Aktuálně: 3 249 inzerátů220 368 diskuzních příspěvků18 357 uživatelů

Třetí víčko

Skeeve
Skeeve 05.01.2025, 23:19:18 xxx.xxx.101.45
»
Odpověď na příspěvek uživatele Elisak z 05.01.2025, 19:33:18

Pyrrhus? 

Elisak
Elisak 06.01.2025, 01:34:11 xxx.xxx.194.232
»
Odpověď na příspěvek uživatele Skeeve z 05.01.2025, 23:19:18

Jj, dneska i poprvé nakrmeno.

Bobca
Bobca 06.01.2025, 08:59:25 xxx.xxx.20.192
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 05.01.2025, 22:59:13

Raduš,psala jsem,že “mi spadl řemen”..obrazně řečeno,že jsem s tím sekla..Koupila skříň,roztřídila hromádky, vyklidila “boxy”-nakoupené v Actionu..a mám to na jednom místě..Nebyla správná konstalace hvězd na šití..Prostě jsem se nemohla do ničeho dokopat🤔..Mívám na podzim,a hlavně před vánocema i nostalgii..počasí..a další nevysvětlitelné jevy🤫(nebudu je tu rozebírat)..ALE !..jaksi se mi rozjasnilo,když jsem zahlédla tu nádheru(blbě jsem to napsala,že jsem ušetřila-prostě věci za X-tisíc,jsem koupila za pár šupů),a rozhodla jsem se,že ještě neumírám🤗a MUSÍM něco dělat🙏..Tak, jak ty se musíš dokopat na tu zahradu,já musím dodělat ty resty..i si konečně sobě potáhnout to křeslo..dodělat Zdence ty polstry na lavici…Zatím jsem jí obšila nejvíc..A dlužím jí ještě jednu menší cestovní tašku..Kam jede,lidi by ji chtěli taky..Ještě jsem šila teda 2 té její kámošce(větší a menší),a oni po republice mi dělají reklamu-každý by je chtěl..🤗Raduš,kdybych šila,to bys tady viděla…Bych se samozřejmě pochlubila..takže musíš vydržet🥰Budu se chlubit,neboj😇

lesnizinka
lesnizinka 06.01.2025, 10:27:37 xxx.xxx.88.96

Fujtajbl to byla dneska obchůzka…že já tam blbec lezla🙄 Naše cesta i cesta vedle v dědině poledovica. Takže ne, že rychlochůze, ale plížila jsem se po křivé krajnici. Kde to nejde, protože bych sjela do příkopu, nebo tam neobejdu keře, jsem musela po té cestě, na které se prostě nedal udělat normální krok. Ráno bylo skoro 5st, tak jsem myslela, že to bude už rozčvaňhané. No nebylo🙄 Jinak je u nás 6,5st a sluníčko, jen zase fouká. 

Bobi šak právě, člověk na to musí ,,chytit slinu" a ke všemu, když to dělá dlouho, už ho to pak přestane bavit, těšit. To mluvím ale hlavně o sobě😏

Bobca
Bobca 06.01.2025, 12:27:14 xxx.xxx.20.192

ještě jsem chtěla dodat,že pokud-a to bude krajní řešení-že bych nějak nemohla,či co,to mám komu dát..myslím tu riflovinu..Kukněte tam,najděte si ty kabelky,batohy atd...Je to precizně ušité..Jaruš si tam koupila 2 ,já bych jí takové neušila..já šiju spíš "pytlíky"(i když jako kabelky)..najeďte si šipečkou na ten obrázek,a ona se vám ukáže i z druhé strany..A v každé kabelce je na šňůrce(přišité nahoře u zipu) karabinka,na tu si zapnete svazek klíčů-a vytáhnete je pak krásně ven-žádné hrabání🤭

