Aktuálně: 2 782 inzerátů227 367 diskuzních příspěvků18 501 uživatelů

Třetí víčko

Bobca
Bobca 01.02.2025, 11:12:36 xxx.xxx.20.192

Raduš,to taky nebylo nonstop…To je otázka pár hodin.jen se k tomu dostat..a mít chuť hlavně!!jsem si přestavila trochu pokoj..nechala jsem ty stoly za sebou,ale otočila jsem je i s mašinou o 90 stupňů…tak se mi líp pracuje s většími věcmi..Dnes svítí sluníčko,teď je 6,4 stupně..ale ráno byl domek namrzlý---

Coudas
Coudas 01.02.2025, 11:58:35 xxx.xxx.120.105

Šití mě minulo, stejně jako pletení a háčkování. Umím jen ty náramky. Z riflí jsem si zkoušela udělat kopii peněženky, ale nepovedlo se. Potrebuju peněženku malou, placatou, aby se mi vešla do kapsy u kalhot a do mojí kabelky 🤭 (brašna na nářadí na opasek s gumovým páskem na stehno, kluk v Globusu řval na celý krám “ty vole Lara Croft”…, a ještě se tam musí vejít 2 telefony, nůž, propiska, sluchátka a obcas klíče od baráku a od auta ) . Když jsem ještě jezdila na závody s vidinou porazit mistryni frydlantského výběžku, ušila jsem si deku pod sedlo. Ono tady totiž v tu dobu jelo (možná ještě jede, nejezdím na závody už dávno, vlastně na koni nejezdím vúbec), že musí být jezdec barevně sladěn s koněm, nezáleželo jestli uměl jezdit, pak vyhrával 🫣😁. No a na internetu jsem takovou barvu nesehnala, tak jsem ušila z dek, vevnitř je pěnová podložka (jsem těžká, musím tlumit) a dá se vyndat a deka vyprat. Teď už jen leží na výstavce s dalším jezdeckým vybavením. Jdu vyhrabat nějaké foto ze závodů.

Canko, možná blbá poznámka, proč jezdíš v bahně autem a nevezmeš si kolečko? 🤔 Já vím, určitě je důvod. Ja zas dělám všechno po tmě. Čelovek a baterek tři… a já spoléhám na měsíček 🤭. Na naší uliční lampu před bránou jsem si chtěla udělat prak a žárovku rozbijet, ale to by mě zavřeli za ničení obecního majetku. Navíc nebydlíme sami, tchánům se světlo libí, a tchán opravuje jako elektrikář i to, ci nemá 🫣.

Včera jsem měla návštěvní den, takže dovolenou. Ne, vlastně pololetní prázdniny po vysvědčení 😁. Nakrmili jsme akoráa bejky a já odjela na dopoledne ke kamarádce s kozama 🤭 zároveň jsem vyměnila vajíčka za sýr (i když kozí, má ho fakt velmi chutný), protože se naše slepice zbláznily a nevime co s vajčkama. Zároveň volala.další kamarádka, ze jede kolem, že se staví, no bohužel. Na oběd si dítě přálo pizzu, tak jsme jeli do restaurace, aspoň mě minulo vaření, z restaurace do Liberce nákup a další potřebné. Po návratu domů jsem odjela za další kamarádkou do bývaleho bydliště. No a vrátila jsem se v 8 a neště jsem si deb… zapomněla namočit granule.pro poniky, tak jsem šla krmit až před 9, rozkoulet koním balík, a do 12 jsme koukali na nekonečný dokument o Werichovi. Což ve 12 spát fakt nechodím. 

No tak jsem dneska.musela dodrlat práci za včera. Jó lenost, o tom mi může někdo povídat… Manzel se.mi tuhle asi 10 minut smál, když jsem prohlásila, ze jsem líná i chlastat.

