Taky si nějak nedokážu představit, že bych nemohla chodit a dětem by to bylo fuk, ani mi nenakoupily a neuvařily…ale kdo ví, abych se jednou nedivila, no, snad ne…
Třetí víčko

Bobčo je mě vás líto.Nevím,jestli máte děti,ale to vám nikdo nemůže oběd alespoń koupit a přinést. Manžel moc nevaří,ale když jsem přišla z nemocnice,tak nám vozila obědy snacha.Jezdí z práce navečer,ale my jsme měli oběd na další den a o víkendu s obědy přišel syn.No teď už uvařím. Co se operací ploýnek týká máme v rodině po operaci 3 lidi .Nejstaršímu je operovali v 85 letech a všichni vpořádku.Nejmladší po operaci plotýnek je známá,je teď v lázních.Je jí 45. Ta byla 3x na kapačkách,ale to už jí operaci doporučili,že se jí ty bloklý záda budou pořád vracet.

Děti mám celkem 4..(2 vyvdané,(58 dcera,57 syn..2 vlastní 48 dcera,44 syn)…jsem to tu kdysi popisovala…Je to na román,ale jak říkávala nejstarší(dnes 58letá),že jedna matka se dokáže postarat o 10 dětí,ale 10 dětí se nedokáže postarat o jednu matku…Je to hodně složité ty vztahy u nás v rodině-i mezi sourozenci..Mladší dcera mi volá každou neděli dopol,vlastní vnučka-20letá za mnou občas dojede,už chodí do práce-jezdila dřív na tajňačku za mnou,když jela z Olmika ze školy..,teď už legálně,ale syn mi ani neodpoví na přání k narozkám,nezvedal mi telefon..Takže-já se stáhla,nechci se do nich plést..Nechala jsem jim barák,bydlí tam trojí..Když jsem měla před asi 2 lety tu těžkou chřipku-nebo covida-nevím,tak mi sousedka nosila pár dnů jídlo…Taky se ty vztahy změnily-změnila práci..už se tak nevídáme..Chybí mi moc,ale je v tom ještě něco jiného,což nebudu popisovat..Kdybych si řekla,určitě by mi něco donesla,,To mi včera taky říkala,kdyby cokoli,tak ať se ozvu..Já jsem celkem hodně samostatná,obstarám se..i po těch operacích kolen..Dnes jsem i vylezla do sprchy,a vysprchovala se i s vlasama..sama sobě jsem si už smrděla🤭😟 potem..Ubrousky nejsou to pravé..to je tak na cesty..Noc byla nic moc,ale když jsem zase viděla ráno na netu ten úplněk😲..O půl 3 jsem byla vzhůru..a ON gradoval ve 2,23,nebo tak nějak..Ten hajzl mě musel přijít vzbudit😟..Včera jsem nezabrala ani odpolko..Byla jsem od 5 vzhůru,to málokdy vydržím nespat..Ale měla jsem ty nervy..Sousedi vedle něco slavili,tak jsem si otevřela okno a poslouchala cikánské písničky..i zpívali do toho..asi do půl 9..
Jo,a donést něco,nebo koupit-přes víkend se sem nedostanou-i když mladší má klíče od spodu a od mříže(nedošla bych odemknout)Sousedka má ode mě od všeho..Přes týden-když není Optika zavřená-jakože byla asi 3 dny,se ke mě dostanou-klíč od mříží si můžou půjčit v té optice..Ale…já si neřeknu,a je to nenapadne…Asi tak..Děvčata-jinak jsem spokojená..oni na to třeba přijdou,až budou starší..
Je to smutné….zamýšlím se občas nad tím, proč sourozenci, kteří si rozuměli, najednou si přestávají rozumět, když založí vlastní rodiny…nejspíš vliv partnerů/partnerek. A samozřejmě majetek taky rozhádá spoustu rodin, znám ze svého okolí více takových lidí. Moje kamarádka se bude soudit se svojí dcerou, které darovala byt a ta ji teď z něj vyhání, fakt síla..😲, ta holka by potřebovala pořádně přes hubu!😠

Nechodím na diskusi tak často,jen nyní,že jsem doma po té operaci kolene,takže nevím,co sem kdo psal.Je to smutné čtení.Jsem ráda,že synové bydlí blízko a máme skvělé vztahy.Jeden skoro vedle,ten je u nás každý den,druhý 3 km ,ten se stavuje 3x,4x v týdnu.
A nemůžete si třeba objednat nějakou pečovatelku,dovoz obědů.Rodiče jsou už také staří,tak mají zajištěný dovoz obědů a návštěvu pečovatelky.Jelikož tam já s manželem ani brácha také nemůžeme být celodenně.
Přeji ať je vám alespoň lépe,když už ne dobře.
Včerejší východ měsíce a západ slunce. To mně poslal syn,když zatím nikam nedojdu.

