Aktuálně: 2 736 inzerátů262 500 diskuzních příspěvků19 177 uživatelů

Třetí víčko

Kilian
Kilian 15.04.2025, 09:16:58 xxx:xxx.9e40:3542
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 15.04.2025, 09:11:00

..také moc zdravím Jani

Fikovnice
Fikovnice 15.04.2025, 09:21:16 xxx.xxx.34.2
»
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 15.04.2025, 09:16:58

Evinko, já Tebe také! Jak se Ti vede?

Kilian
Kilian 15.04.2025, 09:30:15 xxx:xxx.9e40:3542
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 15.04.2025, 09:21:16

….no od ledna nějaké trable zdravotní s maminkou,.ale snad jakš takš dobrý….a pomalu chystáme s dcerou její svatbu….

Fikovnice
Fikovnice 15.04.2025, 09:33:40 xxx.xxx.34.2
»
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 15.04.2025, 09:30:15

Faaakt? To pak dáš ze svatby fotky, že jo? S mamkou moc držím pěsti, ať se to zlepší!💓

Kilian
Kilian 15.04.2025, 09:52:14 xxx:xxx.9e40:3542
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 15.04.2025, 09:33:40

…diky moc…no nevím, zda budou publikovatelné…

lesnizinka
lesnizinka 16.04.2025, 10:38:51 xxx.xxx.95.58

Tady se v tichosti chystá svadba?!?😀👍Evi s mamkou doufám už dobé🍀

Bobča psala k večeru, že je na opiátech a neví, co dostává v kapačce, byla na rezonanci, výsledek buďto ještě neví, nebo nenapsala. Uvidím co písne na dotaz. 

Já klasicky lítám mezi zahradou a bordelem v baráku, dodělávám ta okna( i ta, co běžně nemyju) Některá ale stejně asi vynechám, ta co jsou na terasu a stejně nejsou vidět - ta umyju, až se budu nudou kopat za uši😉

Buggyra
Buggyra 16.04.2025, 11:15:20 xxx.xxx.198.226

Něco na mě leze, včera v práci jsem měla vyloženě zvýšeněteplotní pocit, dneska dopo taky. Včera odpo jsem si dala voraz, ona se mi taky holčička omluvila, že nepřijde na koně, takže “voraz” spočíval v tom,  že jsem zůstala o hodinu a půl déle v práci a doháněla resty (dohnala!) a pak jsem teda letěla na tu hodinu ke koním, připravit krmení, ale jinak jsem tam na nic nešáhla! Ostuda… dozasadit macešky do truhlíků a do zvýšených, do kterých předtím musím dodat zeminu, zasadit zbytek cibulí sazečky, no a dál raději nic neplánuji…

V pondělí mi taky bylo různě, po víkendu jsem strhaná, ale to se ozval servisák, že má opravenou centrálu, takže jsem naložila zahradní traktůrek, ke kterému asi vymyslel poslední záchranu, jinak půjde do šrotu, odvezla jsem ho k němu, a nazpět jsem vyzvedla centrálu, která běhá jak laňka, to jsem moc ráda. Na jogu jsem nešla, jednak jsem nestihla, za druhé fyzicky nemožno. No takže mám zase funkční čerpání vody, to je celkem fajn, dnes odpo musím načerpat vodu na máčení sena, ta voda, co v ní máčíme od víkendu, už pěkně pění a mám pocit, že ten cukr spíš do toho sena přidává, než aby ho louhovala ven… Taková melasová břečka to je (by člověk nevěřil, co je v trávě cukru, no ne).

No takže jsem včera přilítla od koní domů něco kolem šesté, tj. ještě za světla, což je vskutku velikonoční zázrak, a jala jsem se ulehnouti. Udělala jsem si špagety, které by byly výborné, kdybych si do nich nepřipálila špíček, takže holt trochu s příchutí, ale dalo se, dnes na oběd byly o dost lepší. A pak jsem se jen vyvalovala u mizerných filmů a různě pospávala. Někdy kolem půlnoci jsem se přesunula na správnou část postele na tu novou matraci a dojela jsem to do rána 🙂 A ráno mi bylo celkem fajn 🙂 Teď už zase ten teplotní pocit v hlavě, ble. Zítra dovolená, ale úplně klid mít nebudu, ráno se sice můžu válet, ale pak jedu za mladým do city, on tam bude nechávat auto na opravu, tak ho budu vyzvedávat a pak snad dostanu oběd a pak jedem dom a snad válendo, i když odpoledne už holčičce domlouvám náhradní lekci u koní, no a navíc chci stihnout s chlapem nějaké ty resty u koní (macešky, zvýšené, cibule…), tak snad se zadaří. A večer zase válečka a na jih pojedu až v pátek dopo.