No tak pár fotek k tematu…

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Coudas
Coudas 01.02.2025, 12:17:04 xxx.xxx.120.105

Jo a kdyby to naaaaahodou někoho zajímalo 😆 tak mám na vysvědčení vyznamenání - 4 dvojky, z toho jednu nespravedlivě, pan učitel přiznal chybku, která už nešla opravit. Z matiky se divím, že mi za kvadratické rovnice nedal za 3. Angličtinu mám uznanou, aspoň něco, mám státnici a mezinárodní certifikát (a několik let jsem.angličtinu učila - dospěláky na celnických kurzech), jinak nic neuznávají, protože se ve školství uznává vzdělání jen 10 let zpět, a já mám 25 let po matuře, tak smůla. Za největší trapas ovšem považuju, že mám za 2 z pěstování rostlin a chovu zvířat. 15 let v tom člověk intenzivně dělá a má “blbý” známky. Holt jsem flákač a nějaký plemena krav, prasat, ovcí a koz se jako fakt učit nebudu 🫣 Poznám základ, co potřebuju, chovat ani prasata ani kozy nebudu.. a v pěstování rostlin mě zas na druhou stranu praktické znalosti zachránili, protoże jsem měla zadána pouze témata a měla jsem si podklady sehnat sama. A o kukuřici se nezmínil, chtěl pšenici, a pak mě z té kukuřice zkoušel víc, jak z pšenice. Jako být žák na starý kolena, někdy starší jak učitelé, to je na palici. Oni chudáci neví, co si se mnou počít 😆.

No, dost vypisovaní, jdu dělat halušky.

Bobca
Bobca 02.02.2025, 08:04:22 xxx.xxx.20.192

gratuluju k vysvědčení💐..jsem zapomněla napsat…a to šití dobrý👌..nemusí to být dokonalé,hlavně,když si poradíš…Pěkně ladíš s tím koníkem🐎

Coudas
Coudas 02.02.2025, 10:32:59 xxx.xxx.120.105

Bobčo děkuji za pochvalu. Ke škole gratulovat netreba, vše se ukáže až v červnu 🫣.

Hážu ještě ukázku, co se z “náramků” dá udělat 🙂 ale nacvakám to z počítače, ať si to nemusím posílat.

No a naše “lazení” s koněm. Strašná fotka. Hlavně že jsme v barvě. Byly to docela nevydařené závody. Tedy z naší strany. Další rok jsem to jela zkusit naposled, naprosto "nevyladěná", o to byl výkon lepší, tedy spíše pohodovější, ale to zas se mnou měli problém poradatelé 🙂No a kůn se musel prospat 😆

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
lesnizinka
lesnizinka 02.02.2025, 10:45:06 xxx.xxx.85.40

Ha, ha Coudas to jsou dobré fotky👍 nastratej kůň, co se divím, že tě neposlal k zemi, pak bojkot: ležím a se.u ti na to, ale ta poslední…tak to je úplně nádhera, jak tam skvěle vypadáte, to je fotka jak ze žurnálu👍😍

Vysvědčení…šprtko!😜 Proč se uvidí až na konec roku? Když teď ti to jde, proč by ti to do konce nemělo jít? To už zvládneš👍

Moje některé šicí výtvory dopadají taky takto…hlavně, když se mi do toho nechce😉 No a co, když to účel splní…😛

lesnizinka
lesnizinka 02.02.2025, 10:49:54 xxx.xxx.85.40

Už to vidím…odrhaná celá rodina😉 Ty jo, na to bych trpělivost neměla, já končím jak něco trvá dýl jak hodinu🙄 Ale je to pěkné teda👍 To ještě musíš podšít, respektive na něco našít, jako třeba u toho řemínku, ohlávky…?

Coudas
Coudas 02.02.2025, 11:28:24 xxx.xxx.120.105

Ano, jako “ozdobu něčeho” se to musí našít. Na kloboucích je to jen přivázané, položené, vlk je nalepen na kartonu a naramky taky přilepené. Věnuji se tomu od 13. Celá rodina odrhaná není 🤭, nosím to jen  já, zloušela mi to prodávat kamarádka, co dělá keramiku, ale není zájem, ani o ty ohlávky. Opasek tady tchyne obdivovala, tak jsem jí udělala k vánocům, vrátila mi ho, že to nema k čemu nosit 🙂 A kamarádka, která chtěla ohlávku a pár dalších věcí už se se mnou nekamarádí 🙂 tak si dělám je  pro sebe, protože při mém zaměstnání jdou ty náramky do kytek velmi rychle.

