Buggyra:Moje důchodka nedávno orodovala, ať jí seženu pšenku pro slípky, že děda říkal, že už nemá čím krmit. Byla jsem se u nich podívat, protože na ně není v tomhle spoleh, děda dementní a důchodka sice při smyslech, ale na vozejku se těžko podívá v kotelně do nádob, jestli děda nekecá. V kotelně na obvyklých místech opravdu nebylo. Tak jsem se jala shánět a hledat, našla jsem za supr cenu celkem nedaleko, no ale neměla jsem cestu, až jeden jediný den volno, kdy jsem vezla dvě sekačky na opravu, úplně jinam… Tak jsem naložila ty sekačky, jela to Tramtárie pro pšenici, koupila jsem jí toho metrák, ona má hodně slepic… no, jako já, ale krmí hlavně pšenicí, zatímco já krmím hlavně psí granule a granule pro slepice, zatímco pšenici mám jen tak na příkrm, dostala jsem před dvěma lety metrák a ještě ho třetinu mám před sebou… No tak jsem naložila metrák a půl (půlku pro sebe, přeci jen, za dobrou cenu, nekupto..) a jela zase do Prdelína přes půlku okresu, abych vyložila u servisáka sekačky. Sekačky z těch bobových drah tady vyskákané, div se neohnuly talíře v bubnech, o které ve vozíčku byly opřené… Vyložila jsem úspěšně stroje, dotarabila se domů a nechala ležet pšenku v autě, že až pojedu k důchodce na drby, tak jí to tam hodím. Tak jsem se k tomu dostala o pár dní později a tahnu první pytel 50 kg pšenky a sypu do té plastové popelničky, co na to mají v kotelně, a ono se to nějak plní, vešlo se to jen tak tak… Tak povídám, kam dáme ten druhý půlmetrák, však tu máte myši, ať se to tu neválí jen v pytli. Tak děda říká “támhle v rohu je ještě nádoba, tam taky dáváme někdy pšenici”. No a taky že tam byla. V té nádobě. Ta pšenice 😀 Jsem myslela, že dědka zastřelím na místě. A on ještě klidným hlasem povídá “no vždyť já vím, že tam ta pšenice je, to já vím, že jsem ji tam dával!" a já se nezmůžu na slovo, protože dědkovi fouká pod tašky a je mi jasné, že před pěti minutami nic nevěděl. Ještě pak doma vynadal důchodce, že proč mě nechávala kupovat pšenici, když je pšenice dost! No mám dost 😀 Takže mám metrák pšenice, část se mi povedlo dosypat do stávající nádoby u sebe, ale část musela zůstat v pytli… doufám, že do konce léta zkrmím aspoň 30 kg, abych mohla dát i tu druhou padesátku do barelu k pšence, protože teď mi blokuje barel na oves, který na podzim potřebuji mít k dispozici…. chjo 😀
👍