Už jsem tu. Potřebovala bych se naklonovat. Mám pořád na mysli milion věcí, co kdy bych ještě mohla, měla, jenže nestíhám. Tento víkend mám ještě neplánovaně počítání oveček😉a slepiček sousedky, byli na výletě v Praze. Nemusela jsem poklízet, jen zkontrolovat, jestli se něco nedělo, neděje. Jenže když jsem viděla, jak slepičky letí k plotu, když mě viděly, tak jsem jim vysbírala slimáky ve skleníku(ty jsem stejně musela a sousedka mi říkala, že ony je zobou - mamky slepice teda ne) a vyrýpala pampelišky, protože ony mají ve výběhu Saharu👎Jééé, to bylo nadšení😀Ráno nebylo po pampeluchách ani památky, tak jsem to zopakovala, i poobracela v zahradě kameny, abych měla i ty slimáky a kýblík pampeluch zase😉

My jsme rodina, co drží při sobě, i sestřenky a jejich děti…no ale nikdy neříkej nikdy, jak tu holky psaly, stačí dělení majetku a je po rodině, známe👎
Bobi, já jsem ti psala, že tě nechci strašit, ale měla by jsi znát i to proti…že to není až taková brnkačka, jako třeba kolena, kyčle. A já osobně bych zkoušela ty kapačky, pokud a dokud by fungovaly. Ne, nebylo to: a kdoví, co dělali. Oni tak dopadli při operaci. U pána to bylo: bohužel, nepovedo se to, to riziko tu je vždycky, věděli jste to. Vím to jistě, jeho žena je mamky spolužačka, mluvily spolu o tom. Ta druhá paní, jedna sousedka nedaleko mamky, tak tam to bylo takové divné. Ano, skončila na vozíku, ale jí říkali, že by to snad mohla rozchodit. Jenže ne, nerozchodila. Ale…její kamarádky (té paní) pak říkaly, že ona by mohla chodit, ale nechce, že se jen lituje a nic pro to nedělá…a nechává se obskakovat dcerou. Takže tam to nevím - kde byla pravda. Paní už není, dostala infarkt po pár letech. Ten další pán tu operaci odkládal právě ze strachu, že to nedopadne snad 10let. Operace naštěstí dopadla dobře, ale úplně mu to nepomohlo. Ale on byl teda už v hrozném stavu, od bolestí už nemohl ani jíst. Teď je relativně dobrý, jen trochu kulhá, ale ty hrozné bolesti už nemá. Ty jsi si zvládla umýt hlavu, sprchu? tak to je lepší, ne?🍀

Zvládla..musela jsem-si poradím..najdeš pozici,kdy to vydržíš-podržíš se kohoutku..Mám i to madlo-přicucovací..a s tím jsem málem vypadla ze sprchy už s tím kolenem🤭....plánovala jsem od noci tu sanitku-jenže by se tady v těch serpentinách stejně nevytočili s lehátkem(jsem nevěděla,jestli sejdu schody)....Pak mi volala dcera-ta nedělní(druhá nekomunikuje)..a když jsem jí řekla,co plánuju,tak ať se obleču a že hned jede I přesto,že na ni leze nějaký morybundus Byla jsem ráda..Přijela i s vnoučkem(37)-s tím mám pěkný vztah-Pomohli mi ze schodů,i ve Šternberku nahoru a dolů-to bych nedala sama..Doktor mi nedal kapačku,ale píchl mi Novalgin,Dexamed a Almiral…Bolestně je to jako lepší,ale to střílení zůstává Bylo mi zima,jsem si zatopila a seděla střídavě s ležením zádama přilepená na radiátoru....Do úterka vydržím..Jsem mu řekla o tom úterku,a že jsem měla večer 37,což je u mě dost..A v noci mi pulsovalo pod zadelí a stehení tepna..Myslím,že jsem právě rozhýbala to zatuhnutí,aby se mi líp hýbalo,i když zase začlo střílet🤭🥰kolíbám se pořád..To bude dobrý..Děkuju za podporu..Já to zvládnu..jen jsem se potřebovala vykecat..
Acher-na pečovatelku to není..Já jsem plašan,to bude dobrý,jen mi to skolilo po delší době záda..Já se o sebe postarám..a že pár dní jsem o vajíčkách?neuškodí..Já si to vynahradím později🙏..Včera jsem to nevydržela a uvařila jsem si navečer pudink z půllitru mlíka,dala si tam hrozinky a sťápala ho ještě horký🤭to byla bašta..to pivo jsem s i nakonec nedala👎
A Evi..Máte pravdu,že partneři dětí ovlivní hóódně vztahy jak mezi sourozencema,tak vůbec v rodině..a ty majetky..a dvojí děti..Jsem si zakládala,jaké máme vztahy..dochovala jsem tchýni (o 40let starší )do 90 let..je to pryč..nemám to v hlavě ještě vyřešené úplně,ale msím se snažit žít po svém,a neutápět se v lítosti..to nikam nevede..I když mě to trvalo hodně dlouho,a ty chvilky se vrací,,ale dolézat už nehodlám..

teď věřím,že se to na závodech už neděje,že tohle by nikdo nedovolil..
ehm…

Buggyra:teď věřím,že se to na závodech už neděje,že tohle by nikdo nedovolil..
ehm…
ehm…ke kterému příspěvku to je ?🤭chápu,že čteš něco hodně staršího…dej příště “odpovědět” ju?