Coudas
Coudas 02.02.2025, 11:33:54 xxx:xxx.728d:adc9

Jo jo, já ti na to s… Jenže já měla strach, ž mu něco je. On se prostě vyvalil a čau… A já si v duchu říkala, co já tu s tebou budu dělat s kolikou…. To už přemýšlím, komu zavolám…

Obrázek
Coudas
Coudas 02.02.2025, 11:36:21 xxx:xxx.728d:adc9

Jo a proč se uvidí v červnu? Protože dělám závěrečnou zkoušku, a např. když se nenaučím orat, i když umím spoustu jiných věcí - nakládat, balit senáž, jezdit s vlekem, s nakladačem manipulovat s balíky… tak neudělám zkoušku a čau babi… co z toho, že mám z češtiny jedničku a maturitu z občanky a dějepisu… 

Elisak
Elisak 02.02.2025, 19:10:57 xxx.xxx.194.232

Já od tý doby co jsem se vrátila minulou neděli od mamky nějak nestíhám…

Kolotoč mýho sportu a tréninků, psi, hadi (před odjezdem nekrmím tak se to nějak nakupilo), práce, nějakej aspoň trochu úklid doma…  A dořešení a finální objednání novýho auta…

V týdnu se nám nepovedlo nějak odladit zatopení v krbu a nebo aspoň v elektrickým kotli, tak jsem jedno ráno myslela že zmrznu… Když máte doma jen kolem 20°C co nosíte? Já měla teplý tepláky, termo triko s dlouhým rukávem a mikinu a nějak jsem se nebyla schopná zahřát, ani pod dekou… A psiska se taky tvářili docela nešťastně. Pak jsem zatopila v krbu a už to šlo…

Včera zase Živá Exotika a dost mě pobavil jeden týpek, Když šel podruhý kolem a viděl, že mi ty zvířata ubývají, tak překvapeně “Tak on si i ty jedovatý hady někdo fakt kupuje? A to jsou fakt Vaše zvířata?" Já odpověděla že jo. A on na to “No, ale stará se o ně a krmí je Váš tatínek”. Já jenom “Co? Je mi 36, už přes 15 let u rodičů nežiju”on na to “No ale jste moc mladá na to mít tyhle zvířata”. To už jsem fakt nechápala… Jako co to mělo být? 

Bobca
Bobca 02.02.2025, 19:42:56 xxx.xxx.20.192

Já měla taky 20,(šetřila jsem),když vyplo v únoru topení tři víkendy po sobě(kotel dole v Optice-tam zavřeno)tak tu bylo i 17.."ovečkové"ponožky,teplé legíny,fleesovou mikinu..a taky nic moc..ale já teď nešetřím,mám kolem 23 stupňů a je to lepší i ohledně plísně tady…Platím dost,když si propočtu 25m2..tak si topím…

Coudas
Coudas 02.02.2025, 19:54:58 xxx.xxx.120.105

Ono se to tězlo píše. V ložnici mame 14 st. Po ránu v “obýváku” 17, 18 než se začne topit. Když přijdu zbvenku, kolem 12 hodin, je těch 21,22 st. a večer pak 24,25 st. Na tu chladnější dobu si beru pončo nebo deku, jinak chodím v tričku a v kraťasech, nejlépe bez fuseklí. Když je zle, mám foukátko 😁 (teplomet).

