Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 25.04.2025, 23:26:04
Jste zděšená? Právem. Věřte - nevěřte
Zdravotnictví je horší než si umíte představit. Personál je na úrovni svých nadřízených, čili hrůza. Je skoro jedno, zda mají výtahy(není!) …..Máte silné bolesti hlavy, potřebujete prášek (ve 22h) , sestra nedá, prý ho nemáte napsaný. Ráno, hlava třeští, prosíte dr. Řekne, že vás propouští, kupte si ho v lékárně. Dají vám dokonce odvoz domů - sanitu. Hovado vás veze 50 km s rozbitým okýnkem. Něčím to zalígroval, mezera “jen” 3cm. Šílený. Anabáze ze dvou předchozích pobytů (jinde) nebudu tedˇ líčit . Jste lazar, potřebujete péči a máte se o ní rvát? Potkala jsem známého, byl po těžkém úrazu ve velmi těžkém stavu v krásné nemocnici, plakal a řekl, že jen jedna SESTRA, starší paní posloužila pacientům, jak vyžadoval jejich stav.
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 26.04.2025, 07:27:25
Bobčo, vědí to dr., že jste takhle ucpaná? Jestli ne, řekněte jim to, prosím. Každý den navíc je už na palici. Musí Vám i z toho být špatně…achjo🙈 je to tím, že se nemůžete moc hýbat no, ale to víte taky. Jsem jen úřední šiml, ale zděšená, jako Doron, jsem taky. Kdybyste se ozvala s tou matrací a že Vás tam něco tlačí, tak si myslím, že by po nemocnici sehnali jinou, která by Vám vyhovovala…ale musíte se ozvat, Bobišku. 🙏 Já bych jim to řekla, slušně, ale jasně. Když byla před víc jak 20 lety mamka v nemocnici na posledních pár dnů života, tak jsem se taky ozvala a ještě ten den tam měla novou antidekubitní matraci…
Kurňa já bych si nejradši udělala výlet do Olomouce 🤷♀️ zkusím nadhodit páníkovi, až dorazí. Že nejste blíž, škoda škoda, to bych ani nepřemýšlela a jela...
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 26.04.2025, 07:27:25
samozřejmě, Bobčo, záleží na tom, jestli byste o krátkou návštěvu cizí babizny stála? 🤷♀️ Je Vám všelijak, jen né dobře, tak bez obav napište, jak to je, upřímně, prosím...nerada bych Vám ve Vašem stavu přitížila.
A kdybyste teda o to stála, zítra je taky den, kdyby to časově netento nevycházelo…
Ty jo, tady se plánují návštěvy z Prahy😲já teda takticky mlčím😇Za jedno nestíhám, za druhé Bobi víš, jak nesnáším nemocnice, mě už jen pouhá představa, že tam jsi je strašně nepříjemná. A to ty to bereš v pohodě…což já teda vůbec nemůžu pochopit😲Jedna noc a bylo by snad po mě😏
Holky, Morava nejsou nemocnice v Praze…i když se vybavením pomalu zlepšují. A co se týče zdravotnictví, v prvé řadě třetinu nemocnic zrušit, nemusí být v každé prd…jedna, co stejně nestojí za nic. Personál…no, to je teprve problém, když sestry a dokonce ani doktory, ta práce nebaví. Kdysi to dělali lidi jako poslání, pomoc nemocným byla pro ně ta priorita. Teď jde jen a pouze o peníze, ty co v té práci mají smysl života, by na prstech jedné ruky spočítal…
Doron.. Začnu rezonanci.. Byla.. Wifina je uprostred budovy a já jsem na kraji..
Vahine.. Samozřejmě, že to řeším.. Už jsem chtela poprosit, az bude chodit doktor, o glycerinovy čípek. Jsem rikala sestre, ona nesmí.. Ale hodne jsem rano ještě chodila, vypila jsem teplou vodu,coz na me vubec nepůsobí.. cvičila a tesne pred doktorem, asi v 10 se mi to povedlo.. No byla to drina, nebylo to všechno, ale bylo. Uf..
