Aktuálně: 2 736 inzerátů262 491 diskuzních příspěvků19 177 uživatelů

Třetí víčko

Coudas
Coudas 07.04.2025, 07:23:50 xxx.xxx.120.58

Děkuji za pochvalu, je to činnost, která mě opravdu strašně baví, a čím víc toho dělám, tím “lepší” to je🙂 a odpovídám :

Lesnížínko jo přesně, je to stavební buňka, jen dřevěná a ne železná, ale rozměr plus mínus a dá se převážet, přijde pak jako zabradni domek jestě jinam, posílám foto. A jo, nudim se neskutečně, počasí tomu dost pomahá.

Bobčo na koni už nejezdím pár let, a z těch 10ti, co mám, tak zůstal pojízdný jen jeden, a ten, než by tam došel (je hrozně pomalej) tak jsem tam pěšky rychlejš, je to cca 15 minut peškom. Ale mám elektrotrojkolku, což je super 🙂

👋👋👋

Obrázek
Kilian
Kilian 07.04.2025, 07:24:06 xxx:xxx.543:8af6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 07.04.2025, 07:15:48

Bobčo, i když ta prognóza byla děsivá a všichni věděli, tak stejně to člověka zasáhlo, už jen proto, že byla tak strašně moc mladá….občas je to krutě nespravedlivé a člověk marně přemýšlí proč 

Bobca
Bobca 07.04.2025, 07:25:54 xxx.xxx.20.192
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 06.04.2025, 11:35:15

Raduš,Doreta,najdi si to…Beru Meloxicam od bolesti na artrózu asi 10 let. Dnes je to ještě horší-ještě jsem nepolkla prášky..Jsou tam od 8.,napíšu,vletím do sprchy,a budu čekat..Dnes je tam jiný doktor-jeho strýc..k tomu normálně chodím,ale je tam jen jeden den v týdnu..ale rentgen má z pátku..Pak podám hlášení..

Venku jsem vůbec nebyla,chleba jsem si nechala donést..Jen jsem tak fungovala-vaření,nádobí,prádlo..Trochu se hýbat musím..žádné prudké pohyby-jen co zvládnu..Byl to fakt dlouhý víkend..

Bobca
Bobca 07.04.2025, 07:29:45 xxx.xxx.20.192
Kilian:

Bobčo, i když ta prognóza byla děsivá a všichni věděli, tak stejně to člověka zasáhlo, už jen proto, že byla tak strašně moc mladá….občas je to krutě nespravedlivé a člověk marně přemýšlí proč 

ano,přesně tak..je to strašně nespravedlivé☹️právě jsem ji obdivovala za to,co všechno ještě dokázala!!!😇

Kilian
Kilian 07.04.2025, 07:49:10 xxx:xxx.543:8af6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 07.04.2025, 07:25:54

..držím palce

Canka
Canka 07.04.2025, 08:11:55 xxx.xxx.121.117

Ahoj holky,

Aničky Slováčkové je mi moc líto…taková mladá holčina,která do poslední chvíle bojovala😔

Jinak já jsem živá a zdravá,i když o tom zdraví ss dá asi polemizovat,až se vrátím🤣Přivítalo nás dost hnusné počasí..střídal se vítr s deštěm,krupkami a nízkou teplotou,pak ho přes odpoledne vystřídalo sluníčko a 16 °C a pak večer zase zima a vítr…no byly jsme úplně zmrzlý,i když to prostě stálo za to ten den….moc jsme si to užili..večer jsme to zapili skleničkou a vzhledem k brzkému vstávání jsme odpadli jako slívy😂

Dneska vyrážíme na Plitvický jezera..tentokrát se obleču fakt tepleeeee…

Dám sem nějaké fotky,ale mám spíš videa,tak bohužel to sem nejde..😂

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Bobca
Bobca 07.04.2025, 08:32:39 xxx.xxx.20.192

