Aktuálně: 3 780 inzerátů209 112 diskuzních příspěvků18 233 uživatelů

O všem a o ničem :)

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 14.11.2024, 14:00:36 xxx.xxx.27.179
»
Odpověď na příspěvek uživatele Saga z 14.11.2024, 13:41:16

Ezoterický to není, je to pravdivý. Já byla vychovávaná k těžkýmu pragmatu, naštěstí se mi z něj celkem podařilo vysekat kolem pětadvacátýho roku. Resp. doposud všechno reálně zvažuju a převracím ze strany na stranu, ale nakonec stejně zvítězí emoce, jen důkladně zvážený, ale o to se mi pak lépe přijímá vlastní rozhodnutí a obvykle ničeho nelituju.

Jo, určitě to tak, momentálně k tomu dozrávám taky, resp. včera mi došlo něco podobnýho. Že budu chodit max na ruce a nebo zkusím dělat nějaký nový kravinky ze země a na zbytek se vykašlu. A ono mi to bude jen ku prospěchu, když taky trochu pohnu prrr já.

Buggyra
Buggyra 14.11.2024, 14:47:05 xxx.xxx.198.226
JanaJanaJanaJana:

No já to myslim trochu jinak. Ty typy welškých poníků A až C jsou celkem ustálený a taky ty lidi na těch svodech vědí, kam šáhnout pro kvalitu. Horší je to s tím typem D, je to celkem mladé plemeno, je tam přimíchané kde co, a prost ěto není tak ustálený. A proto ty výkyvy povah a taky velký sklony k PSSM. 

Mno, kvůli PSSM se pocitově dost vyhýbám amerikám (ale ony mi je z hledáčku spolehlivě vyfiltrují už cenovky…). Vím, že u chladnokrevníkoidů je to riziko také, ale nějak z toho mám takový lepší dojem… U těch D cobů je také riziko hyperkeratinozy nebo jak se tomu nadává, no a samozřejmě odznakové nohy s rousama taky nic moc, no ale my bychom rousy drželi ostříhané, páč na to nemáme nervy 😀 Ono papírového welsh coba stejně nezaplatím, tak spíš něco podílového, a tam je to už tuplem sázka do loterie. To se nedá nic dělat, když jsem omezená vstupní investicí, tak budu muset vzít, co je. A buď se to povede nebo ne.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 14.11.2024, 14:49:52 xxx.xxx.27.179
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 14.11.2024, 14:47:05

Známá má dva arabonoriky a fakt super. 

Ale osobně bych se nebála ani šlonzáka, to je superkůň, do sportu, pro většího jezdce, cenově dostupný, dobrá povaha.

Teď bych ho brala spíš než begana. Ty větší diskuze jsou na budku 😀 

Buggyra
Buggyra 14.11.2024, 14:55:28 xxx.xxx.198.226

Jj, arabonorik by byl super. Šlonzáci, co znám, jsou stodoly, dlouhý jak tejden před vejplatou, s tím pracovat, tak mi upadnou záda (ale zase je tam spousta místa na sedlo, klidně i vojenské… to je fakt)… Možná už je taky nějaký moderní typ (kamarád říkal, že je to v podstatě polský Trakén), ale tuna po okolí jsem na žádného nenarazila. No a já bych ráda něco do 160 KVH, už mám dost toho šplhání na Eiffelovku… Taky nejsem nejmladší…

efe
efe 14.11.2024, 14:58:21 xxx.xxx.155.192

…Mno, kvůli PSSM se pocitově dost vyhýbám amerikám…

Proč? Vždyť na to je jednoduchý test.

Horsana
Horsana 14.11.2024, 20:12:03 xxx.xxx.18.222

Saga, to je mi ľúto, malá mini vyšetrenú priedušnicu, kvôli kolapsu?

Po vytrhnutom zube vždy ostáva veľká medzera, preto je nutné brúsiť ten spodný zub, ktorý ľahko prerastie, lebo už nemá antagonistu, o ktorý sa otiera.

Mno, z niektorých rád úplne žasnem. Ale pokiaľ je upchatý krčný úsek pažeráka a je to miesto vidieť, jemná masáž smerom k žalúdku vie pomôcť. 

