- Příspěvek #126762
- Nahlásit
- Příspěvek #126491
- Nahlásit
mohu králíky krmené čerstvou zelenou pící napájet? Nenadmou se mi? Nebo vydrží jen na trávě bez vody?
mohu králíky krmené čerstvou zelenou pící napájet? Nenadmou se mi? Nebo vydrží jen na trávě bez vody?
Krmím granule bez léčiv, oves, seno, a jednou denně čerstvou trávu. Pokud ji do půl hodiny nesnědí tak jí vyhodím. Napájím normálně.
Vše záleží, jak svoje králíky na toto krmení připravuje. Pokud chováte intenzivní chov a zabíjíte na třech měsících, tak to lze dosáhnout granulemi nebo intenzivním výkrmem, některý je časově náročný a má velké rizika nekrózy střev a podobně, takovému chovu dát, z ničeho nic, zelenou píci, tak bude hotovo. U nás doma krmíme jako dřív, občas pšenice-kdyz je, jednou dvakrát týdně chléb, skoro stále k dispozici seno a voda, občas zelená píce v sezóně častěji se zbytky že skleníku, sem tam snížíme množství krmiva na minimum, přijde mi, že se králík srovná a předcházíme trávicím problémům. Výkrm trvá déle, ale cenově to vyjde daleko lépe, jak granule. Ročně děláme cca 50 králíků pro rodinu.