Aktuálně: 3 873 inzerátů207 485 diskuzních příspěvků18 218 uživatelů

O všem a o ničem :)

Horsana
Horsana 26.06.2023, 14:48:50 xxx.xxx.40.140
JanaJanaJanaJana:

Pecka, a bude Váš? :))

Nuž, málokedy sa stane, že si človek niečo želá, potom sa teda zmieri s tým, že nič...a potom to dostane naservírované na narodeniny :D

Jj, je rezervovaný pre mňa, už dva roky, sakra  :)

Obrázek
JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 26.06.2023, 15:00:30 xxx.xxx.27.178
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 26.06.2023, 14:48:50

Rozumím...máte málo koní :D 

Prajem všetko najlepšie k narodeninám! :)

Horsana
Horsana 26.06.2023, 15:07:11 xxx.xxx.40.140
JanaJanaJanaJana:

Rozumím...máte málo koní :D 

Prajem všetko najlepšie k narodeninám! :)

Geriatria sa neráta :)

Ďakujem :)

efe
efe 26.06.2023, 15:44:56 xxx.xxx.30.165
Horsana:

Nuž, málokedy sa stane, že si človek niečo želá, potom sa teda zmieri s tým, že nič...a potom to dostane naservírované na narodeniny :D

Jj, je rezervovaný pre mňa, už dva roky, sakra  :)

Obrázek

No gratuluji z celého srdce! A konečně správná barva! 👍

Horsana
Horsana 26.06.2023, 16:07:24 xxx.xxx.40.140
efe:

No gratuluji z celého srdce! A konečně správná barva! thumb-up

No, pokiaľ je oslíkovská tá správna faba :D 

Ale ďakujem :)))

Už trošku prebolela strata? :/

efe
efe 26.06.2023, 16:32:54 xxx.xxx.30.165
Horsana:

No, pokiaľ je oslíkovská tá správna faba :D 

Ale ďakujem :)))

Už trošku prebolela strata? :/

Není čas nad tím přemýšlet, marodí totiž i ta poslední...

Horsana
Horsana 26.06.2023, 17:06:33 xxx.xxx.40.140
efe:

Není čas nad tím přemýšlet, marodí totiž i ta poslední...

Ach jaj, to ma neskutočne mrzí, dúfam, že to zvládne! A čo ju trápi? 

Inak toto obdobie okolo Slnovratu, to je úplný hnus ☹️

Lenacia
Lenacia 26.06.2023, 19:01:21 xxx.xxx.0.1

To si tak řeknete, že to přecijen zkusíte. Místo lámání ze sedla tedy zastavíte v místě kam ste se dostali před tím nejdál... A ejhle najednou ste bez bot (a pak i bez kalhot) a ve vodě a kobyla s vámi... 

Obrázek Obrázek
efe
efe 26.06.2023, 19:07:34 xxx.xxx.65.81
Horsana:

Ach jaj, to ma neskutočne mrzí, dúfam, že to zvládne! A čo ju trápi? 

Inak toto obdobie okolo Slnovratu, to je úplný hnus sad-face

Chytla nějakou strašnou rýmu, minimálně týden nespala, dusila se, srdce to nedávalo, závodnily se plíce. A teď když už je s dýcháním celkem OK, tak přestala žrát. Právě jí krmím pečeným roastbeefem a ani ten nechce...

Anonymní (neregistrovaný) 26.06.2023, 19:32:35 xxx.xxx.40.140
efe:

Chytla nějakou strašnou rýmu, minimálně týden nespala, dusila se, srdce to nedávalo, závodnily se plíce. A teď když už je s dýcháním celkem OK, tak přestala žrát. Právě jí krmím pečeným roastbeefem a ani ten nechce...

To ma fakt mrzí, Fife sa vyvalil na prdeli absces a bola z toho špatná celá rodina, samozrejme s Fidou, takže si viem predstaviť, aká je to strašné, hlavne pokiaľ je to niečo vážne:(

Držíme palce, labky, aj kopýtka! flexed-biceps

Neviem, akú má konzistenciu roastbeef, také jedlo poznám snáď iba z filmov, heh, ale pri takýchto stavoch je lepšia kašovitá strava, ideálne nie studená, ale neviem, aké má pani Mopsová preferencie a či by zniesla niečo rozmixované, alebo rozpučené vidličkou, prípadne konzervu s troškou vody pomixovanú...

Anonymní (neregistrovaný) 26.06.2023, 19:33:28 xxx.xxx.40.140
Lenacia:

To si tak řeknete, že to přecijen zkusíte. Místo lámání ze sedla tedy zastavíte v místě kam ste se dostali před tím nejdál... A ejhle najednou ste bez bot (a pak i bez kalhot) a ve vodě a kobyla s vámi... 

