Aktuálně: 2 665 inzerátů230 670 diskuzních příspěvků18 563 uživatelů

Třetí víčko

Buggyra
Buggyra 24.03.2025, 09:20:07 xxx.xxx.198.226

Ono je to hodně politické téma, v Politice tím neustále provokuju, že tam mluvím o Green Dealu a ekologii a podobně, tak bych nerada, aby se to přelilo sem 🙂 To jsem si s těmi diamanty jen tak zažertovala, ale jako by nic 🙂

Daja
Daja 24.03.2025, 12:12:28 xxx:xxx.7e5d:63b3
Buggyra:

ajaj https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/firma-sidlici-na-kypru-ma-na-osoblazsku-postavit-vetrne-elektrarny-je-past_2503241008_ntu

Ajéje tak to jsme my Jindřichov ve Slezsku. Jsem to celé dočetla a vypadá to, že teda ne. Hejtman Bělica je od nás , když jsme bydleli v Havířově rodák a vypadá to, že je taky proti. Ono holky je fakt tady krásna, zdravá a čistá příroda, nevím proč jsou Jeseníky dost opomíjené. Preferuje se jen Beskydy a vše jinde.

Buggyr děkují😉.

orionka-2
orionka-2 24.03.2025, 14:41:55 xxx:xxx.9591:1df3
Daja:

Ajéje tak to jsme my Jindřichov ve Slezsku. Jsem to celé dočetla a vypadá to, že teda ne. Hejtman Bělica je od nás , když jsme bydleli v Havířově rodák a vypadá to, že je taky proti. Ono holky je fakt tady krásna, zdravá a čistá příroda, nevím proč jsou Jeseníky dost opomíjené. Preferuje se jen Beskydy a vše jinde.

Buggyr děkují😉.

Buďte ráda, že jsou opomíjené. Dokud je to tak, je to tam hezké !

Daja
Daja 24.03.2025, 15:07:40 xxx.xxx.121.60
»
Odpověď na příspěvek uživatele orionka-2 z 24.03.2025, 14:41:55

Orinoko máte naprostou pravdu🫣.

Bobca
Bobca 24.03.2025, 20:52:45 xxx.xxx.20.192
Daja:

Orinoko máte naprostou pravdu🫣.

Dajo….Orionka!!!! ne Orinoko,hm?🤭nic ve zlém..brala jsem to zkraje jako překlep…ale je to prostě Orionka-hvězda…(Orion je souhvězdí)..Orinoko je myslím řeka? hm?A písnička-trampská.."órinokó"-dál nevím.🤭……mýlím se?…něco si pamatuju ze skauta…🤭

Daja
Daja 25.03.2025, 04:14:45 xxx:xxx.ff80:616f
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 24.03.2025, 20:52:45

Jojo😉jasně já jsem ten typ co pomotá vše, ono je to tak trochu i mojí zbrklostí a málo pamatovákem.

lesnizinka
lesnizinka 25.03.2025, 10:52:03 xxx.xxx.84.126

Nestíhám, včera Buggyro právě přišli ti brigádníci, tak jsem půl dne makala napřed sama, sadila jsem si zeleninu a pak s nima ještě, takže dneska jsem tak namohlá, že nemůžu ani lozit. První, že přijdou. V 10h nic, tak jsem šla na tu zeleninu a za půl hodiny mi volá Tom, že jim otevřel bránu a šlapou za mnou do zahrady. Prý nemohli dřív, protože jim uteklo prase😜🐖A to ještě musím odbíhat je kontrolovat a vysvětlovat práci. A  k večeru jsme se ještě zase rýpali s tou vodou…a nic, čerpadlo jsme zatím nerozjeli, ale to je celkem běžná praxe, že se s tím se.em, než ho rozjedem👎Dneska venku nic, volala mi ta laborantka, ať přivezu mamku do města, mrknout na tu její blbou protézu…co a jestli s tím. Stejně se nemůžu pohnout, cvičení a obchůzka děs🙄Pak ještě večer snad něco udělám.  

