- Příspěvek #222667
- Nahlásit
Pro Vás jako veterinářku je to možná otázka desetin. Člověk, který nemá praxi musí naměřit, napřáhnout a píchnout. Také synchronizace píchnutí a zmáčknutí stříkačky taky chvilku trvá 🙂 O desinfekci nemluvě.
Pro Vás jako veterinářku je to možná otázka desetin. Člověk, který nemá praxi musí naměřit, napřáhnout a píchnout. Také synchronizace píchnutí a zmáčknutí stříkačky taky chvilku trvá 🙂 O desinfekci nemluvě.
Pred vakcináciou sa neodporúča miesto dezinfikovať.
Coudas:Pro Vás jako veterinářku je to možná otázka desetin. Člověk, který nemá praxi musí naměřit, napřáhnout a píchnout. Také synchronizace píchnutí a zmáčknutí stříkačky taky chvilku trvá 🙂 O desinfekci nemluvě.
Ale to jsem nepočítala. Měla jsem na mysli jenom samotný akt aplikace. Natažení nepočítám (to udělám mimo koně). Naměření u vakcín netřeba (a i kdyby, tak si to taky předpřipravím). Dezinfekce neprobíhá. Nenapřahuji. Prostě ďobnu.
Aha…
OK
Fakt ne? To moje zvíře před očkováním dezinfikují.
Co si pamatuju, tak u koní se očkuje tzv. suchou jehlou. Takže natáhnu jednou a na vpich použiju druhou. Bez dezinfekce. A nikdy žádný problém.
On to u niektorých vakcín uvádza priamo výrobca.
Veti to ale často robia, aby ich majitelia neobvinili, že sa to miesto zapálilo z toho, že nedezinfikoval, ľudia nevedia, že tam je adjuvans, atď. a verím, že sa to ťažko vysvetľuje.
Děkuji, děvčata, za vysvětlení. 🙂
Ony ty rukavice nejsou jen na parádu aneb když si myslíte, že tu půltunu udržíte…
efe:Ony ty rukavice nejsou jen na parádu aneb když si myslíte, že tu půltunu udržíte…
jj, já to mívala až na prstech…většinou držím vodítko-lonž jako otěž
Tohle byly otěže, při pádu… Doteď nemám cit v posledním článku prsteníčku. Asi nějaký oteklý nerv bo co…
efe:Tohle byly otěže, při pádu… Doteď nemám cit v posledním článku prsteníčku. Asi nějaký oteklý nerv bo co…
nekeke a jak pak to…jinak dobrý? hřbet, končetiny…
Jo v poho. Taková klasika, jdeme si po louce a srneček si počkal, až když jsme byly asi metr od něj a pak vyrazil. A morgáně to nedalo a já to neuseděla 🙂 Snažila jsem se jí ještě držet, aby nezdrhla, ale vláčela mě za sebou, tak jsem jí pustila. Naštěstí nikam nešla a zabořila čumák do trávy. Já jsem úplně cajk, jen namožený svaly na krku a teda ten necitlivej prst.
AU!
☹️
Máte někdo zkušenost s poraněním nervu v prstu? Mám to řešit…?
Nesteroidy, Milgamma N- tým by som začala.
Fikovnice má. Zajímalo by mě, zda se jí už cit do palce a ukazováčku vrátil… Byla s tím i u neurologa, myslím, že jí v podstatě řekl, že to má pohmožděné (od velkého stříhání nůžkama) a že by se měl cit po nějaké době vrátit (?).
Jo to si taky myslim. Ještě se poradim se svojí fyzio za chvilku. A klasika Bčko apod.
Jj, o Bčku taky povídala.