Obrázek Obrázek

Jj, akonáhle sa človek vyzuje, oni tam nakoniec vojdú :)

efe
efe 26.06.2023, 19:47:40 xxx.xxx.65.81
Anonymní:

To ma fakt mrzí, Fife sa vyvalil na prdeli absces a bola z toho špatná celá rodina, samozrejme s Fidou, takže si viem predstaviť, aká je to strašné, hlavne pokiaľ je to niečo vážne:(

Držíme palce, labky, aj kopýtka! flexed-biceps

Neviem, akú má konzistenciu roastbeef, také jedlo poznám snáď iba z filmov, heh, ale pri takýchto stavoch je lepšia kašovitá strava, ideálne nie studená, ale neviem, aké má pani Mopsová preferencie a či by zniesla niečo rozmixované, alebo rozpučené vidličkou, prípadne konzervu s troškou vody pomixovanú...

To už jsem všechno zkoušela, vždycky si dá jedno dvě sousta a znechuceně odchází. Teď si se mnou dala chleba s pomazánkovým máslem. Tak aspoň tak. Blbý je, že má 4 druhy léků a když nežere, musím je do ní rvát násilím a to dělám fakt nerada... Njn. 

Lenacia
Lenacia 26.06.2023, 20:07:42 xxx.xxx.63.206
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 26.06.2023, 19:33:28

A nakonec tam vlezla i semnou v sedle... 

Já už tý kobyle nerozumím... Ale takovou radost mám 

Horsana
Horsana 26.06.2023, 20:45:30 xxx.xxx.40.140
efe:

To už jsem všechno zkoušela, vždycky si dá jedno dvě sousta a znechuceně odchází. Teď si se mnou dala chleba s pomazánkovým máslem. Tak aspoň tak. Blbý je, že má 4 druhy léků a když nežere, musím je do ní rvát násilím a to dělám fakt nerada... Njn. 

To poznám, je to strašné a nenávidím to :(

Pokiaľ to nie je kontraindikované,  tablety drvím a potom podám v lyžičke vody na koreň jazyka a rýchlo zavriem papuľku, podržím, kým neprehltnú, ale u mopsa to bude chcieť trošku iný skil asi...

efe
efe 26.06.2023, 20:55:48 xxx.xxx.65.81
Horsana:

To poznám, je to strašné a nenávidím to :(

Pokiaľ to nie je kontraindikované,  tablety drvím a potom podám v lyžičke vody na koreň jazyka a rýchlo zavriem papuľku, podržím, kým neprehltnú, ale u mopsa to bude chcieť trošku iný skil asi...

Tam nemáš co držet 😃 takže narvu prášky do krku a ve vteřině zaliju vodou ze stříkačky. Z cca 80% to funguje 😃

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 26.06.2023, 22:40:22 xxx.xxx.0.1

Podávám psovi pravidelně léky večer. Jednu dobu byly i celkem velké. Mám grif "na palec", to jediné funguje rychle a bezbolestně. Prostě to šópnu na kraj krku, aby musel polknout, a hned zakrmím piškotem nebo šunkou.

Tímto způsobem s odměnama to má úspěch, pes naskočí hned jak slyší, že večer před spaním šustím po kuchyni.

KatyQ
KatyQ 26.06.2023, 23:05:51 xxx.xxx.0.1

Moje kolie momentálně polyká 3 tablety ráno a 5 večer. V jídle si to nevezme, takže otevřu, strčím na kořen jazyka a zavřu. Ještě, že má tak dlouhý nos, u mopsule bych to asi nezvládla.

Stáří a choroby jsou na prd. Na podzim byla ještě dobrá, ještě v září jsme byli na dovolené v Krušných horách. Ale od prosince to začalo a od té doby se vezeme pleading. Na konci ledna jí na VFU v Brně dávali od týdnů po cca 8 měsíců. Momentálně nechce žrát, do misky si jde vzít tak lžíci žrádla, ani pamlsky jí nejedou.

Pár fotek z loňské dovolené:

Obrázek Obrázek Obrázek
Buggyra
Buggyra 27.06.2023, 09:03:43 xxx.xxx.198.226
Lenacia:

A nakonec tam vlezla i semnou v sedle... 

Já už tý kobyle nerozumím... Ale takovou radost mám 

Jj, ona ta "hranice" může být každý den někde trochu jinde :-) Podle situace. A kobyly si ty hranice posouvají sem a zpátky zrovna podle postavení stájových much vůči Vodnáři a Blížencům, takže já se ani nesnažím jim rozumět :-)

Arbora
Arbora 27.06.2023, 09:23:18 xxx.xxx.0.1

Tiež sa hlásim do klubu, pred mesiacom zdravý pes, z ničoho nič akútna operácia s nádorom na ľadvine 8x9cm, jedna ľadvina síce zostala, ale zistili vrodené polycystické ochorenie, takže optimistická prognóza rok. Že operácia stála takmer 50 ani nehovorím. 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.