Větrníky Dájo. Když pominu, jak jste psaly holky, že nějaká habaďůra, tak sama jsem si chtěla pořídit, ale ta cenová nabídka byl děs. To teď rozebírat nebudu. Když jedem z dálnice u Jihlavy na Čáslav, tak tam mají jeden obří skoro u cesty. Toma to monstrum děsí(i mě to trochu připomíná mimozemské monstrum, něco jak Válka světů) ale svým způsobem mě to fascinuje. Když se jede dálnicí Bratislava - Maďarsko, tak než vůbec dorazíte na hranice, je tam Rakousko-Maďarsko na horizontu obří větrný park. Ten mě taky fascinuje. Já ty roviny pohledově nesnáším, takže ty větrníky jsou tam pro mě dobré využití ničeho hezkého😏 My máme na horizontu na kopci taky jeden, ne moc velký a vidím ho jen z hora zahrady, od kompostu. 

Buggyra
Buggyra 25.03.2025, 12:13:48 xxx.xxx.198.226

Já jsem dost umírala po tom víkendu. Ale večerní jóga mi docela dost pomohla! I když jsem byla v pondělí polomrtvá, u koní mě to trochu probralo, no a na jógu jsem pak byla celkem psychicky v pohodě, a kupodivu i po tom víkendu po běhání s koněm celkem rozhýbaná. Samotnou mě to překvapilo. Nebo že by to bylo tím cvičením? Tomu úplně nevěřím 🙂 Ale každopádně jsem vděčná 🙏 Normálně jsem z takového víkendového zápřahu hotová další tři dny…

Včera jsem si zkusila spát na té nové matraci posílené o molitanovou podložku (podložku mezi mě a matraci), kterou doporučila fyzio. Protože mě začala bolet záda při spaní už i na těch starých matracích. A světe div se, záda nebolela 🙂 To jsem ráda, budu to tedy střídat, vždycky když mě začnou bolet záda na jedné straně postele, šoupnu se na druhou 😀

lesnizinko, pro vás asi lepší ty fotovoltaické, když u vás skoro neprší 🙂

U nás dneska báječný slejvák, z toho mám radost, a zítra a pozítří by snad také mělo něco malého spadnout, tak to  by bylo boží, neb vláhu potřebujeme jako sůl.

Canka
Canka 25.03.2025, 21:20:16 xxx:xxx.24b3:3ab7

Ahoooj,

Já chci taky slejváááák😔U nás dneska asi 5 kapek a jinak nic..zase začíná suché období,akorát,že letos nějak brzo😔

Musím vám říct,co se mi dneska stalo v obchodě😂Jela jsem po práci nakoupit,protože má lednice zela prázdnotou a jediný,kdo měl doma co jíst,byly kočky😂No a tak jsem si vzala malý košík,že si vezmu jen pár věcí,že prostě na velký nákup nemám náladu(bolela mě dnes cely den hlava)…no a jsem ohnutá u regálu a zkoumala jsem tam maso a najednou zezadu mi do zadku narazil košík..já zapadla do toho regálu chladícího hlavou a praštila ae do hlavy..vylezla jsem a začala nadávat jako sviňa..hooodně sprostých slov..no a já se otočím a tam moje spolužačka ze střední,se kterou jsme tenkrát byli nejlepší kamarádky,ale od střední jsme se pak už neviděli…no jak se naše pohledy střetly,tak jsme se začali smát a objímaly se a povídali..no a najednou se vedle ní objevil spolužák ze střední a asi 6 dětí🙄Říkali mi,že se dali dohromady pak po maturitě a už zůstali spolu a že prostě chtěli velkou rodinu..ale to byli takový spratci nevychovaný…to bylo strašný..řvali tam,lítali,vztekali se,házeli věci z regálů..no svrběla mě ruka..řekla jsem,že už musím jít a ať se nezlobí,ale že na tohle nemám nervy..tak se smála,že se nic nezměnilo,že očividně děti stále nesnáším😂

Bobca
Bobca 26.03.2025, 08:53:17 xxx.xxx.20.192

u nás od rána 12 stupňů..takže poměrně teplo..Já dnes pojedu vyzvednout ten pytel ječmene do vedlejší dědiny a zítra se chystám ho zavézt Zdence..finišuju s přehozem..Jsem naštvaná,bo je to “boulaté”..jakože ty švy u té tvrdé rifloviny jsou naducané…Otáčí se dole,jak se jim zachce-podle příčných..Na opěradle jsem začla štepovat ty jednotlivé obdélníky a chci zkusit je jenom sešít entlem naplacato…večer jsem se s tím rozčilovala…Není to teď čerstvě vyžehlené-bylo to poskládané…Po vyžehlení se to vrací ale stejně..Takže mám co dělat..Ale není to až tak akutní…pokud nestihnu-vemu příštěě🙏 

