Zdravím přítomné. Jsem začínající chovatel rosel penantových a chci si pořídit jednoho ptáka přírodního a jednoho v modré mutaci. Jaké složení bude vhodnější, samec modrý, samice přírodní nebo obráceně nebo je to jedno?
Chov penantů
PeJo:Zdravím přítomné. Jsem začínající chovatel rosel penantových a chci si pořídit jednoho ptáka přírodního a jednoho v modré mutaci. Jaké složení bude vhodnější, samec modrý, samice přírodní nebo obráceně nebo je to jedno?
- ');" onmouseout="UnTip();">
Dobrý den, modrá mutace není vázaná na pohlaví, takže je to jedno, jak to sestavíte.
Za mně by bylo nejlepší sestavit pár z čistě přírodních neštěpících jedinců. Čistých přírodních ptáků je jako šafránu a v chovu budou vždy potřeba, čistý genofond se hodí ke všemu. Zvláště pro začátek je to pro mně dobrá volba. Pokud Vás chov penantů zaujme a nejen jich, pak bych si teprve začal hrát s mutacemi.
PeJo:Zdravím přítomné. Jsem začínající chovatel rosel penantových a chci si pořídit jednoho ptáka přírodního a jednoho v modré mutaci. Jaké složení bude vhodnější, samec modrý, samice přírodní nebo obráceně nebo je to jedno?
- ');" onmouseout="UnTip();" height="60">
Je to jedno, v obou případech odchováte pouze přírodní penanty štěpící na modrou