😄
O všem a o ničem :)
No tak to je jasné, že Myš je vyhrávací kôň, blahoželám 😍
Ono celkom dobre a ochotne skáču, len sa málo kto s huculom venuje nejakej gymnastike. Ale skáču aj tak, hlavne ochotne.
Saga- ok, tak to som rada, že ste to rozpoznali podľa môjho opisu.
No, áno, hlavne kľud, odobrať krmivo aj vodu, jemná masáž pažeráka, ak kôň chce, nechať vyváľať a volať veta, kŕč väčšinou pominie sám, ak je fakt upchatý, tak aj tam môže pomôcť, ak sa svalovina uvoľní, lebo to sústo samozrejme zovrie kŕč.
Ano, naše jakohuculy skákání vyloženě bavilo. Když jsme je brali na jízdárnu, tak se potáceli dokola v mdlobách, ale jak se objevila uprostřed výběhu kavaleta, tak to začali hned stříhat ušima.
Nebo huculoaraba. Ten byl úplně dokonalý.
Jj, poník na jazdiarni umieral a tackal sa, úplne zabudol chodiť, ale v teréne to vliezlo s deckom do jaskyne, prechádzal kadejaké vratké drevené lávky nad riekou a žiadny zráz nebol problém, čím strmší kopec, tým sa poník viac tešil.
Hele. Dej uz pokoj. Jdi si barvit čtverečky… nádhero.
Trhni si.
Horsana, děkuji moc! V podstatě něco podobného mi řekla vetka - zubařka, co ke mně nakonec dojela. No, moje terénní vetka je mladší než já, ještě se hodně učí (a to je dobře), jinak pomůže jak může a jsem za ní ráda, zubařka je starší, o móóc zkušenější, škoda jen, že není blíž no, mám ji v záloze a teď se to hodilo! Ono tyhle situace jsou vážně těžký, žádného koňáka po ruce nemám, tže v těchhle situacích vždy zůstávám sama, nervy pracujou, kůň chroptí, vetka to nebere a pak zachovejte chladnou hlavu, že jo😏!
Proto všechny Vaše rady a příběhy tady hltám, protože pak je to, jak když cvakne vypínačem, naskočí mi Horsanina historka a je to😄!
Já mám teda pocit, že všechna ehm něcojakoprimitivní plemena na jízdárně hynou😄! Mám to celoživotně stejně, ještě když jsem měla huculobeganku, tak ta vidíc jízdárnu, nedej bože na ní kavaletu, tak přimrzla do země a nehnul s ní ani traktor. Hluboce opovrhovala touto činností😄. Venku v lese, tak to byla jiná písnička!
Když tak zapátrám v minulosti, tak jsem vždycky jízdárničila jenom na těch koních (plemenech), co je úplně nesnáším - ČT, A1/1. V momentě, kdy jsem ucítila pod zadkem poníka, šla holt jízdárna stranou😄.
To som rada ❤️
Koně mám lehce krmitelné ČT. 165cm. dostává müslíčko NovaEqui,NuriStar, vojtěškovou řezanku, domácí bylinky(meduňka,máta, oregáno) trochu lnu-čerstvě mixovaného, minerálku, něco na klouby od TopVetu + Bonharen kůru, ta se neztratí-doporučuju!, jestli máte kulhavého koně, my jen preventíme, nekulháme, i když na zadkách má nějaký nález, tak doporučeno…, na podzim jablíčka, teď mrkvičku cca kilíčko denně, seníčka co sežere, po ježdění mešík- bezobilný hippolyt(líbí se mi přítomnost jabl. octa)…hucula by to zabilo😂 a já tak ráda koukám jak koník papá co mu uvařím…
Saga:Horsana, děkuji moc! V podstatě něco podobného mi řekla vetka - zubařka, co ke mně nakonec dojela. No, moje terénní vetka je mladší než já, ještě se hodně učí (a to je dobře), jinak pomůže jak může a jsem za ní ráda, zubařka je starší, o móóc zkušenější, škoda jen, že není blíž no, mám ji v záloze a teď se to hodilo! Ono tyhle situace jsou vážně těžký, žádného koňáka po ruce nemám, tže v těchhle situacích vždy zůstávám sama, nervy pracujou, kůň chroptí, vetka to nebere a pak zachovejte chladnou hlavu, že jo😏!