Obrázek
Buggyra
Buggyra 26.03.2025, 09:28:24 xxx.xxx.198.226

Moje důchodka nedávno orodovala, ať jí seženu pšenku pro slípky, že děda říkal, že už nemá čím krmit. Byla jsem se u nich podívat, protože na ně není v tomhle spoleh, děda dementní a důchodka sice při smyslech, ale na vozejku se těžko podívá v kotelně do nádob, jestli děda nekecá. V kotelně na obvyklých místech opravdu nebylo. Tak jsem se jala shánět a hledat, našla jsem za supr cenu celkem nedaleko, no ale neměla jsem cestu, až jeden jediný den volno, kdy jsem vezla dvě sekačky na opravu, úplně jinam… Tak jsem naložila ty sekačky, jela to Tramtárie pro pšenici, koupila jsem jí toho metrák, ona má hodně slepic… no, jako já, ale krmí hlavně pšenicí, zatímco já krmím hlavně psí granule a granule pro slepice, zatímco pšenici mám jen tak na příkrm, dostala jsem před dvěma lety metrák a ještě ho třetinu mám před sebou… No tak jsem naložila metrák a půl (půlku pro sebe, přeci jen, za dobrou cenu, nekupto..) a jela zase do Prdelína přes půlku okresu, abych vyložila u servisáka sekačky. Sekačky z těch bobových drah tady vyskákané, div se neohnuly talíře v bubnech, o které ve vozíčku byly opřené… Vyložila jsem úspěšně stroje, dotarabila se domů a nechala ležet pšenku v autě, že až pojedu k důchodce na drby, tak jí to tam hodím. Tak jsem se k tomu dostala o pár dní později a tahnu první pytel 50 kg pšenky a sypu do té plastové popelničky, co na to mají v kotelně, a ono se to nějak plní, vešlo se to jen tak tak… Tak povídám, kam dáme ten druhý půlmetrák, však tu máte myši, ať se to tu neválí jen v pytli. Tak děda říká “támhle v rohu je ještě nádoba, tam taky dáváme někdy pšenici”. No a taky že tam byla. V té nádobě. Ta pšenice 😀 Jsem myslela, že dědka zastřelím na místě. A on ještě klidným hlasem povídá “no vždyť já vím, že tam ta pšenice je, to já vím, že jsem ji tam dával!" a já se nezmůžu na slovo, protože dědkovi fouká pod tašky a je mi jasné, že před pěti minutami nic nevěděl. Ještě pak doma vynadal důchodce, že proč mě nechávala kupovat pšenici, když je pšenice dost! No mám dost 😀 Takže mám metrák pšenice, část se mi povedlo dosypat do stávající nádoby u sebe, ale část musela zůstat v pytli… doufám, že do konce léta zkrmím aspoň 30 kg, abych mohla dát i tu druhou padesátku do barelu k pšence, protože teď mi blokuje barel na oves, který na podzim potřebuji mít k dispozici…. chjo 😀

Buggyra
Buggyra 26.03.2025, 09:33:28 xxx.xxx.198.226

Jo a do živochytky se pochopitelně nechytla jediná myška, zato v slepičí krmné bedně jsem včera jednut tučnou honila kolem dokola. Když jsem už měla pocit, že bych ji mohla ulovit (a klepnout a hodit slepicím), tak mrcha vyšplhala jak Cruise v Mission Impossible po rohu té bedny a zdrhla 😀

Orionka (neregistrovaný) 26.03.2025, 12:16:07 xxx:xxx.d417:9083
Buggyra:

