Jj, dostává.
Amoniak 230
Nejsem vet, ale kromě diety Tobík další podporu jater nemá? Ostropeřec, flavobion, další prostředky, ošetřující vet nic neporadil? Zrovna játra dobře regenerují. Doporučila bych konzultaci s více vety, klinikami.
A on má potvrzený jaterní shunt?
Napsala jsem Vám totéž SZ, ale lípnu to i sem, kdyby s tím amoniakem bojoval i někdo další. Na odbourávání amoniaku jsem PRO LIDI našla, že se užívá L-ORNITIN a antibiotikum NEOMYCIN, ale jestli to můžou i psi, to nevím.
K tomu by se třeba vyjádřila Bodlinka, jestli to tu čte? Bodlinko, prosím Vás...haló, jste tu? 🌹
Vahine:Napsala jsem Vám totéž SZ, ale lípnu to i sem, kdyby s tím amoniakem bojoval i někdo další. Na odbourávání amoniaku jsem PRO LIDI našla, že se užívá L-ORNITIN a antibiotikum NEOMYCIN, ale jestli to můžou i psi, to nevím.
K tomu by se třeba vyjádřila Bodlinka, jestli to tu čte? Bodlinko, prosím Vás...haló, jste tu?
No, on je neomycin fest toxický. Nevstřebává se. Je to ATB ze skupiny aminoglykosidů. Tím, že se nevstřebává, zabije baktérie ve střevě...a producenty amoniaku mohou být právě baktérie. Každopádně o takovémto využití jsem v hum. medicíně neslyšela, resp. jen četla jako teoretická varianta.
Znovu zdůrazňuji - aminoglykosidy jsou hodně hodně toxické.
Malea: Ne, ten vyloučili, resp. CT vyloučilo shunt. Tobík má diagnózu "mikrovaskulární dysplázie jater".
Laktulózu dostává?
Ani jsem si nevšimla, že mě to odhlásilo.
je to špatný, to je v podstatě jako shunt, akorát neřešitelný. že jsou jiné parametry jater "v normě" nic neznamená, ty enzymy se zvedají při smrti jaterních buněk, ale když jsou játra prostě jen špatně postavená, tak ty buňky neumírají. znakem špatné funkce je ten amoniak. celkem nic se s tím dělat nedá. jaterní dieta, laktulóza. ty antibiotika někdy, když už je encefalopatie.
Díky, že jste napsala. Kolik má při těchto hodnotách času?
Malea:Díky, že jste napsala. Kolik má při těchto hodnotách času?
to se fakt takhle nedá říct, protože důležité je to zvíře, ne laboratorní hodnoty. každý organismus je jiný a progrese různých procesů je různá.
Malea:Díky, že jste napsala. Kolik má při těchto hodnotách času?
Trpí encefalopatií? Nějaké změny v chování pozorujete?
Ne, vůbec.
Malea:Ani jsem si nevšimla, že mě to odhlásilo.
Mě taky. Zatím jsem nepochopila systém.
kometa:Mě taky. Zatím jsem nepochopila systém.
I mě...
Jednu dobu už mě to neodhlašovalo a teď třeba přes noc ano. Napsala jsem do té diskuze ohledně uvádění cen u chovek a příspěvek se zobrazil jako anonymní.
Takže dnešní výsledky: amoniak 680, biochemie ok, všechny jaterní parametry ve fyziologickém rozmezí. Copak vážně vážně nejde nic dělat?