Nakonec bylo dneska hezky, tak jsem nakopla motorovku(aku😜) a uřezala jsem u plotu vpředu uschlý velký růžový akát. U nás se nedaří, ani těm blbým akátům, co všude jinde rostou invazivně, jak plevel. Tento je pravda okrasný, ale stejně🙄 Ještě tam zůstal jeden(byly vysazené dva vedle sebe) Bylo to celkem napínavé, asi 5m velký strom a bylo nutné ho uřezat tak, aby nespadnul na plot, který měl ze dvou stran, protože je v rohu. Frajerka jsem si myslela, že ho prostě tam říznu a tam říznu a on se hezky svalí tím směrem, kde bude mít vyříznutý ten klín. Nevím, jestli je to přesně opačně, nenapadlo mě se předem kouknout na nějaký návod: jak se řeže obr strom😏 No naštěstí, jak jsem blbá, tak jsem měla štěstí, protože se mi začal sunout blbě, ale zasekl se větvema o ten druhý, který ho tím pádem podržel skoro ve správném směru, pak přišel Tom a společně jsme ho trochu rozhoupali, aby se odáknul a svalil do mezery, mezi plotem a teda tím akátem vedle. Dokonce mu ani neulomil tu větev, co o ni držel. Pak jsem ho ještě řezala na polena, ale mi po chvíli došla baterka. Takže to tam mám rozbombardované, milion větví, pár polen(kmen ještě skoro celý na řezání) ty opižlané větve musím odtahat na hromadu naproti(naši hromadu) naštěstí to není daleko, ale je toho z tak velkého stromu dost. To nechám až na zítra, šla jsem dělat oběd, musela zajet ještě do zásilkovny a už se asi nemá cenu do toho pouštět.
Buggyro ty legíny..to elastické se šije celkem blbě, ale koukám, že v tom máte bohatou praxi😉 to bych vám ani já tak dobře nespytlíkovala😏 Ty ruční mašiny…netuším, jak to šije, jestli je to vůbec k něčemu? Nemám s tím žádnou zkušenost ani nikdo, koho znám.
A ty bránové tyčky jsou hranoly, nebo kulaté? Asi bych to šoupla k těm zámečníkům, oni si s takovýma věcma ví rady hned, přece jen mají zkušenosti. Tedy, když máte tu možnost. Já bych samozřejmě taky koumala😉 A nejlepší je, že jsem na ta kolečka kdesi narazila, jako výprodej(před časem) a pořád jsem měla nutkání si je koupit, že však by se někdy mohly k něčemu hodit…jak když najdeš. Tom mi vynadal, že pořád vymýšlím blbiny, kolečka budu kupovat, která k ničemu nepotřebuju…tak jsem je nakonec neobjednala. A vy jste jim nakonec to uplatnění našla👍😉
Aha..a ještě jsem v domku chtěla předělat z trámu na trám starou kladku, která tam zbyla rezavá po zedníkách. Tak jsem ji onehdá nastříkala silikonem šrouby, že se bude dát povolit snad. Chtěla jsem Toma, aby mi a tím pomohl, to bylo milion výmluv, že až přijde někdy brigádník. Jenže mi vak se senem zavazel uprostřed domku a potřebovala jsem ho vytáhnout ,,na patra". Zkusila jsem povolit ty šrouby a šlo to, tak jsem zavelela a spáchali jsme ty přesuny, teda hlavně já, Tom jen asistuje: přidrž, zavěs, jisti, podej mi klíč.
No a abych nezapomněla, musela jsem odinstaloval okap z IBC nádrže a vrátit ho (seskládat svod) zpátky na místo. Udělala jsem si to jako takovou skládačku, která se pootáčí a předělají se šrouby do jiných dírek. Je to trochu složité, dost to v sobě drží na těsno, takže lomcování a bouchání, ale funguje to. Než to urvu i s okapem😏
Áno, jsem děsně šikovná👎 Obalovala jsem k obědu smažák a vyletěla mi z mokré ruky dóza se strouhankou(taková ta úzká s půl klapacím víčkem z Ikei) Prásk na dlažbu, rozkřáplý roh, strouhanka po celé kuchyni, dóza v pr.eli. No taky jsem si mohla motorovkou uřezat nohu, takže ne, nestěžuju si😛