Vahine, to neni o tom, ze bych nechtela, ale mam vsechno co potřebuji. Mě fakt stačí, že jsem tu s vama ve spojení.. Nic by se nevyresilo, matrace jsou v celé budove stejné To, co me tlaci, je nějaký sroub na konstrukci.. Ale jen v jednom místě, coz se dá uhnout. A samostatný pokoj?? Kde žijete? Sesty mi tam chtely dat nekoho, na pokec.. Ale ženskou po mrtvicce, která si nepamatuje pul dne, jak se jmenuju, neni ji rozumět, křičí a chce porad resit tu s diagnozou nahouby.. Ptá se me, nechápavě a nahlas, já reknu, ať nemluví o ni, pred nia ať nereaguje.. Ať ji nechá v tom svem světě.. Onato nechape.. Nekdy bych na ni už i zařvala. Je to marny, je to marny, je to marný.. Nekdy je to na palici, ale tim, ze dojedete některá z vas, to k nicemu není.. Pomoct mi nijak nepomůžete..v pondělí prý ma dojít asi rehabilitacni sestra.. Zitra mi budou brat zase krev, že jsem mela malo bílých krvinek, ze jestli na me něco neleze, a bude i moc, neni tu háček, takže budu prostě čůrat do sklenicky.. I ta teplota.. A rikal, ze tu pár dni jeste budu.. Jdu si zas chvili lehnout.. Stve me ta wifina, jinde jsem ji mela.. Treba na ortopedii.. Piseholka, pujdu na chodbu, tady se divaji na telku.. Papapa a moc dekuji Vahine.. I Doron, vim, myslite to dobře…
Termin nejbližší operace mam naplanovany na leden 2026
😲…až v lednu a do té doby …😴
Zrovínka fčéra jsem na tebe myslela, resp. obecně, že jsme tady docela parta a škoda, že nebydlíme tak nějak pospolu v nějaké rozumné blízkosti, věřím tomu, že bychom se o péči o tebe…resp. o nějakou pomoc třebas s nákupem, myčkou, pračkou…podělily, ale takhle 😕..
No holka drž se…🍀
Tohle mi teď naskočilo, jsem to asi přešla … No to teda cučím 🤭. Sardulah🙏to by bylo zuzo, Jako fajn zuzo.. Ale dobrá zpráva je pro me ta, ze by, kdybych mela jit do tech Pasek, tak moje holka si uz nechá udělat moje klíče, a pobalila by mě věci.. Což je pro me fakt nejvic.. Petra je pryc v Polsku a jde na noční, takže asi zase nepřijde.. Co uz.. Neva.. Jarus přijde zítra určitě..
Mam novinku.. Ucitelka pujde v pondělí domů!!!!!!! Nebo nekam, prostě pryč. Hurá. Od rana si mumla,celkem jakž takž.. až se člověk po o natahne, tak prostě zvýší kadenci a přidá na hlasitosti.. Člověk se ztratí, a a do toho Lidusko, Martine.. zase a zase znova a znova jména a příkazy To už je jak mučení přerušovaným spánkem.. Ale už jen 2 noci..
Tak teď jsme to Bobi domotaly úplně. Čirůvka NENÍ žampion. Žampion je pečárka🙂
Už vím, na co jsem chtěla reagovat. Ty jsi to ,,šumění v hlavě" ještě žádnému doktorovi neříkala? Vždyť prvního doktora by napadlo, že máš tinitus. Nešumí ti v hlavě, ale v uších(jako v hlavě to jen vypadá) No, ono je to jedno, léčit se to nedá a nepotěším tě - jen se to zhoršuje😏Moje mamka to má asi 8 let, ta to má určitě od krční páteře. Teď to začalo i tetě, té našli zůženou cévku v uchu, musela jít, začala se jí i motat hlava. I kdyyyyž: mamka má asi rok ,,Otíkovy" sluchátka na telku a od té doby se jí tinitus malinko spravil, ty zvuky přímo do uší(do hlavy😉) jí jako by přebily ty šumy.
Kometko, jako nemocnice, ne psychiatrická léčebna? A kde jste se tam probůh ocitnula? To jste jako ze severní Moravy putovala do jižních Čech a skončila jste v kroměřížské nemocnici? Jste si cestou zvrkla kotník, že?!?😜
eva (neregistrovaný)26.04.2025, 15:55:07xxx.xxx.162.182
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 26.04.2025, 15:32:43
Bobčo, i já Vám přeji brzké uzdravení 🍀…jak to tak čtu, vzpomněla jsem si na maminku, jak byla po mozkové příhodě pár dní na LDN…jedna paní také neustále vyvolávala 2 jména, už si nepamatuji přesně jaká…ale my mluvili na maminku a ona nám místo ní pořád odpovídala…tohle bych nevydržela, jak tu někdo již taky psal..před pár lety jsem byla na operaci, měla jsem nadstandardní jednolůžkový pokoj a byla jsem za to moc ráda…byla zrovna nějaká chřipková epidemie, zákaz návštěv, ale ani to mi nevadilo…pořád jsem spala a těch pět nebo šest dní jsem ani nikoho nepostrádala, byla jsem ráda, že jsem si pořádně odpočinula…obdivuji vás, že to zvládáte i s těmi spolupacientkami..👍mmch, před pár dny jsem byla v Uničově😀
Bobi fakt mě štve,že nejsem blíž,já bych klidně na návštěvu zajela a vysvětlila jim to tam😂Hned by se o tebe starali jinak….já nemocnice nesnáším…a taky umím kurva nadávat,když se mi něco nelíbí..šla bych tě bránit…
Asi jim to tam přijedu vysvětlit..někdo poblíž není kdo by tam za Bobču jel bojovat?😂
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 26.04.2025, 15:54:36
Jste si cestou zvrkla kotník,
Nikoliv. Do Kroměříže jezdím pravidelně coby maturitní předseda. Asi jsem oblíbená.🙂 Ve skutečnosti na kmenové škole postradatelná, protože neučím (a tudíž nezkouším) maturitní předměty.😉
Ne, nebylo to na psychiatrii - mimochodem, ta je kousek od areálu veteriny a má moc hezké budovy a park. Když jsem tam byla předloni, vylítnul mi tlak a pro jistotu si mě v nemocnici nechali přes noc. A všichni byli moc skvělí. A to jim tam taky probíhaly praktické maturity.
