balu:
To je jak Babica - nemáte passatu? Dejte tam kečup.
Chcete psa? Pořiďte si králíka nebo kočku.
V režimu, jaký popisuje zadavatelka, žije v bytech většina psů zaměstnaných majitelů. Nevidím důvod, proč by si neměla psa pořídit, pokud je si vědoma toho, že se psu bude muset věnovat, že bude muset z práce frčet rovnou domů za psem venčit,...
Tak jasná, jak říkám, vycházela jsem jen z formulace toho příspěvku: "chci společníka DO BYTU". Ne "chci společníka do života, na procházky, aby mě to donutilo vylézt ven, atd.". A k tomu "víkendy jsem doma". Ne "o víkendech se mnou bude pejsek chodit na zahrádku, k vodě, s kámoškama na výlety...".
Pokud vycházím skutečně jen z toho, co dotyčná napsala, z čehož mi vyplývá, že toho o psech s prominutím prostě moc neví, a pokud vezmu v potaz formulaci "jako společníka", no tak mně dělá super společníka doma kocour, a mám ho právě proto, abych nemusela na procházky. Neříkám, že je to řešení pro každého, říkám, že se nad tím tazatelka může zamyslet, zda by to pro ni nebylo lepší řešení, pokud jí jde fakt jen o tu samotu v bytě...
A pokud je to tak, jak píšete vy, že si tazatelka uvědomuje okolnosti, tak jasně, ať si pořídí pejska. V takovém režimu jsme měli psy taky a žádný problém. Teď jsem neuvažovala o komfortu toho psa, jako spíš o komfortu tazatelky, aby to pro ni nebylo nepříjemné překvapení (no a nebo pro toho psa, pokud si tazatelka přečetla, že stačí na plínu, a venčit se nemusí, že to stejně neocení....).