Musím skuknout inzeráty, zda na jihu někdo nenabízí levně 600l nádrž, to bych si pak musela vzít džípa, na toho to můžu dát na střechu. Oktávka má sice ve střeše díry na hagusy, ale já je nemám, díry jsou zaslepené, musela bych brát přívěs, a to se mi nechce, táhnout se osmdesátkou celou cestu… Mno, mám co dělat 😀 Nemluvě o tom, že doma mám prádla po zemi a v koutech na dvě pračky a nádobí na všech koutech navršené na dvě myčky… to jako nevím, kdy budu páchat.

Kilian
Kilian 16.04.2025, 16:21:01 xxx.xxx.168.176
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 16.04.2025, 10:38:51

..s mamčou je to jako na houpačce..a ano dcera se bude vdávat…j

lesnizinka
lesnizinka 16.04.2025, 17:27:06 xxx.xxx.95.58

Aha, to mě mrzí, snad bude líp. A třeba ji vzpruží vnučky svatba🙂prarodiče to myslím prožívají víc, než rodiče🙂

Bobča zatím neví nic, stav…snad o malinko lepší, ale žádná hitparáda zatím🙄

Kilian
Kilian 16.04.2025, 17:56:27 xxx.xxx.168.176
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 16.04.2025, 17:27:06

..diky… 

Daja
Daja 17.04.2025, 05:59:33 xxx:xxx.84e5:4853
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 16.04.2025, 17:27:06

Že vzkazují Bobče brzké uzdravení a taky jsem po opichách, tak si držíme na v zájem všech 20 prstů už aby bylo líp.

Fíkovnice (neregistrovaný) 17.04.2025, 11:06:57 xxx.xxx.34.31

Psala jsem Buggyře (a některým dalším) soukromě. Studenti chtějí, abych jim na promoci dělala promotora. Velmi to potěší, ale jednak stát asi hodinu těžko zvládnu…a druhak Hippokratův slib v latině…OMG!!!😲😜

Fíkovnice (neregistrovaný) 17.04.2025, 11:08:14 xxx.xxx.34.31
Fíkovnice:

Psala jsem Buggyře (a některým dalším) soukromě. Studenti chtějí, abych jim na promoci dělala promotora. Velmi to potěší, ale jednak stát asi hodinu těžko zvládnu…a druhak Hippokratův slib v latině…OMG!!!😲😜

Plus se v červnu pařit v “hermelínu”…😄

Mám je (studenty) moc ráda, ale toto asi nedám…😀

Fíkovnice (neregistrovaný) 17.04.2025, 16:23:32 xxx.xxx.34.31
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fíkovnice z 17.04.2025, 11:06:57

A já to prásknu: Dublinbarzoj mi dala challenge: Bude se také učit Hippokratův slib v latině!!!👍👍

A já už vím, jak to dopadne. Pokud promotorování přijdu, slib přečtu z papíru…a i to bude záhul!😉😄

Ale DB má můj velký obdiv!!

Fíkovnice (neregistrovaný) 17.04.2025, 16:24:11 xxx.xxx.34.31
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fíkovnice z 17.04.2025, 16:23:32

* Oprava: Pokud promotorování přijmu…

lesnizinka
lesnizinka 17.04.2025, 16:39:39 xxx.xxx.95.58

Tak Bobča vzkazuje, že stále se moc nehýbá a chodí v předklonu. Tři kapačky denně + nějaký oxy…Bohužel, neurochirurg bude až příští! pátek, takže si tam hezky pobude…Jsem jí říkala, že něco takového si ani neumím představit…tedy já, co v nemocnici nebyla nikdy a jen doufám, že to tak i zůstane. Ale jo, usoudila jsem, že když se nemlže hýbat, je sama, tak je to vlastně jedno ba naopak…postarají se o ni. Má noťas a jak bude jen trochu schopná, tak se připojí. 

