lesnizinko: Když my cvičíme takovou hodně klidovou jógu, když už posilování, tak na výdrž, ale je tam toho málo, hlavně protahujeme a mobilizujeme. Je to taková začátečnická jóga a u toho taky zůstane. Hodina dvakrát týdně. To není nic.
To o víkendu jsem do toho šlápla víc, považte:
- vyčištěný poslední zvýšený záhon od jahod, jahodníky očištěny a přesazeny na políčko, něco do netkanky, něco podél netkanky, kde budu mít chodníček
- bedna od zv. záhonu vyspravena zbytky prken, doplněna dvěma kolečky hlíny z krtinců a připravena pro sadbu poslední cibule - snad vystačí na zasazení celé a nezbude nic, co bych musela dávat na políčko :-)
- já ve čtvrtek byla na pile, naházela asi metr krychlový pilin a půl balíku prken, prkna jsem pak vozila a podávala chlapcům na přístřešek pro koně
- zasazené modřence, které se mi z bedýnky z podzima vysypaly mimo a teď klíčily u kočáru pod přístřeškem na koberci :-D
- bagr mi na zahrádce vyryl asi desetiletou třešeň, na lžíci převezl do výběhu, kde mi vyrýpnul díru a třešeň jsme tam zasadili, ta bude sloužit do budoucna jako kůl k ohradě. Trochu hlíny přihrnul, ale jinak mi odvezl pouze půl lžíce hlíny na kopeček, co máme cvičný pro koně, kde to vyhodil a čeká mě to tam srovnat. Zbytek hlíny k třešní jsem musela přeházet lopatou, byla toho asi dvě kolečka. Taky než jsem to zaházela, přivezla jsem na káře 100 l vody a prolila jsem to té třešni, bude tam mít dost sucho.... budu muset pravidelně zalévat, než se chytí.
- po výběhu jsem posbírala pytel odpadků a odvezla do kontejneru
- posbírány všechny zbytky dřeva po přístřešku pro koně, nastrkané do krabic a odvezené na chatičku na topení v kamnech
- jámu po třešni na chatičce naštěstí zaházel příbuzný, to jsem nemusela :-D
- sousedi v paneláku o víkendu vyklízeli a vozili na skládku, tak jsem jim uzmula plechovou vaničku pro koně :-P
- naplnila dva třicetilitrové barýlky hnojem pro šéfa v práci
- strašné množství jsem toho pouklízela, posbírala, pohrabala, přeskládala, aby to bylo koukatelné
- slepicím jsem rozebrala kousek ohrádky, co čněl do prostoru, smotala a uklidila dvě sítě, aby se neničily, a psychicky se chystám na vyprošťování obří sítě proti ptákům, kterou tam mám rozloženou od loňského jara (ehm, rozloženou je silné slovo), která doznala škod působením UV, takže se rozpadá, a musím ji vymotat z plotu, dřevin, sloupků a provázků a vyhodit....
- povedlo se mi vymyslet, aby myši nemohly slepicím na pšenku, takže teď mají slípky pšenku v misce umístěné na kyblíku, na který myši nevyšplhají. Ptáci mi nevadí, ale krmit myši fakt nepotřebuju
- instalovala jsem konečně živochytku na myši, vložila do ní namočenou pšenku i kousky koniny, tak snad se myškám bude líbit :-)
- jo a ještě v neděli ráno přišla jedna holčička, tak jsem stihla jednu tréninkovou lekci s koníkem
V sobotu jsme byli na jídle v hospodě, ale v neděli jsem si vzala věci do výběhu, nahodila stolní gril a uvařila čaj, fazole s kukuřicí a vídeňské párky, ušlo to :-) Přitom jsem umyla všechno nádobí, co používáme na závody, přebrala potřeby na vaření nápojů (čaj, kafe...), vysypala, co okousaly myši (!) a vydrbala tašku, ve které to bylo. No a uložila do plechové bedny, do které myši nemohou. Nechápu, kdo to dal do skříně v plátěné tašce, jako pozvánku pro ty hlodavce....
lesnizinko, proč tu zeminu ze skleníku nevezmete, nevyhážete (neodvezete) a nenavezete tam komplet nějaký normální substrát? To se s tím takhle patcháte každý rok, to je šílené. Venku to aspoň jde strojmo, ale ve skleníku že bych se na to.... A to je zrovna něco, co by mohli bezeškodně spáchat brigádníci, kde je jim konec?
Dájo, co se větrníků týče, řekla bych jim jasně, proč ne, ale k tomu nám tady postavíte úložiště té energie, a to tak, aby to sbíralo přebytky proudu a naopak ho to dodávalo, když vítr foukat nebude. Šup šup :-D