Tak mi odepsali.."dnes to buhužel z kapacitních důvodů nejde,jak to bude možné,ozveme se"..tak jsem odepsala,že tam mám od čtvrtka rentgen,takže se na něho pan doktor podívá,jak bude mít čas….tak vyčkávám,jestli mi přijde smska,že někdo odřekl..Sestřička mi napsala,že mě má na seznamu akutních,ať se nebojímže mi dá vědět…No smůla…Já potřebuju převléct,vytřít,okénka umýt😟Flákám se tu už dost dlouho…ale bojím bojím,kdyby se to seklo(což jsem zažila)tak by mě museli z tadyma vynášet..Asi se nebudu zamykat🤭Ale všechno počká..musím věřit😇🙏

Bobca
Bobca 07.04.2025, 08:35:23 xxx.xxx.20.192
»
Odpověď na příspěvek uživatele Canka z 07.04.2025, 08:11:55

Niki,krásné fotky…jen si užívejte děvčata😊👍

Buggyra
Buggyra 07.04.2025, 08:41:19 xxx.xxx.198.226

Canka a kočičky, ani v zahraničí si nedá pokoj! 😀

Bosna - místňačka Macana nebo Kravica, myslím, že Macana - Kravici jsem nechytla před foťák, ta byla podle mě černobílá, proto ji dcerka ubytovatele pojmenovala Kravica. Macana je něco jako naše Micina, Micka 🙂

Obrázek Obrázek Obrázek
kometa
kometa správce
07.04.2025, 09:28:46 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 07.04.2025, 08:32:39

Já potřebuju převléct,vytřít,okénka umýt.

Nepotřebuješ! Mě odvezla záchranka poté, co jsem si chtěla zalít čaj.

Ono se to fakt nepokaká.

lesnizinka
lesnizinka 07.04.2025, 10:15:11 xxx.xxx.91.207
kometa:

Ono se to fakt nepokaká.

Přesně, dlab na to Bobi! Ty nemůžeš fyzicky, já to pravděpodobně nestihnu všechno časově - každý podvečer je koncert na některé z poboček, v plánu mám tři. Příprava, cesta…prostě půl dne v prdeli, tak opět nestíhám😏

Anička😢I když jsem věděla, že už není cesta, nějak člověk pořád doufá v zázrak. A on se nestane, nikdy, no…Ano, jsem nasraná na celý svět, že se vymýšlí hovadiny a nevymyslí se, jak tuto hnusnou nemoc zastavit😠 Umírají děcka, mladí lidi. Když jsem byla mladá já, mladí umřeli fakt jen vyjímečně, snad jsem ani nikoho neznala. Teď už to začíná být skoro běžné👎

Niki, to mikádo ti fakt sluší, je to takové šik, ještě s výraznou barvou👍No jasně, ulovila kočinky koukám, že byly i příítulné🙂A doufám, že jsi se fakt oblékla, tu pořád kosa🙄

Navečer jsem ještě chystala nádrž na vodu, onehdá jsem koupila dlaždice, nádrž leží na paletách a na šotolině, do které se to váhou trochu nořilo, tak jsem pod ty palety dávala dlaždice. 5x jsem nádrže tahala nahoru-dolů, protože pořád byla hodně ve spádu, i když jsem ty zadní podhrabala, pořád to bylo málo, ale nechtěla jsem to zase přehnat. Vloni už jedna paleta podehnila a celé se to nahlo hodně, tak to měnit i tak musím. Od sousedky jsem vyškemrala nové palety už vloni😉Ale tím, jak jsem to pořád rovnala, tak jsem zatměla a stejně to tam nedouklízela. Ale to počká až na lepší počasí. 

Buggyro, vy jste měla víkend koníčkovej, tak ostatní taky musí počkat, stejně je na práce venku zima. 

Dneska jsem u oveček ráno viděla dvě čerstvě narozená jehňátka no nevím, proč s něma z té siberie nejdou ovečky do hangáru, kde je přece jen trochu teplo. Teplejc. 😕

Bobca
Bobca 07.04.2025, 10:31:49 xxx.xxx.20.192
kometa:

Ono se to fakt nepokaká.