Moje důchodka nedávno orodovala, ať jí seženu pšenku pro slípky, že děda říkal, že už nemá čím krmit. Byla jsem se u nich podívat, protože na ně není v tomhle spoleh, děda dementní a důchodka sice při smyslech, ale na vozejku se těžko podívá v kotelně do nádob, jestli děda nekecá. V kotelně na obvyklých místech opravdu nebylo. Tak jsem se jala shánět a hledat, našla jsem za supr cenu celkem nedaleko, no ale neměla jsem cestu, až jeden jediný den volno, kdy jsem vezla dvě sekačky na opravu, úplně jinam… Tak jsem naložila ty sekačky, jela to Tramtárie pro pšenici, koupila jsem jí toho metrák, ona má hodně slepic… no, jako já, ale krmí hlavně pšenicí, zatímco já krmím hlavně psí granule a granule pro slepice, zatímco pšenici mám jen tak na příkrm, dostala jsem před dvěma lety metrák a ještě ho třetinu mám před sebou… No tak jsem naložila metrák a půl (půlku pro sebe, přeci jen, za dobrou cenu, nekupto..) a jela zase do Prdelína přes půlku okresu, abych vyložila u servisáka sekačky. Sekačky z těch bobových drah tady vyskákané, div se neohnuly talíře v bubnech, o které ve vozíčku byly opřené… Vyložila jsem úspěšně stroje, dotarabila se domů a nechala ležet pšenku v autě, že až pojedu k důchodce na drby, tak jí to tam hodím. Tak jsem se k tomu dostala o pár dní později a tahnu první pytel 50 kg pšenky a sypu do té plastové popelničky, co na to mají v kotelně, a ono se to nějak plní, vešlo se to jen tak tak… Tak povídám, kam dáme ten druhý půlmetrák, však tu máte myši, ať se to tu neválí jen v pytli. Tak děda říká “támhle v rohu je ještě nádoba, tam taky dáváme někdy pšenici”. No a taky že tam byla. V té nádobě. Ta pšenice 😀 Jsem myslela, že dědka zastřelím na místě. A on ještě klidným hlasem povídá “no vždyť já vím, že tam ta pšenice je, to já vím, že jsem ji tam dával!" a já se nezmůžu na slovo, protože dědkovi fouká pod tašky a je mi jasné, že před pěti minutami nic nevěděl. Ještě pak doma vynadal důchodce, že proč mě nechávala kupovat pšenici, když je pšenice dost! No mám dost 😀 Takže mám metrák pšenice, část se mi povedlo dosypat do stávající nádoby u sebe, ale část musela zůstat v pytli… doufám, že do konce léta zkrmím aspoň 30 kg, abych mohla dát i tu druhou padesátku do barelu k pšence, protože teď mi blokuje barel na oves, který na podzim potřebuji mít k dispozici…. chjo 😀

👍

Orionka (neregistrovaný) 26.03.2025, 19:58:24 xxx:xxx.d417:9083
Bobca:

Dajo….Orionka!!!! ne Orinoko,hm?🤭nic ve zlém..brala jsem to zkraje jako překlep…ale je to prostě Orionka-hvězda…(Orion je souhvězdí)..Orinoko je myslím řeka? hm?A písnička-trampská.."órinokó"-dál nevím.🤭……mýlím se?…něco si pamatuju ze skauta…🤭

Bobčo, jste mě odhalila. Podle souhvězdí - žádná hvězda 😀, a že jsme se psy byli souhvězdí za všechny prachy. Ale hlavně proto, že to souhvězdí mám ráda a že od levé nohy Orionu ( levé z pohledu hvězdáře) na východ ( asi, když tak mě hvězdáři opravte ) se nachází psí hvězda Sírius a ač někteří psi odchází za duhu, mí odešli na Síria, neboli Síriusa.

Většinou mě odhadovali na čokoládu.

Orionka (neregistrovaný) 26.03.2025, 20:00:35 xxx:xxx.d417:9083

Dodatek: Orinoko taky beru 😊

Ronja s motejlem (neregistrovaný) 26.03.2025, 20:07:47 xxx.xxx.119.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 26.03.2025, 19:58:24

To je krásný. Může se náš chlupatec jednou přidat k těm vašim? Podívala bych se nahoru…a tam by byl, každý den, každou noc… a ne sám.

lesnizinka
lesnizinka 26.03.2025, 21:38:03 xxx.xxx.84.126

Buggyro, to je superstorry🤣Člověk raděj mlčí, nebudeme jiní🤫Včera jsme svezly s mamkou starého stopujícího pána. Ptal se kam jedem, pořád dokola a pořád dokola jsem mu vysvětlovala kam, že do Penny a on, jestli se tam dá někde zaparkovat😏Ptám se ho, kam jede on, kde mu mám zastavit a on, že někam do města. Hm a můžu vám zastavit třeba támhle? (na zastávce autobusu) Ano, děkuju a vy tu budete parkovat? Ne, my jedem do Penny😛No měl 84let a byl celkem čupr, jen ta hlava už horší🙂