Jani, krom toho slibu (a hermelínu, jak píšeš) vůbec netuším, co ta funkce obnáší?😏

Fikovnice
Fikovnice 17.04.2025, 16:55:16 xxx.xxx.34.31
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 17.04.2025, 16:39:39

Odpromovat je, tj. říct slib, další “kecy” a pak předat diplomy…

Bobču moc zdravím…

Fikovnice
Fikovnice 17.04.2025, 16:58:45 xxx.xxx.34.31

Mají na to manuál!😀

Shromáždění stojí 1. Fanfára absolventů - pedel přivádí absolventy na místa podle stanoveného pořadí, absolventi si stoupnou na určená místa, pedel se vrací 2. Fanfára děkana - pedel přivádí děkana a promotora 3. Fanfára rektora - pedel přivádí rektora 4. Hymna ČR / melodie EU - všichni stojí, po skončení hymny usedají hodnostáři a všichni ostatní na svá místa. Všichni se posadí 5. Představení funkcionářů /studijní oddělení/ 6. Děkan (prof. MUDr. Martin Repko,Ph.D.) /jde k řečnickému pultu/ „Vaše Magnificence, vážený pane rektore, Honorabilis, vážený pane promotore, Milí absolventi, vážení hosté! Zahajuji slavnostní promoci absolventů řádného prezenčního studia programu VŠEOBECNÉ LÉKAŘSTVÍ/ZUBNÍ LÉKAŘSTVÍ na Lékařské fakultě Masarykovy univerzity“ /následuje řeč děkana/ „Nyní mi dovolte, abych Vám absolventy představil.“ /děkan čte jména absolventů podle přiloženého seznamu bez informace o prospěchu zatím bez titulu, absolventi při přečtení svého jména sestoupí pod pódium, ukloní se hodnostářům a obecenstvu/ /děkan zakončuje/ „Vaše Magnificence, vážený pane rektore! Absolventi, kteří Vám byli představeni, řádně splnili předepsané vysokoškolské studium zakončené úspěšným složením státních rigorózních zkoušek. Vyhověli tak všem zákonným podmínkám, jež jsou předepsány k dosažení titulu doktora všeobecného/zubního lékařství a mohou proto po složení slibu obdržet diplom doktora všeobecného/zubního lékařství. Prosím, abyste dal souhlas k vykonání promočního aktu.“ /děkan se vrací na své místoČíslo běhu – hodnostář 7. Rektor (prof. MUDr. Martin Bareš, Ph.D.) „Spectabilis, vážený pane děkane, s potěšením jsem vyslechl Vaši zprávu, že všichni přítomní absolventi splnili zákonné podmínky a mohou být slavnostně promováni. / řeč rektora/ /rektor zakončuje/ „A nyní, z moci svého rektorského úřadu rád dávám svolení k tomu, aby absolventi byli po složení slibu prohlášeni doktory všeobecného/zubního lékařství. Žádám Vás, Honorabilis, vážený pane promotore, abyste se ujal provedení slavnostního aktu promoce.“ 8. Promotor (jméno + příjmení vč. titulů) /jde k pultu číst doktorský slib/ „Vaše Magnificence, vážený pane rektore, spectabilis, vážený pane děkane, vážené dámy, vážení pánové. Milí absolventi, ukončili jste studium na Lékařské fakultě Masarykovy univerzity a s úspěchem jste vykonali všechny zkoušky předepsané pro ty, kdož chtějí dosáhnout titulu doktora medicíny. Obracíte se na nás nyní s žádostí, aby Vám byl na tomto slavnostním shromáždění tento titul udělen. Dříve však musíte složit slib, že budete vždy jednat tak, jak to vyžaduje titul, který obdržíte. Prosím všechny přítomné, aby povstali. SPONDEBITIS IGITUR“ /fanfáry, všichni povstanou, promotor čte slib/ „PRIMUM vos semper doctrinam, qua nunc polletis, populi commodo consulturos, officia vestra rite, diligenter, humane, ita denique ut eorum ratio a vobis quandocumque reposci possit, semper praestituros, omniaque semper incrementa, quae progrediente tempore haec ars ceperit, culturos atque provecturos; DEIN vos semper vivendi rationem, quoad facultate et iudicio consequi poteritis, sanis aegrisque utilem praescripturos; vitam atque artem vestram castam et ab omni scelere puram servaturos animumque vestrum soli saluti hominum observandae intenturos; quae vero inter curandum aut in vita hominum communi vel videritis, vel audieritis, quae minime efferi oporteat, sicut arcana silentio suppressuros; POSTREMO vos Universitatis Masarykianae, necnon eius facultatis medicae, in qua medicinae doctoris gradum assecuti eritis, piam perpetuo memoriam habituros, eiusque res ac rationes, quoad poteritis, esse adiuturos. ITAQUE cum non ignoretis, quo modo vos ipsos obligaturi sitis, omnia ea, quae praefatus sum, ex animi vestri sententia spondebitis ac pollicebimini.“ /poČíslo běhu – hodnostář 9. Složení slibu /Pedel s insignií předstoupí před rektora, insignii skloní. Absolventi bez vyzvání předstupují před rektora, přiloží pravou ruku nad insignii a hlasitým „Spondeo ac polliceor“ potvrdí svůj slib. / 10. Promotor pokračuje „Qua fide publice praestita iam nihil impedit, quominus gradum illum adipiscamini. ERGO EGO PROMOTOR RITE CONSTITUTUS VOS EX DECRETO ORDINIS MEI MEDICINAE DOCTORES CREO, CREATOSQUE RENUNTIO, OMNIA MEDICINAE DOCTORIS IURA AC PRIVILEGIA IN VOS CONFERO VOSQUE OFFICIIS CUM HOC GRADU CONIUNCTIS OBSTRINGO. CUIUS IN REI FIDEM HAEC DIPLOMATA UNIVERSITATIS SIGILLO INSIGNITA VOBIS IN MANUS TRADO. Když jste se veřejně tímto slibem zavázali, již nic nebrání tomu, abyste titulu dosáhli. Proto já, řádně ustanovený promotor, Vás z moci úřední jmenuji doktory medicíny, Vaše jmenování veřejně vyhlašuji, uděluji Vám všechna práva a výsady doktora medicíny a zavazuji Vás k povinnostem, které s tímto titulem souvisejí. Na důkaz toho odevzdám do Vašich rukou doktorské diplomy opatřené univerzitní pečetí. /promotor předstoupí k pultíku s diplomy/ 11. Předávání diplomů: /Po složení slibu předstoupí promotor se studijní referentkou před hodnostáře. Promotor přečte z diplomu jméno absolventa již s titulem doktor-doktorka všeobecného lékařství a s prospěchem – zazní fanfára - a předává diplom. Následně se všichni posadí na své místo. / 12. Děkovný projev absolventa 13. Gaudeamus igitur /všichni povstanou/ 14. Fanfáry /Rektor, děkan a promotor stojí, ukloní se obecenstvu, jdou poblahopřát absolventům, pedelové je odvádějí. Za nimi v odstupu odcházejí absolventi. /

