54 xxx.xxx.27.178
Odpověď na příspěvek uživatele Arbora z 27.06.2023, 09:41:30

CBD+CBG regeneruje, uklidňuje (a má mnoho dalších výhod a je to přírodní) a Sanicell podporuje regeneraci jater, imunitu a léčbu nádorových onemocnění. 

Držím palce, ať se pejsek zlepší :) 

kometa
kometa 27.06.2023, 09:48:03 xxx.xxx.224.101
Arbora:

Metastázy zatiaľ nemá, aj histológia bola asi dobrá. Otázka je, koľko zvládne ta cystická ľadvina. Zatiaľ (klopem) má kontorlnú krv dobrú, ďalšia o tri mesiace. Kúpila som aspoň aminavast, je na diéte, viac asi urobiť neviem. 

Tiež sa teším z každého jedného dňa, pes asi zatiaľ ani nevie, že má mať nejaké problémy, akurát je nešťastná, lebo má zakázané všetky obľúbené aktivity ako behanie za palicami, skákanie do vody, alebo naháňanie so psami. 

Rozumím. Mám třetím rokem ledvinového kocoura. A taky si užívám každý den.

Buggyra
Buggyra 27.06.2023, 09:48:39 xxx.xxx.198.226

Já chválabohu nemám nemocná zvířata, jen jsem onemocněla sama. Ale nic zajímavého, jen asi nějaká angina, klasika, půl krku oteklo do boule, ale už kýchám, tak se to léčí, včera jsem ležela a kurýrovala, ale dneska jsem nastoupila už do šichty, abych se mohla tvářit trpitelsky :-)

To je zlatý proti nemocnému zvířeti. Hodně štěstí všem, kteří ho potřebují, brzké zotavení, ať jsou chlupáči co nejvíc v pohodě.

KatyQ
KatyQ 27.06.2023, 10:12:12 xxx.xxx.0.1
Arbora:

Tiež sa hlásim do klubu, pred mesiacom zdravý pes, z ničoho nič akútna operácia s nádorom na ľadvine 8x9cm, jedna ľadvina síce zostala, ale zistili vrodené polycystické ochorenie, takže optimistická prognóza rok. Že operácia stála takmer 50 ani nehovorím. 

My máme nádor na nadledvině prorostlý do cév. Napočítali mi cca 50 jen za vyšetření ke zjištění zda je operace vůbec možná. Kdyby mi alespoň řekli, že po operaci budu mít opět pár let zdravé spokojené zvíře a je velká šance, že se podaří. Jenže i nejoptimističtější varianta je, že budu mít psa pořád se všemi ostatními zdravotními problémy a bude tu se mnou možná tak o rok déle. Taky ale může nepřežít už narkózu při vyšetřeních a ještě se ukázat, že to operovat stejně nešlo, vykrvácet při nebo po operaci, nezvládnout dlouhou narkózu při zákroku, nedat rekonvalescenci ... Pravděpodobnost úspěšného zákroku prostě není vysoká, takže jsem se rozhodla už neoperovat a dochovat ji jak to půjde.

Ještě mám 26 letou kobylu, která je zatím relativně ok, ale časem mě asi toto čeká i s ní. Jsme spolu 25 let ...

Arbora
Arbora 27.06.2023, 11:06:19 xxx.xxx.0.1

KatyQ:

My máme nádor na nadledvině prorostlý do cév. Napočítali mi cca 50 jen za vyšetření ke zjištění zda je operace vůbec možná.

Fuu, 50 za diagnostiku? U 22 kg psa ma CT hrudník+brucho na jaggy vyšlo okolo 8, aj s anestézou. 

KatyQ
KatyQ 27.06.2023, 11:24:22 xxx.xxx.0.1
Arbora:

KatyQ:

My máme nádor na nadledvině prorostlý do cév. Napočítali mi cca 50 jen za vyšetření ke zjištění zda je operace vůbec možná.

Buggyra
Buggyra 27.06.2023, 11:26:53 xxx.xxx.198.226

Jo, tak 13letého psa už bych opravdu neřešila. Max paliativní péči, aby pohodlně dožil, vždyť vemte si, že půl dalšího života (i zdravého) by byl v rekonvalescenci... To je opravdu lepší nechat být a těšit se ze společného bytí, dokud je to pro psa přínosné :-)

KatyQ
KatyQ 27.06.2023, 11:37:48 xxx.xxx.0.1
Buggyra:

Jo, tak 13letého psa už bych opravdu neřešila. Max paliativní péči, aby pohodlně dožil, vždyť vemte si, že půl dalšího života (i zdravého) by byl v rekonvalescenci... To je opravdu lepší nechat být a těšit se ze společného bytí, dokud je to pro psa přínosné :-)

Právě tímto směrem jsem uvažovala. Ořvala jsem to, ale už ji prostě operací s tak nejistým výsledkem trápit nebudu. Teď už dva měsíce řešíme blbě se hojící ranky na zadních nohách (jakože pár mm velké po drobném poranění 👎) a nechtěla bych vidět jak by se hojila operační rána.

kometa
kometa 27.06.2023, 11:41:25 xxx.xxx.224.101
KatyQ:

Chtěli dělat CT + MRI + ještě něco. Právě, že je to v blbém místě a prorostlé v cévách, tak se báli do toho jít a i varovali, že to dost možná vyndat nepůjde, nebo u toho pes vykrvácí. S operací by to bylo okolo 70. Feně je přes 13 a má těch problémů bohužel víc.

Viz Buggyra. Nešla bych do toho.

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 27.06.2023, 12:10:41 xxx.xxx.153.252

Bohužel máme doma taky ještě i seniora - 17 let pitbul, do jara pouze pohybové problémy a senilita, teď začala růst nějaká nedobrota v mezinoží. Jeho veterinářka po konzultaci sama poradila, hlavně nešťourat a nechat ho užívat si. Máme léky, které mu usnadní co jde, dědek je v pohodě a moje nervy výplody jeho senility vydrží.  Děkuji tam nahoru nejen za naše chlupatce, ale i za normální veterináře, kteří mi jsou ochotni oponovat a na tvrdo řeknou, že to, že je chci zachraňovat za každou cenu nedělám pro ně, ale protože jsem zbabělec a nechci být bez nich a jenom je tím trápím.

kometa
kometa 27.06.2023, 12:52:20 xxx.xxx.224.101
Dublinbarzoj:

Ale na veselejší notu, z nedělní výstavy: náš Santana - po domácku Satan a Bruno neteře. 

Obrázek Obrázek

Pat a Patachon.🌺

bassrock
bassrock 27.06.2023, 13:06:32 xxx.xxx.251.2

Teda chvíli jsem mimo a tady tolik psích marodů!

Efe, je mi moc líto Šťopky, máš můj velký obdiv za to, co všem těm mopslím dáváš! Jestli je někde mopslí ráj na zemi, tak je to u vás! ❤️

Horsana
Horsana 27.06.2023, 18:53:52 xxx.xxx.40.140
Arbora:

Jedna oblička toho zvládne kupodivu veľa, hoci polycystická flexed-biceps

Horsana
Horsana 27.06.2023, 19:00:20 xxx.xxx.40.140

Hm, tak to Fifin absces na prdeli je ešte nič, ako vidím...

Ale zato jeden z našich seniorov so shivers začal ľahať a nevie vstať, teda, vstáva ťažko, začalo to, keď vysadil na 2, či 3 týždne HyalChondro, stále si myslím, že to asi nemá súvis, len kamoška si nechce pripustiť, že proste tie kone nemladnú a že čo platilo včera, zajtra už nebude, že to sú geriatri, no...

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.