Pravda? Ty seznamy jsou blbost. Zájmové chovy pomáhají zoologickým zahradám a pomáhají udržovat genofond. Pokud zájmové chovy nebudou nebo budou striktně omezené, tak genofond vymizí a zoologické zahrady to sami neutáhnou
Zdravím,tak toto normální selský rozum nebere.Ještě to napíší jako prospěšnou novinku pro naí přírodu. Zavlečenou Bělozubku budou sledovat vědátoři dobře placení z peněz obyvatelstva a další druhy jsou již invazivními,"debilita v přímém přenosu".
Zdravím,tak toto normální selský rozum nebere.Ještě to napíší jako prospěšnou novinku pro naí přírodu. Zavlečenou Bělozubku budou sledovat vědátoři dobře placení z peněz obyvatelstva a další druhy jsou již invazivními,"debilita v přímém přenosu".
“Ještě to napíší jako prospěšnou novinku pro naí přírodu”
a tohle v článku píší kde? Já tam čtu toto:
“V tuzemsku dosud žilo sedm druhů rejskovitých, z toho dva druhy bělozubek: bělobřichá a šedá. Co pro tyto drobné hmyzožravce bude znamenat příchod jejich poněkud větší sestřenice, to u vědců vzbuzuje obavy. Ze sousedních zemí vědí, že se bělozubka tmavá chová poměrně agresivně a postupně vytlačuje ostatní, menší druhy bělozubek a rejsků. Zda podobný trend nastane i v Česku, mohou pomoci odhalit výstupy z plánovaného tříletého projektu, jehož cílem bude monitoring výskytu bělozubky tmavé a sledování interakcí s původními druhy. Projekt začne na podzim.”
“Ještě to napíší jako prospěšnou novinku pro naí přírodu”
a tohle v článku píší kde? Já tam čtu toto:
“V tuzemsku dosud žilo sedm druhů rejskovitých, z toho dva druhy bělozubek: bělobřichá a šedá. Co pro tyto drobné hmyzožravce bude znamenat příchod jejich poněkud větší sestřenice, to u vědců vzbuzuje obavy. Ze sousedních zemí vědí, že se bělozubka tmavá chová poměrně agresivně a postupně vytlačuje ostatní, menší druhy bělozubek a rejsků. Zda podobný trend nastane i v Česku, mohou pomoci odhalit výstupy z plánovaného tříletého projektu, jehož cílem bude monitoring výskytu bělozubky tmavé a sledování interakcí s původními druhy. Projekt začne na podzim.”
Jo, tak to jsem nedočetla. To by mohl být problém.
Doron: “Já mám problém s tím, že ty aktivistické zakazovače a prikazovače prostě nedokážu považovat za kompetentní. Nevážím si jich, nerespektuji je, nejsou dost vzdělání ani chytří. Neuvažují komplexně. O to hlasitěji křičí.”
Jsou to bezvýznamné pytle h**en, ale smrdět teda umí. Máknout si a vytvářet nové biotopy, květnaté pásy a remízy, to ne. To dělají ti vzdělaní a tiší co ostatním nic přikazovat nemusí, protože jsou schopní a činní.
omlouvám se, možná je to někde v diskusi, ale je toho strašně moc…, proto hledám zkratku, mám prosbu, jsou ty seznamy někde k přečtení ? tedy ty co platí v okolních zemích ?
mám ve volieře nějaké papouchy, tak aby člověk věděl co může přijít…
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 15.08.2024, 07:32:14
Z mých informací co mám, tak EU pověřila jednu organizaci třetí strany zda je nutné pozitivní seznam schválit. Při loňském hlasování EU bylo myslím 19 států pro a 8 proti pozitivnímu seznamu a EU následně pověřila jednu organizaci která se zabývá tímto průzkumy aby zjistila stav v jednotlivých státech a pak následně dala EU výsledky a nějaké třeba doporučení zda je nutné pozitivní seznam prosadit nebo ne. Něco v tom smyslu pokud si dobře pamatuji. Když jsem si hledal informace o té organizaci tak už pro EU průzkumy dělala a působila na mě v pohodě / normálně. Průzkum u nás ČR údajně už proběhnul (měl být nějak začátkem roku). Výsledky průzkumu mají dát EU v průběhu roku 2025 takže si ještě tak rok počkáme. Pak určitě bude hlasování které se podle mě asi poměrově nezmění. Pokud by se schváli tak si myslím, že by to bylo třeba v platnost od roku 2026, ale kdo ví jak to všechno bude a dopadne.