Ešte pro tip- pokiaľ by ste chceli monitorovať, kade k vám kmotrička chodí, NIKDY si nekupujte fotopascu Wachman Solar Slim.
Pretože zase nasnímala NIČ. A trupy fuč…
Na rozdiel od starej dobrej Tetrao SPromise, ktorú ale mám otočenú inam, na miesto, kde je niečo ako sociálna sieť pre vysokú (trusu a moču požehnane) a prekvapila ma laň s jelienčaťom. Snáď sa tiež budú držať hore a neskončia niekomu na kapote, chjo….občas, keď počujem, ako šialene náhle začne húkať vlak, tak mi je jasné, že tam prechádza čosi cez koľaje….nah….
Mr.Fox je tam tiež, teda ako na tých záberoch z Tetrao, ale na rozdiel od lane sa tam hýbe dosť rýchlo a dobre ho nevidno. Vyzerá to tak, ako keby sa hral s kvetináčom, ktorý mi uletel vo vetre, keď som naposledy sadila tujky. A je to lišiak, čúral tam na nejakú vegetáciu. No, nemá trupy, tak aj kvetináč je dobrý, heh.
A ľudský pach???
My voniame všetci rovnako?
Je absolútne vylúčené, aby psovitá šelma, ktorá má čuch aký má, nedokázala rozlíšiť môj pach od iných pachov (ľudí). Prečo robíte zo zvierat debilov?
A zo mňa vraha líšok a hrozbu spoločnosti?
Lebo vďaka fotopasci viem, že si na krmivo chodí líška?
Ešte raz - vďaka fotopasci a nočným snímkam.
Čo to znamená? Že líška má nočnú aktivitu a žije tak skryto, že nebyť techniky, nikdy sa o nej s istotou nedozviem. A tak to aj ostane.
Poznala som lišiaka, ktorý naozaj stratil plachosť, ako starol, tak už úplne, mal brloh pod jednou horskou chatou a občas chodil na obsah košov, občas asi do dediny, to neviem, ja som ho spoznala, keď už bol veľmi starý a našla som ho jeden večer, ako mi chlípe bielu kávu z hrnčeka, ktorý bol na vonkajšom drevenom stole.
On vedel aj žobrať, ale, popravde, ten ma desil, predsa len, je to divný pocit, keď také zviera pred vami sedí a hypnotizuje vás pohľadom a vydáva nedefinovateľné zvuky…
Foxík sa volal.