Odpověď na příspěvek uživatele Canka z 26.04.2025, 16:05:46
Já do nemocnice hned zkraje nanosím haldu “úplatečků” kafíčka, čajíčky, ovoce, čokošky, bombošky a průběžně, když jdu na návštěvu, tak sestry zásobuju dortíčky, chlebíčky…
Moje máma vždycky říká, že to nosit nemám, že tak max nějaký kafe až bude odcházet, jestli na ní budou hodný…a já jí říkám, že nebudu čekat na to, jestli budou nebo ne, že si je raději hned na začátku uplatím, aby byly.
Na druhou stranu, pokud by mi mamka řekla, že na ní byl někdo nepříjemnej, tak by viděli rozzuřenou medvědici v akci.
Jo, jo, poprvé v životě jsem byla v nemocnici…když měl taťka infarkt. Vůbec jsem netušila, jak to chodí, maximálně tak z ,,Nemocnice na kraji města"😏Kdybych tehdy, v 25letech nebyla vyjukaný, k smrti vyděšený mimoň, možná by taťka mohl přežít, kdyby jsme ho nechali převézt jinam. Pak za cca 15let babča se slabšíma mrtvicema a to už jsem tam jinak dělala pořádky. Přijdete tam, babča totálně mimo a dehydratovaná: ,,ona nám babička nespolupracuje, nejí, nepije…" A ste normání?!? Vždyť je kuva po mrtvici! Krom toho jsme zjistili, že ji zacévkovali, aby ji nemuseli měnit pleny a nacpali do ní diazepam, aby neotravovala - říkala paní, co tam ležela s ní. Takže jsem podepsala revers a frčela domů. ,,Ona tu má ale napsanou rehabilitaci". Hmm, nasrat vám na ni, my si ji zrehabilitujem sami. Doma jsme vysadili oblbováky a krom zánětu močových cest, co dostala po tom blbém cévkování, byla za dva dny pobytu doma naprosto normální.
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 26.04.2025, 22:46:43
Jojo Raduš jak já tvrdím vždy je to o lidech a lidi dělají tohle ne nemocnice. Znám obětavé ošetřovatelky, sestřičky co dělají tuhle práci srdcem a znám i mrchy co je to jen práce, asi tak.
Dnes krátce a jdu lehnout.. Včera vece uz jsem mela zase fest bolesti, sestra mi dala jakysi cipek jeste od bolesti.. Prd a bobek.. Nezabral. Rano sestře, starší, jetu asi 36 let tak ji to rikam, ze nemuzu se zase otocit a ze vcera mi vyteklo samovolne trochu moči, tak at ať to reknu doktorovi, je tu na zaskok jakysi jak bin ladin. Já to rikala vcera sestře, v domneni, ze to tam nejak nekde píšou.. Zeptam se ho.,kdy jindy by měla být akutnejsi doba, nez teď.. To jabudu chodit tech 8 mesicu po LDNkach? Jako, prijet sem delat poradky, by bylo maximálně kontraproduktivní.. Beru co je. Ke mně se chovadi dobře a spolubydlící si holt nevyberem. Vedle pani, 92 trva na ton, ONA bude rozhodovat kdy bude otevřené okno, i když u neho spí paní se spatnyma zadama. Mají tam radio, potichu, byly tam napred 2,rozumnely si, a pak ji tam daly tuto… Nesmely si to poustet, ze ona to nechce Myslim, ze si nevyberete.. Jo, a ze je strasne upovidana.. Ta moje taky, a navic hlasitá, spatne vyslovuje a na vsechno se ptá… UvidimUvidim, co sedovim zítra, co se mnou plánují dal.. Dnes nevim, jestli jeste prijdu.. Navim, jestli muzu tak sedet.. Chodim i telefonovat na voziky u vytahu.. Služebního.. Papa.. Uvidim, jak se budu cítit, zjistim, jak se jmenuje to LSD, co mi dávají
Samozřejmě děkuji vsem, kdo na me myslí, jsem tomu moc rada a udrzuje me to, ze na me nekdo vzpomene I ta dcera vcera byla jaksi vstřícná, což cučím…