Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 21.03.2024, 09:30:11
Jo, ty fotky pod sedlem jsou hrozný - sedlo za ušima, koník je tedy dost malý, ale to mi neva. Ale líbí se mi jeho proporce. Takový můj tip, kulaťoučký. A barva je bonus.
Koník vypadá, že je na počátku “zkázy” . Hezký by byl, kdyby měl v lepším stavu: kopyta- vepředu lyže-dlouhá přední stěna , podjeté patky, postoj předních zepředu kopytama ven…horní linie: převrácený krk, chybí trapéz před kohoutkem, chybí dlouhý zádový-na zádech střecha, hrbol ve skloubení pánve /páteře, napjaté hamstringy ….neberte to ale jako že se jedná o něco strašného. Tak se “já” prostě podívám na koníka a pomyslím si toto. Něco tam nefunguje.
O léčení ucha bych chtěla jako kupec “veterinární dobrozdání”, postižen zvukovod, středouší? kdy , čím léčeno, vyléčeno? trvalé následky-středouší je centrum rovnováhy…
Na mě z těch fotek kouká takový “nerad” výraz. Verun popsala pěkně detaily, kterých si nemám šanci všimnout, nemám to v oku, nemám znalosti. Ale prostě mi na tom koni něco nesedí, nepřijde mi, že je v pohodě.
Jenom upřesnění - centrum rovnováhy je ve vnitřním uchu.
jo, pravda… beru to tak po všeobecně, natáčení hlavy jako zlozvyk moc neberu- ale může být. Buď špatně slyší nebo si rovná nystagmus, ale to je jen spekulace! zdroj je jen psaný text a moje představivost. že. 🤪
Hlavně je ten kůň drahý. Už teď má zdravotní indispozici, která majiteli svazuje ruce ve výběru typu ustájení, vzhledem ke specifické péči to chce zkušenějšího majitele, který umí odhadnout situaci, není přiježděný ani zbla pro klasického - nedostihového jezdce…
80 000 bych dala za bývalého dostiháka, který takové specifické požadavky nemá.
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 18.04.2024, 09:46:43
Jako jo….ale tohle je teď standartní cena za “vyjetýho” dostiháka a koně po redrezuře jdou dnes od 120 000 výš….no a to je pak plňas všestranný kůň, nehledě na to, že A1/1 bývají při dobrém managementu jedněmi z nejspolehlivějších školních koní …a ti se vyvažují zlatem 🙂