Aktuálně: 3 544 inzerátů216 753 diskuzních příspěvků18 330 uživatelů

Třetí víčko

Anonymní (neregistrovaný) 21.09.2023, 08:02:35 xxx.xxx.119.6
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 20.09.2023, 22:22:59

Fíkovnice, obávám se, že pokud je “zažráno” moc se toho dělat nedá. Zkušenost z pronájmu, kdy nájemníci zničili parkety a přesto, že prošly renovací firmou - skvrny zůstaly, jen ne tak strašný.

https://www.truhlarskyportal.cz/clanky/21419-jak-vycistit-skvrny-ze-dreva-napriklad-mastnotu-cervene-vino-barvy

https://www.ireceptar.cz/domov-a-bydleni/mastne-fleky-drevo-20300212.html

https://www.concept.cz/rady-a-tipy-na-cisteni-drevenych-podlah-bez-drahych-cisticich-prostredku_w1175.html

Pokud doma něco ukápne a nevšimnu si, zkusím posypat sodou, nechám působit, případně beru opravdu jemně kartáčkem na zuby, pak použiju čistič na dřevěnou podlahu - ale máme olejovanou. U Vás by to možná chtělo zbrousit aspoň tím smirkem, ale zas to bude asi vidět.

No nebo ten koberec, jak píše buggyra a se skvrnou se pak smířit.

Ronja s motejlem (neregistrovaný) 21.09.2023, 08:03:42 xxx.xxx.119.6
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 21.09.2023, 08:02:35

Pardon, to já.

lesnizinka
lesnizinka 21.09.2023, 10:36:24 xxx.xxx.90.252

Někde, kde to případně nebude vidět, bych zkusila polít roztokem kyseliny citronové. Pokud by to na parketách neudělalo ještě větší paskudu, tak bych zkusila polít inkriminovaný flek, fleky. A postupovat pomalu, až pořádně vyschne a zjistím, že to neudělalo flek horší, než ten původní😉 bych teprve aplikovala na místo, zprvu jen na jedno určitě a zase posoudila. 

Bobca
Bobca 22.09.2023, 08:07:49 xxx.xxx.45.252

Už jsem tu.. 

Včera jsem tu byla uz po půl 7..minula jsem se s odjizdejicimi  páníčky na křižovatce před dědinou.. Jsem se zabydlela a vyrazili jsme do lesa.. Cenda už loudil. Pochodili jsme po lese posedela jsem na lavičce, Cenda se pěkně vyvalel v listí a šli jsme.byl jak z divokých vajec, mával ocasem, behal. Cestou se stavili u dědy a Bobesem.. Našla jsem jen jeden klouzek a jednu malou růžovku.. U baráku nás naložil soused a jeli jsme i s Cendou do lesa krmit divočáky.. Cenda zapadl do koleje plné vody, od lesní techniky.. Až po břicho.. Myslela jsem,že se nevyhrabe.. Smrdel tou shnilou vodou v autě, ještě že to byl terenak.. Projeli jsme okružní jizdu po polnackach.. Doma jsem ho umyla konvema s vodou, vytrela, ale byl jak čuník.. Nevěděla jsem, co je samočistící, ale do večera měl kožich krásně cisty… odpolko, jak jsem si zdrimla, jsme šli znovu a posedela jsem u sousedů dedy.. Mracilo se tak jsme valili domů.. 

Píšu zas na tabletu, mám to jaksi zmatene… 😁

Bobca
Bobca 22.09.2023, 08:11:10 xxx.xxx.45.252

K těm parketam.. Existují tónovací pasty, zkusila bych nějaký podobný odstín. 

lesnizinka
lesnizinka 22.09.2023, 09:29:01 xxx.xxx.90.252
Bobca:

Ha, ha, hned mi napadlo…takový…hovénkový…pro jistotu🤪

Protože mi tchyně zrovna včera říkala, že švagr(co s ním nemluvíme) vyhazujou plovoucí podlahy a dávají lino, jelikož byly prochcané od toho jejich blbého, nevychovaného čokla. On za to nemůže, jakový páníčci, takový pes, ale je fakt hrozný👎

Fikovnice
Fikovnice 22.09.2023, 14:02:52 xxx.xxx.63.193
Buggyra:

Parkety…. Napadá mě leda zkusit odbrousit smirkem tu obarvenou vrstvu a pak znovu natřít lakem.

Než se to dostatečně “zakonzervuje”, dá zkusit i savo, soda, vanish nebo nějaké čistidlo třeba na koberce, atd.

Ale jinak… hodit na to koberec. Prevence i příštích nehod, a navíc to kočkám (ani Vám) na něm nebude klouzat. Moje praktické řešení ;-) Barevné parkety ať si řeší další obyvatel.

Díky moc Buggyro.