Reni..to byl jen takový povzdech…samozřejmě se to nepokaká…proto se snažím jen to nejnutnější-a pomaličku..Toho bloknutí se právě bojím taky…Jenže to mi řekl ten jiný doktor,že mám napsat,a pak to budem řešit,ale nenapsal to tomu dnešnímu,aby to řešil…😕.ležet taky není dobré..tak sedím,u telky ve “Vladkovém křesle”(jestli si někdo pamatuje-takové to kývací…ne houpací)..včera jsem shlédla asi 6 dílů “JAG”,jsem je nestíhala…a další resty..Mezitím právě pár kroků se obsloužit..K mašině taky nechci ještě,to je jedna noha šikmo na šlapce…nechci riskovat..Jen jsem doufala,že mě veme..Taky,než tam dojedu,bude skoro hoďka..Kdyby mě napsala,přijeďte,posedíte si a pak vás veme…Jenže ten minulý doktor by mě prý nevzal..

Buggyra
Buggyra 07.04.2025, 11:04:26 xxx.xxx.198.226

Uvažuji, že pořídím menší (600l) nádrž na ten podval s kolečky a tu kubíkovku umístím pod okap nového přístřešku na seno. Kubíkovka je u uzávěru řízlá, chtěla jsem do ní dávat čerpadlo na vodu, které jsem kupovala s dobrozdáním od distributora, že se vejde do otvoru v IBC nádrži, ale nevešlo, o půl cenťáku. Tak jsem nařízla plast kolem uzávěru, aby se čerpadlo dalo vtlačit dovnitř. To jako funguje, ale tím, že se v nádrži vozí voda z chatičky, tak pak vrchem, i když to zašroubuju, voda při šplouchání vycmrndává, není to za cestu mnoho, ale vše je mokré, to mě nebaví. Také většinou kubík nemáme hnedle jak spotřebovat a stojí voda v té pojízdné nádrži, což je špatně, teplá tam a narůstají v ní řasy… Na podzim jsem to vše vydrhla, prolila savem a uložila… Takže bych koupila novou menší nádrž, se kterou bych mohla vozit v době, kdy nezaprší, vodu z chatičky, a tu velkou bych mohla používat klidně i se zelenou vodou v létě na zalívání, a nebo ji také zakopat, jako mám ty dvě zásobní, a využívat napršelou vodu na cokoli. Když ji zakryji nějakou tmavou folií, třeba by také pár dní vydržela pitelná, no tak nad tím tak lavíruju… Ale to bude hudba dalších měsíců.

Bobca
Bobca 08.04.2025, 09:22:28 xxx.xxx.20.192

psala jsem tam znovu,odpověděli,že se nedá nic dělat,že mám ještě možnost obvoďačky a urgent…Od obvoďačky bych se píchnout nenechala ani za nic-a jednak tu dnes ani není..a urgent nechci blokovat,když s tím týden chodím,a najednou večer pojedu na pohotovost?…že mám buď čekat na uvolněné místo,nebo si zavolat v konzultačních hodinách ve středu od 16,30-17.00..to se tam určitě dovolám,když na to mají jen půlhoďku..Nebo ráno půjdu k té naší a uvidím,co se dovím..

lesnizinka
lesnizinka 08.04.2025, 10:39:26 xxx.xxx.91.175

Bobi, nechci ti to vnucovat, aby se to pak obrátilo proti mě, kdyby se to potento, ale u nás se normálně na opichy zad chodí k obvoďákovi. Já jsem byla někdy v 18, když se mi blokla ve fabrice, známá…tak ta chodí skoro pravidelně, je jak hlísta a strašně dře kolem baráku, takže ta je bloklá věčně (je to mamky spolužačka, takže 70+)

Malinko už se oteplilo, je 5,5st, odpoledne má být kolem 10. Všechno mě bolí, vůbec se mi nechce, ale musím pokračovat v těch oknech, včera do toho vlezl tenis, uvařit oběd, takže nakonec jsem jich umyla jen pár - většinu mám ještě dělat🙄

Buggyro, vy si s těma nádržema taky přiděláváte práci😏vím, musíte mít vodu pro zvířata a čistou. Já jen na zalévání, tak by mě ani nenapadlo nádrže čistit, na podzim vypustím zbytek, na jaře zprovozním. Momentální podkládání a vyrovnávání je po x letech, co na to šahám. No a vlastně ještě musím vždycky se sezónou přemontovat svod, aby šel do ní a po sezoně zpátky. 

