Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 16.03.2025, 17:09:55
Ale to právě není jenom o té velikosti. U štěňat to musí být podobné, ne? Nemůžu velikostně porovnat stejně staré štěně čivavy a irského vlkodava. Ale právě ten stupeň vývoje. Viz výše.
Ono i u zvířat s PP můžou být velké rozdíly i v rámci jednoho vrhu. Viz naši bráchové, vše stejné a už i u štěňat Kejný o čtvrtinu větší než Santa. Velikost je jen orientační.
Děvčata myslíte to dobře,já to taky myslela dobře,ségra to vidí,jak to vidí a tohle je její věc.Já mám svoje kocoury s PP a Bertík a Čikitka jsou obyč čičiny a šťastný čičiny🙂Vysvětlovala jsem jí že to co dělá,je množírna..ale je to jak házet hrách proti zdi..ale tak sama možná pozná,že to není pravý ořechový a pořídí jí třeba kámoše…uvidíme,co bude..
Odpověď na příspěvek uživatele Canka z 16.03.2025, 14:59:10
Jééé já chci taky Mainku😉už bych ji měla dávno jen mě zastavuje to, že přes léto neustále otevřené dveře a já se bojím, že mi odejde přes plot tahet. Bojím se protože máme tady hodně dravců jak ve vzduchu tak na zemi a hlavně co chvíli slyším střelbu a to nejen od myslivců, ale stále ji mám v srdíčku.
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 14.03.2025, 17:33:50
Orionko, díky! Já mám podanou žádost o dostaci, ale jsme malý oddílek, dotace se dávají na děti, kterých máme oficiálně registrováno jen pár. Proti klubům, které mají v členstvu dvacet plus dětských členů, jsme žabaři. Když jsem volala dotační poradkyni, úplně jsem slyšela údiv v jejím hlase, že se vůbec snažím, a jemně mi sdělila, že s tím počtem členů dosáhneme na minimum. No tak jsem požádala o minimum. Jestli dostaneme, zaplatí to toho zubaře 😀
O víkendu jsem byla pilná a pustila se do oprav ohrad. S chlapem jsme zasadili pět nových kůlů do míst, kde odehnily staré sloupky, a začali jsme nahrazovat kůly provizorní (t. č. již deset let) uličku, kterou doposud tvořily tyče zabetonované do pneumatik. Tyčopneubetony pak použiji v sezoně na ohraničení hnojiště, kde plánuji vysázet tykve a možná půjdu i do těch divokých rajčat 🙂 Teď jsem to někde viděla používat, a nevypadá to tak marně. O víkendu sněžilo a pak tálo, dnes opět nasněžilo a snad přes den potaje, takže snad se mi doplní nádrž, ze které jsem odčerpala během suchých týdnů. Nakopali jsme pět pytlů od granulí kamarádce na zahrádku starého hnoje, tak to bude mít radost, v týdnu jí to snad nějak hodím.
Jsem se právě chtěla zeptat, jak je u vás. Tak Buggyry už nemusím😉 čtu. Já sem teda pilná nijak nebyla😏U nás nakonec včera ještě odpoledne i hezky, i když zima. Stejně jsem ale měla ten domácí úklid, venku jsem vůbec, krom ranní obchůzky nebyla. Dneska ráno vstanu a posněhává. Než jsem sešla dolů tak přestalo, no než jsem pocvičila, tak začaly takové spíš krupky. -1,5st. Vyšla jsem na obchůzku, nefučelo, říkala jsem si, že to v té vestě dám, bylo celkem příjemně(bundu jsem vyprala a uklidila na příští rok do skříně) Bylo to dobré, než jsem se otočila v polovině do protisměru🙄 Pofukoval severák, ty krupky sněhové mi metly do ksichtu, ruce jsem stáhnula do rukávů(ještě, že mám krátké ručičky a na všem dlouhé rukávy😜) Ale dala jsem to, i bez kapuce, posledních 300m už jdu zase s větrem do zad. Takže dneska zase venkovní práce zrušené, je mokro a nevlídno. Už i vyčuhnulo slunko, ale si to rozmyslelo. Ráno chodil po zahradě sousedovic Kvído, koukala jsem na něj z ložnice u čištění zubů. Soused má sundaný ten plot, jak dělá fasádu, tak toho asi využil. Když jsem se vrátila z obchůzky, tak jsem ho nikde už neviděla. Vikťa šel pak ven a vrátil se s nějakým krvavým flekem ve fouskách, tak nevím, jestli se někde dorvali, nebo se tak sám poškrábal😏
