Fikovnice:
Jenže…to je právě to! Vztahy u nás jsou naprosto a totálně otřesné!!! Jaké vztahy? Vy nejste zaměstnanec té instituce? Vy si nemáte co shánět záskok, to je na zaměstnavateli. Pokud jste jen smluvní dodavatel, tak je to něco jiného, pokud jedete schwarzsystém. Ale pokud jste zaměstnanec, tak vám prostě obvoďačka nebo kdokoli napíše neschopenku a hotovo dvacet. Já myslela, že urputně chodíte do práce kvůli penězům (to určitě taky), a vy "jen" kvůli tomu, že tam za vás nechce nikdo zaskočit... To bych teda vůbec neřešila, to je úkol zaměstnavatele, to řešit. Nám na VŠ třeba přednášky na měsíc odpadly, když byl kantor nemocný. A taky se nikdo neposesunul. Buď dal náhradní termíny, když se hodil do kupy a nebo prostě nedal, doučte se sami, tady máte seznam literatury a prezentace, jste na vysoký, ne v mateřský.
Já bych jim udělala direktivní kontrolu z inspektorátu práce, to by čučeli na drát. Tam když inspekce nastoupí a není pořádek ve výkazech, tak se dějí VĚCI. A kvalifikovaných kantorů je nedostatek, nevěřím, že by se vás jen tak mohli zbavit. Teda pokud garantujete nějaké předměty.
Jinak u mě opět zhoršení stavu. Nechápu to! Včera se mi to zdálo už lepší. Dnes ráno děs a místo rtů mám jeden obří opar! No potěš, to je jasná známka imunitní deficience, Fikovnice, ale už. Tělo je vyčerpané, ono bude držet, dokud to ustojí, a pak se vám rozbije, ale to pak bude takové tóčo, že se za vás budou modlit i vaše kočky. Prosím uberte na tempu a umožněte tělu zregenerovat, dokud má z čeho brát. To nejhorší nás ještě v téhle zimě čeká, dávejte na sebe pozor.
Řvát na kočky netřeba. Třeba urvat venku proutek a kočku umravnit řádným švihem vzduchem, příp. do podlahy. Pokud nepomůže pár švihů do podlahy, inu bude následovat vyklepnutí kožichu kočce. Pořádek musí bejt. Kočka není blbá, bude stačit lísknout do země.
Jo, jenže když zmoknete nakřáplá, tak je to akorát hřebík do rakve!
Mirek mi řekl, že má u mě obavy z pneumonie. No pěkně, pěkně to vedete.
Ad naštvání: naštvaná nemáte být proč, je to prostě jen nemoc. Hlavně byste měla vypnout všechny stresy (vč. nějakého stresu z naštvání), zapomenout na školu, zapomenout na hrozící potíže atd. Najděte si něco. Třeba začněte koukat na nějaký seriál (v létě jsem koukala na Netflixový Lupin, to bylo moc pěkné, žádné velké násilí, a chytrý humor) nebo třeba něco opravujte (ne písemky!) rukodělně - šijte, háčkujte. Upečte cukroví! :-) A tak dále. Něco oproštěného od všedních povinností, na co se můžete soustředit, a co nepřináší starosti. Válejte se a spěte a udělejte si pohodlí.
A jo - hoďte se marod. Nechte si napsat pracovní neschopnost. Aspoň na ten týden. A uvidíte, jak si to tělo vybere.