Puding jsem si koupila o víkendu (bylo Berouse, tak jsem veselá! - ještě se musím připomenout kováři s fakturou za ošetření kopyt, ale to platí naštěstí spolek 🤭, vypadá to, že nám kápne maličká dotace, tak ať jsou doložené výdaje, které pak můžeme vyúčtovat…), tak mě Bobča přivedla na skvělou myšlenku, že do něj taky šoupnu rozinky a poměju se 🙂
To bylo k příspěvku Canky, spíš odpověď Cance právě… že vídala na závodech, jak koně do přívěsu nakládají různým divokým způsobem… No loni jsem byla svědkem, jak se vyhrávacímu welshovi nechtělo do vozíku, přišli si pro lonž, no já to nekomentovala, protože mám zkušenost, že nevyžádaná dobrá rada je po zlém odměněna, ale podívala jsem se blíž na (skrz) ten přívěs, a už jsem chápala, proč se tam koníkovi nechtělo, přívěs děravá podlaha, boky shnilé, koník zavřený provázky místo pořádné příčky nebo závor… jsem se divila, že jim na tom drží nápravy… A k poníkovi se taky teda chovali dost nevybíravě…

Ad rodinné vztahy…
teda když to čtu, tak jsem fakty ráda za to co mám..teda ráda jsem obecně, ale teď si toho budu moci ještě víc vážit.
Moje rodina …jo už se nestýkáme tak často, on každej má svoje…ale myslím, že obecně se máme moc rádi…jako jasně zdrbneme se, vyměníme si názory (to teda spíš naši starší), ale když je problém, tak jsou všichni ochotni si v rámci možností pomoci, ale furt drnčí mezi námi telefony, protože se o sebe zajímáme.
Co se týče dětí, tak jsem si vychovala dvě úžasné bytosti se smyslem pro fair play (i když nevím, jestli v dnešní době je to ta správná průprava), s velmi podobným smyslem pro humor jako mám já a s velkou láskou ke zvířectvu, hlavně ke psům. Dcery současný přítel (doufám, že to tak zůstane) je “normální” a prorodinnej typ, jeho rodina taky hodně drží pospolu.
Co mě trochu mrzí, že je holka odstěhovaná, sice ne daleko, ale není to na to, abychom si spolu daly třeba 2x týdně rychlý kafe, ale hodně si voláme..mrzí mě, chybí mi, když ještě jezdila k nám sama třeba na tři dny…my pak ještě se synem hrajeme hodně hry…člověče, z pohádky do pohádky, kostky, žolíky, dostihy a sázky…strašně jsme se u toho vždycky nařehtali, až mě bolelo břicho a tekli mi slzy…pak se navzájem “okřikujem”.."prosim tě, chovej se jako dospělej/dospělá"….ale chápu…má svojí rodinu, hlavně svoje milované psy, tak co by 3 dny dělala u mámy…
Jako jsem chudá, až bych v momentální situaci řekla, že skorem socka, ale rodina je k nezaplacení…a všem bych přála minimálně takový vztahy v rodině jako mám já.

…naopak jste velmi velmi bohatá….tohle co máte, se ani zaplatit nedá…
lesnizinka:Ty voe vidím ducha😲😜 Si to ty předsedo? Žiješ? Jak, kde napiš nám něco víc, ne?!
Raduuuuš, nestíhám, jako že nic! Ale písnu…časem!
Bobca:Raduš…
…Od obvoďačky bych se píchnout nenechala ani za nic-a jednak tu dnes ani není.
Přišla mi smska,že ve čtvrtek 7,45 mě veme…Vydržím..má tam navíc ten můj čerstvý rentgen…Je to takové střídavé…Chvíli lepší,a pak nedojdu ani na WC-zalomená..chtěla jsem se jít projít,ale asi na to kašlu..To jsem chtěla vědět,jestli to mám překonávat tu bolest silou..ale asi né…prášky mám ještě..Třeba někdo zítra vypadne…
Bobčo, jaké obstřiky? S čím? Záda bloknutá?

Čauky Jani, tak super, ze se mas dobre…teda alespon to na me tak pusobi. Odpovim za Bobcu, protoze tu rovnou mam vzkaz pro vsechny: Bobca se bloknula uplne, musela si zavolat rychlou…takze ano Jani, zada👎Ozve se sama hned, jak bude moct. Pisu uz z postele z mobilu, sem zachrapala u telky a nasla to az ted🫣

Tak přeji Bobče, ať je jí líp!!!
Jinak jsem prolítla jen narychlo nějaké příspěvky, a souhlasím s Raduš, že “obyčejné” obstřiky udělá PL v pohodě. Ale netuším, na jaké obstřiky jde Bobča…? PRT…???

Čau Fíku, ráda tě vidím, jako vždy 🙂 🌹

Na kapačky.

Buggyra:Čau Fíku, ráda tě vidím, jako vždy 🙂 🌹
Ahoj Buggyrko. Já Tebe rovněž!