Proto všechny Vaše rady a příběhy tady hltám, protože pak je to, jak když cvakne vypínačem, naskočí mi Horsanina historka a je to😄!
Horsanina historka a je to😄!
Pro mě je Horsana taky koňský guru. Zná, ví a poradí.
Tak len prosím žiadny guru, aaaaaa 😀
Mno, založím tému…keď budem mať čas…Flóra starne a je to na houno…miestami a budem potrebovať rady ja.
Verun, ty brďo, kilo mrkve mám já na dva měsíce😄😄. Teď dávám jedno velmi malé jablko denně oběma koním dohromady a přemýšlím, jestli je nepřekrmuju😄. Ale obávám se, že i je by bavilo sledovat, jak jim vaříte, akorát, že by to nejspíš viděly jen jednou…😄
Nemyslím to nijak zle, ale popis “výkrmu” mě vážně pobavil😄!
B dostává taky mrkev asi kilíčko (a půl?) denně. A kilíčko (až dvě…) řepy (jak to vyjde, řepy jsou různé). Mám půl tuny od každého, takže jestli se to nezkrmí poníkům (!!!), tak má na zimu vystaráno.
Také mu mrkev kradu a to jsem už asi radostně vyprávěla, že mám elektrické struhadlo (pro mě zázrak techniky), které mi nakrouhá týdenní zásobu mrkve za chvilku a já si pak mohu zobat v práci zdravé svačinky 🙂
Budu jako vždy jediná, ale.přijde mi smutné, a mám to bohužel stejně, že člověk nemá nikoho v blízkém okolí, kdo by mu dobře poradil a musí hledat na internetu. Ale taková je doba, je potreba si poradit, jak to jde.
A z toho všeho vyplývá, že hucul vede! Ten se na jídlo jen podívá a už jede😄!
Když jsem sháněla koně, byla mi nabízena zdarma kobyla ČT, 15 let. Když jsem viděla, kolik toho sežere, šla jsem do mdlob. Moje koně (oba) fungují na rovných 10ti kilech sena denně uprostřed třeskutné zimy, kdy se prostě nemají jak a čím kde dokrmit, a jsou jak kule. Až s postupující zimou trochu hubnou, tže na jaře jsou jen tak ehm trochu tlustí? Majitelé mi o ní tvrdili, že je snadno krmitelná😄, no … o tomhle já si myslím tak trochu něco jiného😄.
Buggyra:B dostává taky mrkev asi kilíčko (a půl?) denně. A kilíčko (až dvě…) řepy (jak to vyjde, řepy jsou různé). Mám půl tuny od každého, takže jestli se to nezkrmí poníkům (!!!), tak má na zimu vystaráno.
Také mu mrkev kradu a to jsem už asi radostně vyprávěla, že mám elektrické struhadlo (pro mě zázrak techniky), které mi nakrouhá týdenní zásobu mrkve za chvilku a já si pak mohu zobat v práci zdravé svačinky 🙂
Ta moje mrška mlsná řepu nežere…jinak by měla i řepu, mrkvičky bych krmila i víc, ale nemám krmnou, ale karotku pranou, takže ty cukry…(pěkné seno, zděná stáj, deka…takže ani “dieta brbr” nehrozí 😊 )
Saga:A z toho všeho vyplývá, že hucul vede! Ten se na jídlo jen podívá a už jede😄!
Když jsem sháněla koně, byla mi nabízena zdarma kobyla ČT, 15 let. Když jsem viděla, kolik toho sežere, šla jsem do mdlob. Moje koně (oba) fungují na rovných 10ti kilech sena denně uprostřed třeskutné zimy, kdy se prostě nemají jak a čím kde dokrmit, a jsou jak kule. Až s postupující zimou trochu hubnou, tže na jaře jsou jen tak ehm trochu tlustí? Majitelé mi o ní tvrdili, že je snadno krmitelná😄, no … o tomhle já si myslím tak trochu něco jiného😄.
Jé, tak z toho bych šla do mdlob, jak nevidím kopici sena pro slona, cuká mi oko…😜