lesnizinka
lesnizinka 26.03.2025, 22:25:27 xxx.xxx.84.126

Včera večer brigádník, jestli může ráno přijít. Ta jeho nádhera mi předevčírem říkala, že ve středu nemůžou, že někam jedou. Dobře, dojdi v 10.30. V 8h volá koňáková, jestli chci navozit ten hnůj? Doprd.le, ten kvíkvé tam navozil větve, i když jsem mu jasně ukázala, kam je má vozit😠 no co teď? Tak mu píšu, jestli může přijít hned na 8.30(odklidit ty větve) Bez reakce😠Takže jsem musela ukvokat koňákové muže, až pojede do stájí s maniťákem na ten hnůj, ať první sjede ke mně odhrnout bokem ty větve(byly toho dvě velké hromady, tak na vlečku) Jeho brácha mi pak vysypal dvě vlečky hnoje. A cestou zpátky na farmu, mi pak zase maniťákem ten hnůj uhrnul na jednu velkou hromadu. Takže se to nějak zvládnulo, já jsem při čekání na ně, vyčistila ,,předzahrádku", ostříhala keře, vyplela, vyhrabala, zametla chodník. A teď jsem si uvědomila, že jsem tam chtěla navézt kompostu, abych zasypala vyhrabanou textilku, je to hnusné🙄No čekala jsem s tím na blba brigádníka, až mi vyveze kolečko a co myslíte? Nepřišel ani v 10.30👎 tak hlavně, že si o tom blb hodinu dopisuje...Dneska večer ostatně zase: ,,mužu dojit na brygado?" Jo, přijď na 10.30. ,,Dojdo v 8, v 11musym bit doma". Dobře, v 8.30. ,,V 8 dojdo jo?" Ne v 8.30, dřív ti bránu neotevřu. To jsem zvědavá, i když výsledek předem tuším😏 Tomovi se povedlo spustit čerpadlo. A co mu teda bylo? ,,Neptej se mě, netuším😏To my spolu každé jaro musíme hrát tyhle hry, oblítat 10x zahradu, tam to pouštět, tam to vypínat a opačně a nakonec se normálně rozjede"😏Takže mi to konečně pustil do skleníku a na vysazené jahody, co jsem včera koupila honem v Kaufu, abych zaplnila mezery po vyzdechnutých(z podzimní výsadby se neujalo snad zhola nic - to to sucho v zimě😕) Za chvíli jdu kolem jezera a tam chybí 10cm vody. Doprčic pulci!😲Letím to vypnout, zkontroluju přítok, ten teče…ale nedoteče. Ale vždyť to místo, kde je prasklá folie jsem čistila a upravovala už minulý týden, aby to bylo nachystané. Jdu se podívat z druhé strany, až těsně u jezera a zjistím, že to úplně zaplnil orobinec, kořeny tam udělaly vrstvu 40cm a v délce skoro 3m, přes kterou to nemělo šanci protéct. Takže jsem v 17h vzala rýč, krumpáč a šla na to. U prvního půl metru jsem si říkala, že není šance, abych já to odkopala tím krumpáčem, každé kopnutí jsem myslela, že mi v těch bedrech rupne natrvalo a už se nenarovnám🙄Naštěstí po metru už tam nebyl kačírek a šlo to ,,mnohem"😏 líp, odkopávat po takových kusech, jako-by plsti z těch orobincových kořenů. +tuna bláta🙄Byla jsem jak ta svině, bláto snad i mezi zubama, hadry jsem musela rovnou hodit do pračky, protože mi dvakrát na svahu ujely nohy a já si do toho i sedla😏Po průzkumu zbytku pod vrbama jsem zjistila, že jsou velké ,,kmeny"(průměr tak 15cm) vodorovně přes potůček"a stejně dávno uschlé, akorát blokovaly abych se tam dostala vyhrabat z něj hlínu s větvičkama a listím, což zase bránilo přítoku. Takže jsem ještě letěla pro motorovku a do tmy to vyřezávala. Nadělala jsem opět hromadu bordelu…co umím jen já😛Doufám, že po té šílené dřině s krumpáčem, alespoň do jezera do rána doteče voda🙄Ještě v jednom místě, musím odsekat kořeny vrb, co to taky zaplnily. To už jsem nezvládla, byla tma. 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.