No stále platí NIČ PER HUBA, ani vodu, nič, hrozí riziko aspirácie do pľúc!

Ale..éééhm…ako dofrasa sa uvoľňuje pažerák?? Zvlášť ak jeho distálna časť je tvorená hladkou svalovinou?? 😲

Horsana
Horsana 14.11.2024, 20:23:24 xxx.xxx.18.222

No, kto má dobrého hucula, nepredá, lebo kto má dobrého hucula, nemá dôvod ho predávať, je to kompletný balíček 🙂

Plemenníka na Sihlu kúpili za 5000 eur pred 2 rokmi z PL, ale už si jazdia brať do Poľska sami krv, heh, po istých skúsenostiach.

A samozrejme súdruhovia z Topoľčianok by pri huculovi nad 140 cm a robustnom asi zamdleli, zvlášť ak by mal nejaký znak. Kone takého typu sú v dobrej kvalite v Rumunsku. 

Ženy drahé, stala sa mi divná vec a strašne ma to škrie.

Na pozemku mi totálne zblbla už tretia fotopasca a ja neviem, čo si mám o tom myslieť.

Prvá zblbla v marci, pričom verne slúžila v Kojšove bez problémov, hneď, ako som ju priniesla a to som ju dala  mimo pozemok, tak sa proste zbláznila a začala natáčať video každú minútu. Druhú som si kúpila pred mesiacom, tá zas po 1 dni prestala snímať úplne a tak som, úplne zúrivá kúpila ešte jednu a tá zblbla úplne presne, ako tá prvá!!! Akurát že ja už som tak strašne chcela vidieť Mysteriózne zviera, že som ju aspoň nastavila do režimu iba fotka, aby sa nevybila.

Nastavené sú správne.

Môže za to blízke vedenie vysokého napätia? Nikde som sa nedopátrala nejakého problému, veď fotopasce sa používajú aj v meste a bárskde.

Alebo mám pod nohami jaskyňu s kryptonitom, alebo proste zase raz divná energia z planiny?

Verun
Verun 14.11.2024, 21:08:14 xxx.xxx.220.12

Jo řesně to jsem chtěla jen podotknout, koním rostou zuby furt a pokud se zub nemá o co brousit- je protizub vytržený, je nutné samotný zub brousit. 

hele máme na rybnících taky občas fotopast a teď i kameru a žádná čuda se nedějou a velmi vysoká eretryka tam vede přímo přes rybník. 

Verun
Verun 14.11.2024, 21:31:57 xxx.xxx.220.12
»
Odpověď na příspěvek uživatele Saga z 14.11.2024, 10:12:25

Budete muset ještě udělat na manžela ošiška aby vám vybudoval jízdárnu s osvětlením, něco jen oploceného fošnama, přiměřený povrch, ale hlavně světlo…máme na rybnících dva panely solárů(říká se tomu ostrovní systém) a baterii na akumulaci energie, je to různě vyšpekulované- tomu já nerozumím, prostě ve finále svítíme v buňce, v pergole, pohání to malé čerpadýlko na okysličování vody, nabíjíme mobily(manžel nezapomene poznamenat zelená energie😂...) slídíme kamerou, co zase srnky sežraly, dokonce se jich můžu i přes mobil do kamery zeptat, jestli jim to chutná…

Strašně by vám to v zimě pomohlo a zvedlo náladu a chuť do nějaké práce…když byly naše holky malé, chodily na koňo kroužek a venkovní jízdárnu  měli osvětlenou jako fotbalový stadion, ale klasicky ze sítě. 

https://www.facebook.com/reel/919110369571914

hucula jsem si přála od střední…ale já tak strašně ráda svoje zvířátka krmím a myslím, že by to hucul nepřežil…a kdyby jo, tak zase já ne, protože ten objem práce pro toho koně, aby to nebyla vzducholoď, po tom papání, by zabil mě . O věku Buggyra ještě nemá nárok polemizovat😜, já na to lezu v 50 letech 2-4 týdně… ale jsem úplně letos na podzim rozsekaná. 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.