https://www.galeriepuntik.cz/

lesnizinka
lesnizinka 06.01.2025, 14:26:24 xxx.xxx.88.96

No a co Bobi. Kdyby jsi chtěla, toto tam taky ušiješ, ale šiješ zase jiné, své. A hlavně, alespoň šiješ. Já se už druhý, no ten jsem odmávala😜 takže zítra bude třetí den…nutím do toho žehlení😏 Vždycky si raděj vymyslím něco jiného, abych nemusela žehlit. Přitom dobře vím, že to není nic hrozného, za chvíli to mám, ale keců zase kolem toho🙄 V pátek jsem i ten koš přinesla(a pak zase odnesla) ale raděj jsem si natloukla pár ořechů, kdybych chtěla něco péct, ať mám nachystané. Šikly se hned v sobotu, tchýně pečení bojkotuje, že je ještě cukroví, tak jsem večer pekla pak perníkový závin(s povidly a ořechy) Dneska místo žehlení, jsem vybrala z krabic zbytky použitelného cukroví a dala ho v jedné větší do mrazáku, krabičky poumývala. Uklidila už něco z výzdoby(takové blbiny, jako větvičky z mísy na ovoce třeba) papírové krabice naházené na pytli ve špajzu jsem musela porozdělávat, případně potrhat a nacpat do toho pytle, příští týden je odvoz(ráno jsem chystala na odvoz igelit😉)

lesnizinka
lesnizinka 06.01.2025, 18:56:04 xxx.xxx.88.96

Niki, jak noha, zvládlas to dneska poprvé v práci? Myslím, že to poprvé v novém roce, bylo horší, než ta noha😜

Psala jsem včera vůbec, že mi zase nesvítí ten jeden stromek? Včera se nerozsvítil, zkoušela jsem to zapnout, vypnout, zkontrolovala jistič, zástrčky, závadu nenašla🙄 Říkala jsem si, že včera a dneska už by to stejně bylo naposled…a pak to někdy zkusím najít, tu závadu…do příštího roku, aby to svítilo😉 Ten stromek se rozsvěcuje s tím osvětlením garáže, na stmívání. Dneska jde Tom naposled rozsvítit tu obrubu baráku+druhý stromek a hle…volá na mě, že ten stromek normálně svítí. Jsem z toho trochu jelen…sám se asi neopravil😏

Canka
Canka 06.01.2025, 19:20:49 xxx.xxx.212.25

Ahoj holky,

Co se týče Čikitky,pokusím se vyfotit její kukuč při nejbližší možné příležitosti🙂O víkendu se mi to povede spíš,to je víc času..ona totiž Čikitka buď lítá jak zběsilá a vyfotit nejde nebo si na mě hned ustele a chrní😂Takže vyfotit její kukuč je nadlidský úkon.Ale jak píšeš ty Bobi,já na ty hezky zbarvený čičiny mám prostě štěstí..Z Čikitky vážně roste moooc hezká kočička.Jen bude prostě taková droboučká..nebo mi to tak možná přijde vedle Pučmeldy a Nikyho..protože jsou to válce😂

Raduš noha bolela teda fest a strašně jsem se těšila domů,až tu botu sundám..ale tak já jsem zvyklá trpět😂Ale to si sedne si myslím a do konce týdne to bude už snad dobré..no horší bylo ale to ráno..všechno totál zamrzlé..u zvířátek jsem nemohla ráno ani otevřít vrátka..to bylo sprostých slov a kopanců do těch vrátek😂U nás nasněžilo,pak se spustil mrznoucí déšť a asamozřejmě ledovka jako prase…no a když jsem došla k autu,tak to byl úplně konec…prostě za boha nešlo otevřít..auto byl komplet led..takže milion dalších sprostých slov,nadávek a kopanců do auta😂Když už se mi konečně docela nasilím podařilo odtrhnout ty zamrzlé dveře,tak po otevření všechen ten led spadl do auta na sedačku…tak to už jsem byla na pokraji zhroucení..a když jsem pak zlomila škrabku při pokusu oškrábat čelní sklo,tak už jsem vzteky řvala na celou vesnici😂Ale do práce jsem nakonec dojela i se zmrzlým autem…když jsem šla z práce,tak už bylo auto odmrznutý..ale hlásili,že zítra má být zase ledovka,tak snad to bude aspoň o něco lepší,než dnes.

Elisak vy máte doma 23°C?Tak to byh umřela..já prostě nemůžu mít doma víc jak 20°C.Jinak mám pocit,že je doma prostě vedro na spaní(v ložnici mám nejmíň stupňů) a suchý vzduch…  

Elisak
Elisak 06.01.2025, 21:09:00 xxx.xxx.194.232

Canka: Dneska se topilo v krbu tak jsme tu měli i 25°C, blbě se to reguluje… Já i na spaní potřebuju aspoň 22°C. Jinak noc probíhá tak, že mi je chladno tak se zachumlám co to jde, ale tak za hodinu se vzbudím totálně zpocená, tak se odkopu a za hodinu se zase vzbudím zimou a takhle pořád dokola. Takže se nevyspím a jako bonus to většinou odmarodim.