Elisak
Elisak 02.02.2025, 20:09:24 xxx.xxx.194.232

Tohle bylo trošku nepovedený, běžně tu máme těch 23, tohle se nějak jedno ráno nepovedlo a o to víc nechápu ty co to mají doma běžně…

Já jsem zvyklá i normálně, když tu máme kolem 23 nosit tepláky a mikinu, mikinu sundám až když je víc než 24. Teplý tlustý ponožky nosím celou zimu. Jsem zmrzlá a co jsem zhubla na rozumnou váhu tak ještě víc…

Canka
Canka 02.02.2025, 20:13:03 xxx.xxx.212.25

Ahoj holky,

Coudas autem se dostanu až přímo na zahradu..a jezdím tam autem jenom,když vezu krmení nebo těžký věci..zbytek tahám ručně..a kdybych to tahala kolečkem,tak bych musela na zahradu,vzít kolečko,pak zase zpátky k baráku,naložit a pak zase na zahradu..pakárna zbytečná..třeba až jednou vyhraju v tom Eurojackpotu,tak si poplatím,aby tam šlo stavět a postavím si tam srub a silnici😂

Já si naplno o víkendu užívala krásného počasí a sluníčka u zvířátek…už jsem koketovala i s myšlenkou prvních buřtů,ale nenašla jsem suchý dřevo,takže si holt počkám,až bude sucho…stejně si chci dělat nový ohniště,tak si to připravím a pak huráá…

A úplně jsem se na podzim vyprdnula na zahrádku..a dneska jsem tam s hrůzou nakoukla..no rozrytý od prasat,zaplevelený…takže musím to líp oplotit a taky teda co musím,je to přikrýt zeshora..protože mi všechno loni sežrali ptáci…asi nějakou síť?Nebo nenapadá vás něco? 

Coudas
Coudas 02.02.2025, 20:58:56 xxx:xxx.2f93:bd62

Aha… 🤔 no mě nenapadlo, že u koní nemáš kolecko porád. Jiný kraj jiny mrav.

Zaseto přikrejváme geotextilií. Síť proti ptakům vrabčáci prolítli.

Canka
Canka 03.02.2025, 05:47:16 xxx.xxx.212.25
»
Odpověď na příspěvek uživatele Coudas z 02.02.2025, 20:58:56

Ale já mám u koní kolečko pořád,dokonce dvě🙂Asi se nechápeme..ty kolečka mám u koní,ale když přivetu krmení,dovezu ho autem před barák,kam vede silnice..ke mě na zahradu ke koním silnice nevede..já nemám koně u baráku víš..takže proto autem musím na zahradu..jinak by to pro mě z amenalo cestu od baráku na zahradu ke koním pro kolečko,před barákem naložit a pak zase zpátky přes vesnici s kolečkem na zahradu…už si rozumíme?

No a hezký teda,že vrabčáci to prolítou🫣Musím něco vymyslet

Coudas
Coudas 03.02.2025, 06:38:28 xxx:xxx.9456:887f

Nerozumím, ale to nevadí, to je normalní, že jsem nechapavá 😁 Hlavně když Ti to funguje, to je důležitý 👍

Třeba dělaj i menší oka na síti, nebo máte tlustší ptáky. Z bé tenké geotextilie jswm zároveň dělala.i ochranu proti spáleni.od slunce na zelí. Na slunečnici to manžel položil na hlínu.

Bobca
Bobca 03.02.2025, 08:01:58 xxx.xxx.20.192

Coudas..nevím teď čemu nerozumíš,jestli těm okům a ptákům🤭…Ale Nikča má koně přes celou dědinu a do kopečka "stáje"-přístřešky..takže by si pro to kolečko musela jít pěšky přes celou dědinu,pro to zboží k baráku,zavézt ho koním,a  a pak ho tam pěšky zase zavézt..Bydlí na bytovce v centru..Takže jezdí až tam,a tam silnice  není-proto to bahno…hm?🤗Je to daleko..A sází,aby vyhrála chtěla by si tam nechat postavit srub..Promiň,jestli jsem se sekla a mluvíš o něčem jiném..😇

Niki,teď běží pořad “malinkaté domky” na TV Seznam,,nech si ho tam postavit🤭

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
  • +
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.