Jéj, Bobčo, to jsi měla nechat tlačenku pro venkovní kočeny 🙂 Buď ty a nebo ptáčci by to jistě ocenili ;-) Jinak to znám, také nehodlám nic jíst na sílu, když mi to nechutná, jde to slepicím. Ty zpracují naštěstí skoro vše.
Jsem chudá a nemám na zeleninu, ale už je jaro, tak jsem včera posbírala vršky mladých kopřiv a nějakou bršlici a udělala jsem si na másle omeletu s tím 🙂 Když jsem ještě brávala bedýnky, zpracovávala jsem takhle listový špenát a další salátoidní věci, co tam byly. Tak to mám dnes k obědu, tak na mě myslete, ať se z toho neposkáču 😄
Jinak Bobčo, mám velkou radost, že už je to lepší! Hezky pomalounku to rozhýbávej, ať něco nepřeženeš 🙂 A dbej na záda v teple.
Ad sekera, obvinilo mě dítě od koní, že jsem krutá a zlá, protože jsem myšku ze živochytky klepla lopatkou po hlavě a nasekala ji slepicím. Mno jo, ani seknout slepici mi nedělá problém 🙂 A z myšky budou chutná vajíčka! Včera jsem kruťácky slepicím donesla i stínky, co jim doma chovám v terárku na přilepšenou 🙂 Já bych po té apokalypse určitě hlady netrpěla…
Canko, žádná chyba se nestala, staráte se příkladně. Slípka se u vás měla jako v ráji a budeme doufat, že moc netrpěla. Drůbež stejně jako každé zvíře prostě problémy mít může, natož když je v kontaktu s vnějším prostředím. Ale ani na hale s přísně kontrolovaným režimem se prostě občasnému úhynu nevyhnete, jak řečeno, může to být vnitřní problém, s tím neuděláte nic. Můj Kocour málem umřel na selhání jater, a to je kočka domácí, nikdo mu nic nemohl dát, nic špatného nemohl sežrat, nikde se nemohl nakazit, stejně měl infekci. Nepovažuji to za chybu, takové věci se prostě stávají. I to “umře stářím” zpravidla znamená, že tomu zvířeti selžou orgány, stejně jako lidem.
lesnizinko, však povídám, že tu vodu netahám! Ani by mě nehlo, měla jsem co dělat slézt ty 4 patra s těmi 30-40 litry na zádech, abych si nedolámala kotník (jednou jsem s tou třicítkou dokonce s těch schodů upadla, až vylezla sousedka, jaká to byla rána, a ptala se, jestli mi nic není… naštěstí nebylo, ale tu rotovanou tříštivou zlomeninu lýtkových kostí si živě umím představit!). Už na to nemám kondici, věk ani důstojnost! 😛 Jako dvakrát za sebou ty 4 patra naprázdno vyjdu, to je vyzkoušené, když nosím nadvakrát třeba nákup. Ale potřetí už musím dělat pauzy…
Já mám vodu uskladněnou u koní pěkně v těch nádržích pod zemí, kam se mi plní “samo” deštěm 😀
Včera jsem odvezla chcíplou elektrocentrálu na opravu servisákovi, tak budu napjatá, co zjistí. Odhaduje ucpaný nebo zanesený karburátor, to já nakonec taky, nebo klapku zaseklou, protože benzin do válce jde, svíce je vždycky durch, no a svíčka taky jiskru háže, vyzkoušeno, takže to bude něco ve vnitřnostech. Tak uvidíme, snad to bude jednoduchá a levná oprava 🙂
Na druhou stranu jsme se dohodli, že bohužel nebude fungovat můj nápad jak obejít chybu zapalování u zahradního traktůrku, který jsem dostala od známé, a to jsem do toho traktůrku na opravu nasypala asi deset tisíc… Teď až budu mít čas, zkusím ho dát na bazoš na prodej za nějaký fufeň, no a když se do podzima neprodá, půjde do šrotu, co už. Ani jiný motor tam prý dát nepůjde. V čem je chyba, nezjistil ani elektrikář, takže prostě pro nás neopravitelné. Co už, no. Někdy třeba koupím jiný 🙂