Příští obyvatel, to bude možná “stát”; musím už něco udělat s tou závětí…

Fikovnice
Fikovnice 22.09.2023, 14:05:03 xxx.xxx.63.193
Bobca:

Bobi, i Tobě moc děkuju.

Já jsem ve stavu, kdy se mi tyto věci ani moc nechtějí řešit, no…

Nějak jsem to vydrhla, vytvořila jsem flek nový - podstatně větší🤫, ale ne tak do očí bijící. Víc už na to asi kašlu.

Koberec tam původně byl. Ten byl v takovém stavu, že jsem jej rozstříhala (jinak nešel vcelku vytáhnout) a vyhodila.

Fikovnice
Fikovnice 22.09.2023, 14:07:40 xxx.xxx.63.193
lesnizinka:

Ha, ha, hned mi napadlo…takový…hovénkový…pro jistotu🤪

Protože mi tchyně zrovna včera říkala, že švagr(co s ním nemluvíme) vyhazujou plovoucí podlahy a dávají lino, jelikož byly prochcané od toho jejich blbého, nevychovaného čokla. On za to nemůže, jakový páníčci, takový pes, ale je fakt hrozný👎

Ty jsi potfora!!!😛

Oni mi po bytě nekadí, to byla blicí nehoda…ale barvou hovénka připomínala, to jo.

Jo a kámoška má parkety prochcané od psa taky, ptž se jim pes normálně venčí doma (!!), tak to taky jen vydrhla a že až se to bude lakovat, tak flek zalakují. To u mě nehrozí… 

Buggyra
Buggyra 22.09.2023, 15:28:24 xxx.xxx.198.226

Koberce zadáčo k sehnání na smeťáku 🙂

Jsme jich svý doby natahali ke koním, dalo by to fotbalové hřiště 🙂

Fikovnice
Fikovnice 22.09.2023, 18:08:14 xxx.xxx.61.252
Buggyra:

Koberce zadáčo k sehnání na smeťáku 🙂

Jsme jich svý doby natahali ke koním, dalo by to fotbalové hřiště 🙂

Noo, to se zas trochu bojím…že si domů dotáhnu nějaký parazity nebo tak něco.

lesnizinka
lesnizinka 22.09.2023, 20:53:23 xxx.xxx.90.252
Fikovnice:

Noo, to se zas trochu bojím…že si domů dotáhnu nějaký parazity nebo tak něco.

Jo, jo, taky mě hned napadlo, že to tak maximálně k těm koním😏 Něčí vyhozený koberec, bych si určitě do baráku nedotálhla, fujtajbl, ani na to prochcání pro psa😉

Fikovnice
Fikovnice 22.09.2023, 21:39:02 xxx.xxx.61.252
Fikovnice:

Díky moc Buggyro.

Příští obyvatel, to bude možná “stát”; musím už něco udělat s tou závětí…

Btw, dnes jsem měla setkání s chlápkem ohledně digitalizace pozemků. 

Na chalupě mám plot posunutý o 3m na cizím pozemku! Teda cizím…vedle pozemky vlastní rodina. Ale to někdy bývá horší než cizí. Tak se ten geodet (nebo co to byl) snažil to jaksi upravit - někde mi kus pozemku ubral a někde zas přidal. To je furt něco…

Dlužno dodat, že plot stavěl můj táta s partou chlapů někdy v devadesátkách.

lesnizinka
lesnizinka 23.09.2023, 07:51:38 xxx.xxx.90.252

Jani, po digitalizaci to tak má strašně moc lidí, u některých už probíhají soudy, co vím(řešil to Tomův právník) Ony se ty ploty stavěly stylem: tak nějak, jak to bylo předtím…jenže předtím to nikdy nikdo nevyměřil. Stejně tak u polí, tam je to evergreen: děda oral, soused oral a aby si neubrali mezí, mez rozorali. A pak se polem tak nějak šibovalo podle toho, kdo oral jako první, tak si vždycky malinko přioral, protože to ty pluhy prostě dělají. Rozdíl pak hodil třeba metr. My jsme šli stavět. geodeti vyměřili, starý soused měl podepsat, no vztekal se a nechtěl si to nechat vysvětlit, protože jsme mu ,,ukradli" půl metru, protože to je přece vidět, kde je hranice podle toho, jak to má odoráno😏Plot jsem posunula o 10cm, aby byl celý na mém pozemku, ať je klid. Už umřel, děti pozemek prodaly, roste mi tam cizí dům. Majitel je v pohodě, ale taky přišel s tím, že mu říkali, že jsme zabrali kus jejich pozemku🙄Říkal jejich děda🙄Je to člověk z města, nezná to tu, tak jsem mu odvyprávěla svou verzi. Snad tomu teda věří, má to úředně potvrzené.

