chvd: Raduz:
Máte zcela mylnou představu, k čemu by zavedení takového seznamu mohlo postupně vést.
A jakou teda mam tu predstavu?
Ze strany EU, by velice rychle mohlo během pár let díky takovému paskvilu skončit chovatelství prakticky čehokoliv.
Z ceho to vyplyva? Jo mohlo, tak to potom ano. Muze se stat ledasco.
Připočteme-li k tomu ještě flóru, můžou být do budoucna mimo hru i kaktusáři apod. spolky.
A kdyz pripocteme i nas, to bude ...vlastne to vadit nebude, my se stejne mnozit moc nechceme.
Navíc ten seznam je zcela zcestný, porovnat možnost rozmnoženi jednotlivých druhů např. Ve Španělsku a střední Evropě, to může opět vymyslet jen blbec sedící na zadku v Bruselu.
Tam to asi nevymsli.
Z čistě praktického hlediska, nechápu proč by mi někdo kdo nepozná rozdíl mezi užovkou a zmijí, měl zakazovat co mohu chovat.
Rad to vysvetlim. Protoze s tim souhlasi ti, co jsme si je svobodne zvolili.
Většina dobrých chovatelů, přistupuje k chovu zodpovědně, pořízení zvířete je pro ně splněním snů a s tím souvisí i investice do chovatelské zařízení, krmení a vet. péče - tyto náklady mi nikdo neuhradí a ani v případě zákazu nevrátí..
Souhlasim, ze vetsina dobrych chovatelu pristupuje zodpovedne. Problem je vsak v tom, ze vetsina chovatelu neni dobrych.
Jsem se v tom trochu ztratila.
A většina chovatelů není dobrých - ten údaj máte odkud? Pracujete na ministerstvu zemědělství nebo životního prostředí nebo na SVS?