Fikovnice
Fikovnice 17.04.2025, 17:00:31 xxx.xxx.34.31

Takže Dublinbarzoj: Jestli ten slib dáš, máš u mě flašku/jiný dar dle vl. výběru…👍

Teda to u mě máš nejen za toho Hippokrata…🥰

Canka
Canka 17.04.2025, 19:08:32 xxx:xxx.24b3:3ab7

Ahoj holky…

Nestíhám vůbec nic mi přijde😂Naštěstí teď krásné 4 dny volna!!!!

Holky koupila jsem Roundup a postříkala tím cestičku na zahrádce a hrobečky kočičaků naší rodiny, aby tam ne rostl plevel a blbec se nekoukla na počasí..no co myslíte..hodinu po tom,co jsem to nastříkala,tak začalo pršet🤣Takže jsem si pro velký úspěch dala druhé kolo🤣Odplevelila jsem zase celou zahrádku a měla radost,že to tak hezky vypadá..ale na jak dlouho😂

Dneska jsem jela koupit po práci 4 nové slepičky..původně jsem chtěla stejný,jako jsem měla,ale když jsem uviděla tyhle,musela jsem je mít..jsou taková černé,až do modra a sem tam prosvítá i hnědá..nádherná barevná kombinace..no co mi ale nedošlo,že by se jich moje původní slípky mohli bát😂Buď jsou rasistky,nebo mají prostě strach,že asi jim evokují predátora..jakože Berta,který je furt chodí očumovat k voliéře…no nevím..každopádně slípky byly vyděšené,protože byli celou dobu v hale a teď poprvé viděli denní světlo,trávu a nebe.. bylo to vtipný pozorovat..no snad si holky sednou a bude brzo klid…musím vám je vyfotit..já si je jen natočila..

No a taky mi dneska přišel běžecký pás..akorát ho tady montuji..rozhodla jsem se,že prostě chci něco dělat s tou mojí zadnicí a nohama…jenže prostě ven se mi nechce,jak jsem dřív běhávala a všichni čučeli,jak jsem zpocená a zničená😂Takže jdu vyzkoušet tuhle variantu…běhali jste na tom někdx někdo?Nedám si na hubu?😂

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.