Tak lhát nebudu, líbilo by se mi, mít načančanej, voňavej domeček. Protože v něm prostě žiju, je to moje místo a myslím, že pro spoustu lidí je jejich doma důležitý a stejně jako cítit se dobře a hezky.
Já už si netroufnu koupit, natož zapálit ani vonnou svíčku. Dřív jsem se snažila brát aspoň ty na přírodní bázi (jasně do jaký míry to tak je, je otázka a taky přiznám, že k chem. vzorečkům jsem to nezkoumala). Byla jsem na kurzu výroby svíček, od včelaře jsem si koupila vosk, nakoupila vonný bio olejíčky a už je dávám jen jako dárky. Huž si netroufnu kvůli psovi - jo kvůli psovi, ne sobě😁.
Taky se snažím používat/používám eko prostředky. Na úklid si svařím vodu s bylinkama (je to víc riuál, když není uklízecí nálada), no voní to jen chvíli, ale to se holt nedá nic dělat. V sezóně si suším bylinky v předsíni, to je jak v bylinkárně. Jedna z nejkrásnějších vůní a ta pár dnů vydrží, je sušení prádla na mrazu. To je fakt krása, otevřít skříň a cítit to čerstvo a “svěžo”. Vyhazuju ven peřiny, pelechy - to dělám denně, pak koberečky, polštáře, přehozy…když je velkovyhazovací den, naťapu pár kilometrů🙄. Větrám, v zimě buď musí být přítel zachumlanej na peci, nebo být mimo domeček, jinak trpí a já s ním, protože brblá. Jsem tyran, ale tu čerstvost mám prostě ráda. No jo, líbilo by se mi mít voňavej domeček…😂.
Aby to nevypadalo, že vás stallkuju…kecám, stallkuju🙈, ráda si čtu vaše zahradnický zkušenosti, tipy…pořád a navždy budu zahradník amatér. Na jaře budeme měnit zahrádku - zase. Letos jsme srovnávali pozemek a budovali místo na posezení, velký projekt. Plán byl, že na podzim vybudujeme nový záhony (ty, co jsme nejdřív kvůli bagrováni zrušili😂), přidáme i víc keřů. No nestihlo se, skončili jsme minulý víkend. Stihla jsem jen zasadit nový cibuloviny. Chtěla bych, aby to byly krásný rostlinný patra. Keře, keříky, kvítí, pidikvítí. Kdybyste měly nějaký tipy, co kombinovat, tak budu ráda. Moc bych si přála, aby to bylo užitečný i pro ptactvo. Zatím jsme rozhodli, že se nám líbí kdoulovec. Na jaře se vám nahlásím, prozatím vás tu už nebudu rušit🙂.