Tak jdu teda na ta okna, samo se to asi neudělá🙄😉(ale mohlo by kurňa😛)

Buggyra
Buggyra 08.04.2025, 11:37:35 xxx.xxx.198.226

Okna jsem v bytě nemyla dobrých pět let…

V neděli přes den ani nestihl rozmrznout led na hladinách v kýblech, jak bylo zima, hlavně vítr byl nepříjemný. Na sluníčku to roztálo, ale v zástinu zůstal led nějaký plavat, to jsem docela čučela, myslela jsem, že taková zima zase není. Byli jsme tam odpoledne, když se slunce klonilo, a led pořád ploval…

Známé s velkodržavou venkovních koček je soused začal trávit, zřejmě nemrznoucí kapalinou. V posledních letech to bylo vždy tak jedna dvě kočky za celý rok, ale letos se do toho opřel a od Vánoc tři duše. Tak se známá na*la a podala trestní oznámení. Nedávno u ní byl kriminalista a ujistil ji, že je také z vesnice, že vidí, že se o kočky příkladně stará, a že si na kripla došlápnou a dají mu to sežrat. Soused je vůbec prudič, leta letoucí jsou s ním potíže, je to nějaký Bulhar nebo Armén nebo kýho čerta, důchod tráví tím, že chodí udávat na výbor, tu za přerostlé keře, tu za dým z komína, a sám má pocit nedotknutelnosti. Snaží se být s vrchností velký kamarád a držet se se starostou za ramena, ale četníci ho už prokoukli a vysvětlili mu to, tak teď se ještě přidá kriminálka. Tak to jsem zvědavá, jestli se z toho poučí, ale mám za to, že on je prostě takový, a vždycky bude hledat, čím uškodit nebo s kým se zhádat. Fakt, takoví lidé jsou úplně zbyteční. A ten má taky volební právo, a jeho děva, která je zrovna tak šikovná jako on, má volební právo taky. Vsadím se, že kdyby se objevila strana, která by navrhovala slušné lidi pozavírat, tak oni by si připli i odznáček na hruď, aby ji podpořili…

Tak my ve výběhu zdroj vody nemáme, ani poblíž, a v zimě je voda na chatičce zavřená, takže v zimě se musí voda pro zvířata vozit z paneláku. Já jsem jednu zimu prohlásila, že jsem toho již syta, a já vozit vodu nebudu. Že jestli ji chce vozit máti nebo tím úkolovat holky a vodu jim plnit do barelů a pak předávat, tak jako prosím, ale já se s tím tahat nebudu. A nechala jsem vyhrábnout díru a naházela nádrže pod drn, takže když mám zrovna službu, tak vodu za jakýchkoli mrazů vytahám z nádrží a nemusím z paneláku vozit 100 litrů. Do toho hraje mimo jiné to, že bydlím ve 4. patře bez výtahu, takže bych to musela na několikrát z toho bytu snosit po schodech do dopravního prostředku a nebo třeba z balkonu na chodbě vyhodit hadici… no na to se můžu myvímeco (vyhodit hadici, doběhnout dolů, strčit ji do barelu, vyběhnout nahoru, pustit vodu, seběhnout dolů, přendavat hadici z barelu do barelu, než se začne plnit ten poslední, vyběhnout nahoru zavřít vodu a vytáhnout hadici versus jít dolů 3x s 30-35 litry vody). Další zimu už to bude asi jiné, protože budeme mít na chatičce asi už zase elektriku a teplá voda bude k dispozici v bojleru. Akorát v mrazech budeme muset chodit na chatičku zatápět, aby se temperovala, resp. topit elektrickým topítkem, to se mi taky nechce. Nicméně k té vodě o teplotě max 4 stupně C z nádrží pod zemí se musí přilít nějaká ta horká voda, aby to vydrželo aspoň nějakou hodinu rozmrzlé, aby se koně stihli napít. Takže naberu v práci prostě těch 10 litrů horké a švihnu ji do těch 100 litrů dolité ledové 🙂 Když je na vanách ledová krusta, třeba ještě pokrytá sněhem, je to pohoda, to vydrží i ledová voda pod tím tekutá, ale když jsou holomrazy, zamrzá to rychle. Kolikrát musím nejprv nalít kus horké vody do vany, aby se ledový blok od dna odtál a mohla jsem ho vyhodit z vany ven, aby mi neochlazoval vodu, co tam dávám tekutou… Ne, nemáme u koní ani elektriku.

