Aktuálně: 3 706 inzerátů209 896 diskuzních příspěvků18 243 uživatelů

Stop pozitivním seznamům zájmových chovů živočichů

assil
assil 22.06.2023, 08:48:47 xxx.xxx.206.172
Doron:

Neřekla bych, že je v tom obecná shoda. 

Většina vědců se stále přiklání k tomu , že příčinou byla velká klimatická změna ( nálezy v sedimentech atd..)

Ona je dnes i věda dost tendenční, člověk je příčinou všeho zla.

Spíš už se konečně začíná říkat pravda, dosud se přiznávali jen koně v Americe.

assil
assil 22.06.2023, 08:52:40 xxx.xxx.206.172
kometa:

A to byste se divil(a), jak rychle stačí zdivočet kráva. Ta by v přírodě přežila naprosto v pohodě.

A co když mám kocoura, který nikdy nechtěl ven? I kdybych nechala půl dne otevřené dveře. Druhý na tom taky nějak zvlášť netrvá. A já jsem ráda, protože těch přejetých jsem už odpitvala dost.

Jo, až na všechny ty, které ještě potřebují denní dojení a bez něj nepřežijou.

Anonymní (neregistrovaný) 22.06.2023, 08:53:59 xxx.xxx.32.67
chvd:

Jak vite, kdo a jak je vyhubil? Jste to videla? Bo jinak byste to tvrdit nemela. smile

crazy

kometa
kometa 22.06.2023, 09:17:43 xxx.xxx.224.101
assil:

Jo, až na všechny ty, které ještě potřebují denní dojení a bez něj nepřežijou.

Těch zase tolik neprchá. A i když, pořád je tu varianta krávy ke konci laktace nebo zasušené nebo ne echt holštýnky.

Pravda, většinou emigrují masné krávy a tam problém není žádný.

J5
J5 22.06.2023, 09:41:48 xxx.xxx.0.1
assil:

Copak se assil stalo koním v Americe? Klidně stačí odkaz na zdroj. Děkuji.

Leithian
Leithian 22.06.2023, 10:13:06 xxx.xxx.25.139
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 21.06.2023, 13:46:58

A v Plzeňský zoo jsem třeba irbise viděla 1x za 5 let. Tak špatně tam maj ty výběhy dělaný 😂

Leithian
Leithian 22.06.2023, 10:14:31 xxx.xxx.25.139
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 21.06.2023, 13:58:08

Tak holt se smiř s tim že se domestikunou i jiný zvířata. Domestikace nás provází dost dlouho. Holt jede i dál 

assil
assil 22.06.2023, 10:16:24 xxx.xxx.206.172
J5:

Copak se assil stalo koním v Americe? Klidně stačí odkaz na zdroj. Děkuji.

Odkaz na co? Na to, že v Americe původní koně vyhynuli? Nebo že na to měl nejspíš podíl i člověk? To najdete všude, kde se píše o historii koní v Americe.

Doron
Doron 22.06.2023, 10:17:46 xxx.xxx.162.50
assil:

Assil,

Chobotnatci začali vymírat před dvěma milióny lety..

Byl to takový postupný, dlouhodobý proces, na kterém se podílely hlavně klimatické změny, kterým se nedokázali přizpůsobit.

Mamuti zažili velký úbytek před 75 000 lety, pak před 30 000 lety ( to bylo na celé Zemí několik set tisíc lidí).

Poslední mamuti vymřeli před 4 000 lety, to bylo na Zemi tak deset milionů lidí ? ( Česko rozmístěné po celé planetě). Tam se na vyhubení těch zbytků mamutů lidé asi trochu podíleli, ale zase, velká klimatická změna..

Nesmíte zase všemu věřit, někteří " vědci" jsou tak tendenční, až mě to děsí :((

assil
assil 22.06.2023, 10:18:04 xxx.xxx.206.172
kometa:

Těch zase tolik neprchá. A i když, pořád je tu varianta krávy ke konci laktace nebo zasušené nebo ne echt holštýnky.

Pravda, většinou emigrují masné krávy a tam problém není žádný.

Ale já nic nepsala o prchání, jen že je rozdíl mezi domestikovaným a divokým zvířetem neb to domestikované často bez člověka nepřežije. A je fuk, jestli je to kráva, které zrovna sebrali tele a nebo ovce, která je tak zarostlá, že ani nemůže chodit.

Tenurri
Tenurri 22.06.2023, 10:20:18 xxx.xxx.213.168
Leithian:

A v Plzeňský zoo jsem třeba irbise viděla 1x za 5 let. Tak špatně tam maj ty výběhy dělaný 😂

Já tento měsíc viděla kus ocasu! Heč! :D Je to víc, než obvykle.

assil
assil 22.06.2023, 10:23:35 xxx.xxx.206.172
Doron:

Assil,

Chobotnatci začali vymírat před dvěma milióny lety..

Byl to takový postupný, dlouhodobý proces, na kterém se podílely hlavně klimatické změny, kterým se nedokázali přizpůsobit.

Mamuti zažili velký úbytek před 75 000 lety, pak před 30 000 lety ( to bylo na celé Zemí několik set tisíc lidí).

