Predseda SZCHPH doporučuje mať chovy dva,jeden na volno,vypúštat pred tréningom pretekárov a druhý pretekársky,vypúštat keď si už jastrab niečo z prvého chovu uloví.
Jak ve svých chovech bojujete s jestřáby? Existuje účinná rada.
Jak ve svých chovech bojujete s jestřáby? Existuje účinná rada.
Predseda SZCHPH doporučuje mať chovy dva,jeden na volno,vypúštat pred tréningom pretekárov a druhý pretekársky,vypúštat keď si už jastrab niečo z prvého chovu uloví.
Množství úkrytů pro slepice ve výběhu a zasíťování pozemku svrchu.
Nejlepší obrana je asi už ve výběru plemene a chovného materiálu. Pak už jen připravit vhodné podmínky.
Já mám moravské pštrosy ve voliéře, ale s možností volného proletu od rána do večera, takřka celý den. Chovné páry jsou převážně z volného chovu. Když se tu dravec objeví, holubi reagují většinou rovnou zalétnou do voliéry, jen jednou je asi něco vylekalo, protože nalítali do do stromů v parku hned vedle nás a tam přečkali asi půl hodiny, pak pomalu, postupně povylítávali na naši střechu.
Vím,že chovatelé barevnohlávků, kteří je mají ve volných chovech, říkají, že z nových párů, často zbydou jen odchovy.
Buggyra:Množství úkrytů pro slepice ve výběhu a zasíťování pozemku svrchu.
šmarjá, pardon, jsem si nevšimla, že holubi :-)
Pardon on iba hovorí, ako to niekto robí.
Buggyra:Buggyra:Množství úkrytů pro slepice ve výběhu a zasíťování pozemku svrchu.