Tak ja prezentujem iba svoj svetonazor, znacne potencovany prihodami, co su ludia schopni porobit liskam, chytenym v zivolovkach.
A to su prihody, co pocuvam skoro denne. Mnoho ludi medzi nami ma sadisticke sklony, bohuzial. V nicom sa nelisia od nasho suseda z chaty z cias mojho detstva.
Zvierata chovam v pustatine, v OP NP Slovensky Kras, ale tam su naookolo iba vinari, ti iba nenavidia vysoku zver, heh, lisky neriesia.
Diviaky vybil mor, okrem par košickych mestskych casti.
A tiez nemam zvierata v klietkach, rada by som im dopriat volneho vybehu viac, ale tak zial, zatial iba ked som tam, aj to este musim striehnut, ci zhora neprisvisti nejaky sokolik.
Ktory si zatial trufa len na sykorky a zatial vzdy minul.
Liska, znamy lovec hrabosov a mysi a only les? To je zas iba kusocek pevne zaziteho stereotypu.
Krmim ich masom. Podotykam, ze su vybornymi indikatormi kvality, pretoze Tesco a Lidl maso lezalo vonku aj 48 hodin. Z Freshu zmizlo z vecera na rano a raz dokonca ked sme tam boli, ale to bol cas mladat a proste zmizlo, ked sme boli otocení chrbtom.
Ale, je velmi sympaticke, ze uz je tolko ludi, co si nemyslia, ze slepka patri do osrateho minivybehu., to je fajn a kazdy ma ine predstavy a aj moznosti, ako im tu slobodu skusi zabezpecit.
Mozme ich tu ventilovat, nemusime sa hadat. Kazdy ma svoj pohlad na veci.
Inak ja krmim aj rysavky, hrdziaky a mysi, preto ich nemam dnu a pri krmive.
Krmim vsetko, co zije na planine a v tej divnej krasovej dubine. Medvede nie, ale tie tam nie sú, su vyssie a dalej. Medved je no go.
Lovim iba do fotopascí 🙂
Macku nemam, kvoli vtacikom. A ze mam rada male hlodavce, rysavky sa daju rychlo ochočit.