Poslední mamuti vymřeli před 4 000 lety, to bylo na Zemi tak deset milionů lidí ? ( Česko rozmístěné po celé planetě). Tam se na vyhubení těch zbytků mamutů lidé asi trochu podíleli, ale zase, velká klimatická změna..

Nesmíte zase všemu věřit, někteří " vědci" jsou tak tendenční, až mě to děsí :((

Ano, tohle je ofiko názor, který ještě před xx lety byl neochvějný, dneska už se začíná drolit a už se objevují i inovativní myšlenky, že člověk za to asi taky může a že "kameny můžou padat z nebe" tedy že vymírání třeba nebyl postupný a dlouhodobý proces.

Kde je pravda, neví nikdo.

Ale já tu nechci polemizovat na téma historie, prostě druhy vymíraly a to i přispěním člověka, když už chcete něco jistého, tak taky najdete sto dvěstě let zpátky, takže když vymírají dnes, neděje se nic tragického, prostě uvolněná nika se časem zaplní jiným nově vzniklým druhem.

chvd
chvd 22.06.2023, 10:30:24 xxx.xxx.0.1
kometa:

Víte vůbec, kdo je to hybrid?

Jasne, treba hroch, co ma po mamince elektromotor a po tatkovi spalovaci motor.

Ehm, se omlouvam, dovolil jsem si slovo hybrid pouzit v takovem tom lidovem vyznamu, kdy ma podstatne sirsi vyznam nez v biol. term.

chvd
chvd 22.06.2023, 10:33:14 xxx.xxx.0.1
Leithian:

A nejsou treba delane tak, aby vyhovovaly zviratum?

assil
assil 22.06.2023, 10:45:49 xxx.xxx.206.172
chvd:

Ona to leithian myslela nejspíš ironicky, i když poněkud nechápu že komentuje kolikrát ve dne viděla soumračný zvíře. 

Jo, irbis, stačí si počíst, že teritorium má 30-500 km  a představit si ho v malém středoevropském výběhu, to jistě skáče nadšením.

kometa
kometa 22.06.2023, 11:07:40 xxx.xxx.224.101
assil:

Odkaz na co? Na to, že v Americe původní koně vyhynuli? Nebo že na to měl nejspíš podíl i člověk? To najdete všude, kde se píše o historii koní v Americe.

V pleistocénu těžko. Ani Indiánům se nepodařilo vyhubit bizony. To zvládnul až bílý bratr díky železnici a střelným zbraním. A hlavně s nulovou úctou k přírodě. + samozřejmě, když zabíjeli bizony, zbavili původní obavatelstvo jejich hlavní potravy. A nejen potravy.

kometa
kometa 22.06.2023, 11:10:02 xxx.xxx.224.101
assil:

Ale já nic nepsala o prchání, jen že je rozdíl mezi domestikovaným a divokým zvířetem neb to domestikované často bez člověka nepřežije. A je fuk, jestli je to kráva, které zrovna sebrali tele a nebo ovce, která je tak zarostlá, že ani nemůže chodit.

A já psala, že kráva to v přírodě klidně dá. I ta ovce, zvlášť když bude ve stádě. A nevybere si zrovna Šumavu nebo Beskydy.

kometa
kometa 22.06.2023, 11:11:32 xxx.xxx.224.101
chvd:

Však právě. To měla leithian na mysli.

David2013
David2013 22.06.2023, 11:15:17 xxx.xxx.24.57
assil:

Ano, tohle je ofiko názor, který ještě před xx lety byl neochvějný, dneska už se začíná drolit a už se objevují i inovativní myšlenky, že člověk za to asi taky může a že "kameny můžou padat z nebe" tedy že vymírání třeba nebyl postupný a dlouhodobý proces.

Kde je pravda, neví nikdo.

Ale já tu nechci polemizovat na téma historie, prostě druhy vymíraly a to i přispěním člověka, když už chcete něco jistého, tak taky najdete sto dvěstě let zpátky, takže když vymírají dnes, neděje se nic tragického, prostě uvolněná nika se časem zaplní jiným nově vzniklým druhem.

Máte zajímavý pohled na věc. Nevadí vám, že určité druhy v přírodě vymírájí, vlivem lidí, klimatických podmínek, nebo samotných zvířat, kdy jim lidstvo zabírá čím dál více volného prostoru, tudíž nemají zvířata před sebou samotnými tolik prostoru k úniku. Nejste pro záchranu druhů způsobem chovu v zajetí. Na stranu druhou vám chov v zajetí vadí, protože je lidé takhle defakto týrají. To už vám vadí, že je lidé chovají v zajetí, protože jim lidé nikdy nedají podmínky jako v přírodě. Tak jednou vám ty lidé nevadí, že je i v té přírodě omezují čím dál víc, ať klidně vymřou, ale v chovu vám ty lidé vadí. Samozřejmě jsem za, dopřát jim co možná nejlepší život se vším všudy v zajetí. Nemyslím si, že by to většině zvířat až tak vadilo pokud jim dopřejeme slušné podmínky pro život v zajetí. Za ty léta už jsou tak domestikovaná, že v tom nevidím takový problém, pokud mají slušné životní podmínky. 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.