Kolikrát ročně odčervujete svého psa/psy?
Odčervení psa
štěňta dle "štěněcího rozpisu" - zohledňuje věk, stav, a použité očkovací schéma ("můj" veterinář mi to naplánuje v návaznosti na ošetření u chovatele) a pak odčervuji již jen po návratu z dovolených (většinou zahraničí a někde odčervení chce už překročení hranic - Británie..., a někdy je nutné kvůli eventuální nákaze srdečními červy - Středomoří...) Jinak dospělého psa preventivně neodčervuji (hlodavce nežere, blechy nemá...)
Dospělé psy preventivně neodčervuji, ale třeba jednou za rok nechám udělat koprologii...
Jinak, co vím po známých tak většinou odčervují 1x ročně.
A samo domo u štěňat odčervuji dle rozpisu.
Taky mám otázku k odčervení. Veterinář mi říkal, že tableta bravecto (a podobné) funguje i jako odčervení. Je to pravda?
Fatia:Taky mám otázku k odčervení. Veterinář mi říkal, že tableta bravecto (a podobné) funguje i jako odčervení. Je to pravda?
Není. Je to pouze ektoparazitikum.
Nespletl si to pan doktor třeba s Nexgardem?
Hm. V tom případě hledám nového veterináře, protože to je další a asi poslední kapka, proč mi ten stávající nevyhovuje. Nemáte někdo tip v perimetru Rakovník - Kladno?
kometa:Fatia:Taky mám otázku k odčervení. Veterinář mi říkal, že tableta bravecto (a podobné) funguje i jako odčervení. Je to pravda?
pro kočky bravecto plus existuje. Pro psy myslím nee. Jinak na demodex Bravecto funguje prý velmi dobře
Bravecto už to v letáku chvíli má. Ale i když nemělo, používalo se, pro psy s demodexem je tohle výhra.
Přípravek může být použit jako součást léčebné strategie alergické dermatitidy způsobené bleším kousnutím (FAD). 3 Léčba demodikózy způsobené roztočem Demodex canis. Léčba sarkoptového svrabu způsobeného roztočem Sarcoptes scabiei var. canis.
Tablety jako antiklíště a zároveň odčervení neznám.
Spot on jo... Advocate, Stronghold... Plus asi. Ale slyšela jsem, že na tasemnici žádný nemaká, takže bych dala zvlášť spolehlivou tabletu na klíšťata a blechy + odčervení = odstup mezi nimi tak 14 dní třeba, týden.