Jinak svod z okapu mám varhánkovou žlutou plastovou rourou, takže tu strčím vždycky do té nádrže, která se má při tom kterém aktuálním dešti plnit 🙂

Sardullah
Sardullah 08.04.2025, 12:21:30 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 07.04.2025, 08:32:39

Bobco, hlavně v klidu, nevymejšlej žádný bejkárny…úklid a jiné “důležité” práce počkají, nemají nožičky…holt budeš mít “televizní” a eventuelně “knížkovou pauzu. Třeba Gina by byla spokojená, kdybych měla takový klidový režim naordinovaný a ona by sde se mnou mohla válet u telky, ale to né, to má panička ”akční" období…tak buď likviduje džungli na zahradě a nebo šúruje doma. Já toho elánu musím využít, protože pak zase spadnu do stand-by režimu a neudělám už vůbec nic a budu zase čekat až to na mě přijde…a vím, že taková období trvají krátce a kurňa, potřebovala bych alespoň měsíc, ale myslím, že mám před sebou tak max týden ☹️ Ono je to pomalu horší, než když člověk nemůže fyzicky, protože to víš, že fyzicky můžeš, ale hlavu prostě nepřeperu….škoda, že to nemůžeme dát dohromady…tvůj elán a moje fyzično, byly bychom supr 2v1 😉

Jsem zvědavá, kdy se ti ozvou a jak ti bude od doktorů pomoženo…držím palce, aby to bylo co nejdřív 🍀🌼.

kometa
kometa správce
08.04.2025, 13:04:49 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 08.04.2025, 11:37:35

Okna jsem v bytě nemyla dobrých pět let

Já je umyla před 14 dny. Jenže jak se z něj kocouři koukají, tak je zase zaflákané. Jako po těch pěti letech.😉

Buggyra
Buggyra 08.04.2025, 13:06:52 xxx.xxx.198.226

áno, Kocour to “opusinkuje” a je tam naďubáno během víkendu, že přes to není vidět. Teď mám u oken truhlíky, takže se ke sklu nedostane (truhlíky se tam válí už nějaký ten rok), tak postupně slinty vybledly a okno je průhledné. Neříkám čisté…

Saga
Saga 08.04.2025, 13:21:10 xxx.xxx.167.183

For Buggyra - a to jsem si myslela, že když jako každý den vezu na kolečku do kopce cca 250m 30l bandasku s vodou hatátitlám do vany (pouze na doplnění), že to je jako “těžká dřina”…tsss…to je vlastně piánko😄. Každou neděli vanu čistím, páč ty dvě sůvy jí mají zcela záměrně hned vedle bedny se senem, aby si malá mohla seno máčet, tže po týdnu tohodle blití ta vana podle toho vypadá🙄. Tže vyndat, umejt a navézt 80l čerstvé vody. Na tuhle akci jsem si pořídila techniku (zahradní traktůrek + vlečka) a v případě zimního období, kdy traktůrek hajá v garáži, je povolána do služby moje drahá tříčtvrtka a zapřažena za kolečko se slovy, dovez to tam jak chceš, hlavně ať to tam je! Tže jsem to neměla v ruce ani jednou, mám na to lidi a stroje😄. Jen denně doplňuji těch 30l a čistím sítkem, aby to mělo stálou hladinu a bylo to pitelný.

A pak prý, že život v paneláku/bytovce je jednodušší! No já vám nevím😄…

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.