»
Odpověď na příspěvek uživatele
kometa z 04.12.2024, 10:37:11
A tak to kľudne verejne, to je choroba z Raja (Slovenského), prípadne choroba z Krasu.
Stačí si na vápenci sadnúť, alebo zložiť ruksak a chvíľu tak posedieť (a to ja rada) a na druhý deň sa vám vyhádžu bordové fľaky, neskôr pupence, ktoré svrbia tak, že že sa človek rozškriabe do krvi, na nohách mám jazvy od toho.
Ja som nechápala, čo to je, ale keď som to už dostala druhý krát po potulkách jeleními chodníčkami, tak mi docvaklo, že to nejak súvisí s tým prostredím, prikladala som to alergii na nejaký endemit, ktorý rastie na skalách, pretože som šla neznačene kade tade po vápenci, kde kvitli rôzne kvety.
Ale nezaberal ani prednison ☹️
Doktori nevedeli, netušili.
Až potom z môjho známeho speleológa vypadlo, že jáááj, toto si mala? A iba tam, kde si mala šaty, že? To sú larvičky.
A ja že aké preboha larvičky a on že to je larválna trombikulóza, že oni to majú stále, keď si nedajú pozor a niekde dlhšie posedia a nenastriekajú sa, keď sú v Krase.
No skoro ma omyli, FUJ! LARVIČKY??
Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!
To tak strašne, ale tak strašne svrbí, už to je fakt príšerné a ešte predstava larvičiek, no tak to je dobre, že som to nevedela vtedy.
TFUJ!