Aktuálně: 3 226 inzerátů221 373 diskuzních příspěvků18 368 uživatelů

Třetí víčko

hmn
hmn 11.01.2025, 19:25:06 xxx.xxx.46.160
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 11.01.2025, 19:10:13

https://www.e-bezpeci.cz/index.php/2-uncategorised/2219-netiketa-pravidla-slusneho-chovani-uzivatelu-internetu

“10. Odpouštěj ostatním jejich chyby (Be forgiving of other people’s mistakes) 
Závěrečné pravidlo upozorňuje na to, že bychom měli být tolerantní k ostatním uživatelům internetu a neměli bychom za každou cenu upozorňovat na chyby, kterých se při online komunikaci dopouštějí. Netiketa přímo hovoří např. o chybách pravopisných, které jsou často záminkou pro dehonestaci uživatelů (typo nazi, grammar nazi). Pokud chceme uživatele na jeho chybu upozornit, měli bychom využít např. soukromou zprávu, nikoli veřejnou dehonestaci.”

😉

kometa
kometa 11.01.2025, 20:05:19 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 11.01.2025, 19:25:06

Ale my máme s Bobčou dohodu a tak vím, že se neurazí a nebere to jako dehonestaci. Ostatním to píšu v SZ.

hmn
hmn 11.01.2025, 20:08:18 xxx.xxx.46.160

jsem na to narazila a tohle byla taková hezká nahrávka….😄

Q_
Q_ 11.01.2025, 20:15:29 xxx.xxx.113.200
kometa:

to bysme si

to bychom si🌹

Kytka to nespraví, i když neubližuje. Psal jsem to … hrubka mi jako anonymovi tehdy, i když neúmyslná a obsahu se netýkající, byla mi vytčená. Popravdě…nas.alo mě to a nějakou dobu jsem sem nechodil. Odpověď na toto mé shrnutí po přihlášení se sem byla, dejte do “ČJ okénka”.

Stejně kometo nenapravíte svět, co se týče psaní ve spisovném jazyku českém. Ani ostatní, chtiví spisovné češtiny, bazírující na něčem, co bohužel moje děti nezajímá a u vnuků nevím, bo jsou to caparti, asi společně nenapravíme. Mají jiné priority a slang a tak. Nechme zde žít diskuz/si a nežerme se s i/y nebo mně/mě mimo to specializované vlákno, kam lze dát citaci a rozebrat podrobnosti. Tím nerozporuji snahu udržet vysokou laťku týkající se používání naší mateřštiny. Přiměřeně však prostředí, ve kterém se pohybujeme.

Je to tady diskuze k chovatelství, tak to tady neposerme s vynucováním si spisovné čeština.

Q_
Q_ 11.01.2025, 20:16:16 xxx.xxx.113.200
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 11.01.2025, 20:05:19

Po funuse. Než jsem to dopsal…

rapotačka (neregistrovaný) 11.01.2025, 22:06:40 xxx.xxx.168.235

Nevadí mi ČJ tady, kolikrát se "chytím za nos" i bez výtky, když to po sobě čtu. Respekt z úči  musí bejt. Myslím, že jsem dost citlivá , ale urážky jsem z výtek necítila, fakt ne.🌻

Canka
Canka 11.01.2025, 22:40:55 xxx.xxx.212.25

Ahoj holky,

Saga já měla to samé,jen s rok a půl starou slepicí..byla to nejhezčí a největší slípka,která ze dne na den umřela..prostě ležela mrtvá v kurníku pod bidlem..a tohle se prý u slepic stává,že z ničeho nic..takže mi zůstalo 6 slepiček a i teď přes zimu davají 4-5 vajec denně. Z jara koupím ještě třeba 2-3 slípky a budu spokojená…

Kouťáku Mourek je naprosto,ale naprosto boží!!!!A Bobi za měsíc už 69?Ty jo na to nevypadáš vůbec ty mladice jedna!!!

Já si dneska užila relax den..nebo měl být relax,ale zase rak úplně jsem si neodpočinula😂Ráno pedikúra a manikúra,potom vířivka s kamarádkou,pak oběd s kamarádem a kamarádkou,pak návštěva ségry a mamky a večer padnout na hubu😅

Zítra mám u zvířátek práce jak na kostele,když dnes jsem pofackovala jen to nejnutnější,takže jdu chrnět,ať jsem ráno ready…

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.