Cvičit bych měla taky, dostala jsem před měsícem takové to indivindy cvičení, hl. protahovací, od fyzioterapeutky, no a tak to cvičím hlavně dvakrát týdně na józe, to to projedu poctivě, prostě si místo některých cviků, co jedou jógařky, jedu tyhle, jsou dost podobné. No a v týdnu se mi podaří tak jednou, dvakrát pocvičit některý z těch 4 cviků, které mám od fyzio. Jsem lemra, no hrozný. Musím se polepšit… Kdybych denně dala aspoň jeden z těch cviků. Nebo aspoň denně v týdnu třeba vždy dva ze čtyř denně. O víkendu většinou s chlapem někde lítáme, tak to není šance…
U koní mi řádí zase zvesela myši, dobývají se do krmení připraveného pro koně na ráno, přeházela jsem kyblíky, aby do toho nemohly, ale klidnou mě to úplně nenechává. Slepice mají do rána vyžrané vždy všechnu pšenici, musím jim dávat jen co snědí, jinak to jedí myši, a to nemám zapotřebí. Rozhodím zase nějaké otrávené sémě na místa, kam slepice a děti nemohou. Snad se myši nažerou toho a hromadně zhynou… Když jsou tak žravé, mohla bych instalovat živochytku a zkusit nějaké nachytat a kuchnout je slepicím k sváče. Když můžou slépky koninu, tak i myšinu. No ale to ty myše nesmím předtím otrávit, že. Achjo, tak zkusím nejprv tu živochytku - ať z toho taky něco je, no ne 🙂
Většinu z těch cviků je taky protahovacích, zpevňovacích, trochu posilovacích, ale žádná divočina - takhle po ránu. Tak jasně, já nejdu do práce, tak na to mám čas. Vstanu, obstarám kočky, nachystám zeleninu ke snídani, mrknu sem a jdu cvičit. Pak vyčistím zuby, čísnu, nahodím make up a jdu na obchůzku rychlým tempem. Snídaně a resty na compu, objednávky kde čeho a podobně. Pak už podle počasí, většinou zahrada.
Tak ony můžou být i pastičky. Živou myš nevím, jestli slepice uloví. Zase takový tyranosaurus to není.
To byste koukala,jak umí slepice ulovit malou myš.Je rychlejší než kočka.Když si nějaký z těch našich kocourů přinese živou myš až na dvůr,tak o ní jisto jistě přijde.
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 17.03.2025, 11:46:45
Moje slípky to nedávají, neznají to, neumějí. Když někde vykutám myší hnízdo a šoupnu jim holata nebo pomalé malé myši, tak to posbírají, ale když jim z živochytky hodím živou myš, tak než se rozkoukají, myš je v tahu - vyzkoušeno 😀
Mno jo, já mám halové líhnuté hybridy 🙂 kupované jako vynesené, takže min. rok uvyklé halovému životu. Navíc nemají od koho odkoukat. Rychlost by měli, jsou to lehké slepice.
Odjakživa jsme mívali u babči vlašky, děda jim taky ze sklapovací pasti vždycky vyklepal myš…a bylo po myši🙄Ne, že bych to chodila sledovat, viděla jsem to jen jednou a díky…nikdy víc👎
Byla jsem na pojížďkách, koupila jsem si substrát na přesazení rajčat do větších kelímků, když se stejně ani nedá nic jiného dělat. Rovnou i další na vylepšení zeminy ve skleníku, takže celkem 4/70l. Tom to neví, ječel by, že máme horu kompostu, hnoje a já kupuju zeminu🙄 No jo, jenže pak vleze k mamce do skleníku(tchýni) a: a proč my nemáme takovou parádní zeminu ve skleníku, ona tam má všechno krásné, obří…Protože tam má nasypaný jen substrát, ne tu hnusnou jílovici ze zahrady, jak já👎Už jsem tam za těch pár let navozila i kompost, i hnůj, ale není to totéž🙄 Těžké (a zmrzlé) to bylo jak sviňa, zaprasila jsem si kufr, protože i když tam mám rozprostřenou pro tento případ folii, zasahovala do zavírání, čidlo nechtělo zavřít kufr. Když jsem ji trochu odsunula, jak na sviň mi rupnul pytel a usypalo se mi ven…teda do kufru🙄Doma jsem to nemohla vyvézt až do domku, protože na cestě jsou hromady suchého nevyvezeného z kytek, takže jsem na rudlu ty 3 pytle(mám ten, co se sklopí a je z něj vozík) tlačila těch 150m do kopečka do zahradního domku. Čtvrtý v pracovně rozmrzá. A já jsem taky byla zmrzlá jak cibule, jen v mikině a vestě. Tam by dneska fakt psa nevyhnal👎