Bobca
Bobca 23.09.2023, 07:56:08 xxx.xxx.45.252

Hezkou uprsenou sobotu☔

Včera jsem zapomněla napsat, jak jsme si hleděli do očí s obrovským daňkem.. Ležel asi 3 metry od cesty za plotem. Majestátní zvíře se vztycenou hlavou, obrovské lopatkove parohy.. A já neměla u sebe foťák.. 50 metrů od baráku.. Mela jsem dilema.. Když se vrátím, Cenda půjde se mnou, a zmerci ho, si ho prve nevsiml, jen proběhl. Kolem plotu jsou tuje, a sem tam je tak metrova mezera.. Za nim na konci výběhu se paslo asi 10 daňel, mrskaly ocasky.. Kdybyste videli jejich zbarveni… Bílé fleky na hnědém podkladu a bílé spodky ocasku.. To se už nebude opakovat.. Škoda.. Pořád sebou ten foťák nosim.. Tak jsme na sebe aspoň civeli.. Cenda opodál štěkal na slipky, tak jsem se nevracela, by ho vylekal.. Byli jsme od sebe fakt asi 3 metry. Krásný zážitek. 

kometa
kometa 23.09.2023, 08:39:45 xxx.xxx.147.163
lesnizinka:

Jani, po digitalizaci to tak má strašně moc lidí, u některých už probíhají soudy, co vím(řešil to Tomův právník) Ony se ty ploty stavěly stylem: tak nějak, jak to bylo předtím…jenže předtím to nikdy nikdo nevyměřil. Stejně tak u polí, tam je to evergreen: děda oral, soused oral a aby si neubrali mezí, mez rozorali. A pak se polem tak nějak šibovalo podle toho, kdo oral jako první, tak si vždycky malinko přioral, protože to ty pluhy prostě dělají. Rozdíl pak hodil třeba metr. My jsme šli stavět. geodeti vyměřili, starý soused měl podepsat, no vztekal se a nechtěl si to nechat vysvětlit, protože jsme mu ,,ukradli" půl metru, protože to je přece vidět, kde je hranice podle toho, jak to má odoráno😏Plot jsem posunula o 10cm, aby byl celý na mém pozemku, ať je klid. Už umřel, děti pozemek prodaly, roste mi tam cizí dům. Majitel je v pohodě, ale taky přišel s tím, že mu říkali, že jsme zabrali kus jejich pozemku🙄Říkal jejich děda🙄Je to člověk z města, nezná to tu, tak jsem mu odvyprávěla svou verzi. Snad tomu teda věří, má to úředně potvrzené.

Přesně tak. U nás sousedi už zbourali garáže (postavené ještě za socíku na území nikoho nebo všech - jak se to vezme). A časem se budou bourat i bývalé chlívky, ve kterých má mládež “šmajchlkabinety.” Protože teď už je to něčí a ten někdo staví už druhý barák.

lesnizinka
lesnizinka 23.09.2023, 11:02:57 xxx.xxx.90.252

U nás Bobi taky prská, nemohla jsem jít ráno okruh, půjdu k večeru, snad už nebude. 

Daňci🙂 No vidět daňky v ohradě není až takový problém😉 Já ho takto potkala před lety v lese, když nám s klukama přešel přes cestu takřka před nosem, už se stmívalo. A za vsí máme velká stáda, protože je tu nedaleko naplehnil v oboře jeden velkopodnikatel(obora Radějov, byla to celkem velká kauza i v TV) Na konci vesnice, za statkem, máme také dančí ,,oboru". Koupil si tam pozemek a vystavěl tohle nějaký myslivec, já toho chlapa vůbec osobně neznám, má tam i chovný rybník. Není myslím přímo od nás, někde z vedlejší vsi. V létě, jak byla ta vedra jsem se dívala, jak tam ti daňci polehávají na tom žáru, nemají tam ani stromy👎 Za thuje byly asi rádi🙄Je to tam vybudováno nejmíň 10let. Asi jsi i jela kolem, jen jsi si možná nevšimnula, je to hned u silnice. Jezdívají na ně koukat matky s dětma. 

Doron
Doron 23.09.2023, 11:33:49 xxx.xxx.24.46
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 23.09.2023, 07:56:08

Uprsená sobota.. To je hezký 😊.

Fikovnice
Fikovnice 23.09.2023, 12:11:33 xxx.xxx.63.97
Doron:

Uprsená sobota.. To je hezký 😊.

Já jak jsem z Fida mimo a nemyslí mi to, tak jsem myslela, že Bobča na někoho vystrčila kozénky!🤣

Bobca
Bobca 23.09.2023, 16:12:50 xxx.xxx.45.252

To je fakt dobrý…jak píšu na tom tabletu, tak to mám všelijaké.. 😁

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.