Já si z toho utahuju, že jsem teplej panelákovej odchov.

Bodlinka
Bodlinka 06.01.2025, 22:25:25 xxx.xxx.88.94

to vzniká, když je v místnosti příliš horko na spaní, to odkopávání

vám zaručuju, že u mě byste se neodkopala. 

lesnizinka
lesnizinka 06.01.2025, 22:57:47 xxx.xxx.88.96

Mívám otevřenou ventilačku, i v zimě. Zavřela jsem ji, jak začaly ty celodenní mrazy a nechala jen mikroventilaci. Když byla ventilačka otevřená přišlo mi, že je v ložnici fakt zima. Při prozkumání teplomněru(je nimravý) jsem zjistila, že je tam 19st, takže žádná strašná zima se nekonala😏tolik nemá ani mamka v obýváku…většinu času🙄Při nějakých 16st, jak lidi často píšou, bych asi nevydržela spát. Spím nahatá, nedovedu si představit, že bych na sobě něco měla. Vypěstovala jsem si slušný blok, když jsem to i zkusila, úplně mě zachvacovala panika, že se v tom oblečení udusím, uškrtím, nebudu se moct otočit…🙄 Když jdu tedy spát, je tam chladno, zakutám se do duchny, než se mi trochu ohřeje, ale pak hned musím ven vyhodit nohy, protože teplo na chodidla nesnesu. I teď v zimě, když přijedu k tchánům, kteří doma nijak vedro nemají, třeba těch 20st, tak já zouvám boty i s ponožkama. Když přijdu na návštěvu a někdo mi pořád nabízí papuče, že ať nechodím jen ponožkách, tak já právě koulím očima, protože už to v ponožkách je pro mě skoro nesnesitelné, v papučích bych zdechnula😛

Bodlinka
Bodlinka 06.01.2025, 23:01:46 xxx.xxx.88.94
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 06.01.2025, 22:57:47

to je prostě zase jen rozmazlenost teplem 😀

u mě byste nahatá spát nevydržela a rychle byste i poznala, že pohodlné spací ponožky jsou pohodlné.

Daja
Daja 07.01.2025, 04:25:06 xxx.xxx.121.46
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bodlinka z 06.01.2025, 23:01:46

u mě v ložnici se nesmí topit , prozatím , tak jak badlinka. Jinak po baráku 20-22 stupňů a super. Můj v krátkém rukávu , já bez ponožek. Nene žáden panelák fůj🤪.

Daja

Bobca
Bobca 07.01.2025, 08:34:44 xxx.xxx.20.192

My na baráku měli ložnici nahoře v podkroví..ze všech stran se netopilo..hůra a dlouhá studená chodba ke dveřím..Když byly -nevím,ve kterm roce-ty velké mrazy,my měli 7 stupňů!, chlap se samozřejmě odstěhoval dolů do obýváku..mě to naopak vyhovovalo..Pára od pusy..teplé ponožky..Ty jsem ostatně mívala od dětství,s bráchou jsme spávali v pokojíku bez topení,odvedle byl rozhrnutý do stran těžký závěs mezi náma a ložnicí,kde se v 5 hodin odpoledně zatápělo piliňákem..Velká místnost,sama od sebe než se vytopila😟…Takže jsem byla zvyklá na studený odchov,duchnu a ponožky..A pavouky,zalezlé do rohů..hlavu jsem mívala na druhé straně..Jsem si teď vzpomněla,že jsem kousávala rohy od povlečení,až byly děravé..nevím proč🤔Teď tu mívám 22-23,ale cíleně,konečně tu nemám plíseň,mám tu 50% vlhkosti..a častěji větrám…Vím,že nejsou žádné zimy,mohla bych tu mít míň stupňů,ale proč tu sedět ve svetru,když si to stejně zaplatím..zvedal se nájem…👎

lesnizinka
lesnizinka 07.01.2025, 10:22:00 xxx.xxx.95.147
Bodlinka:

to je prostě zase jen rozmazlenost teplem 😀

u mě byste nahatá spát nevydržela a rychle byste i poznala, že pohodlné spací ponožky jsou pohodlné.

Jo, jo jsem rozmazlená teplem, já bych si zvykla asi i na zimu, jako dítě jsem v ní taky vyrůstala. Přišlo se v zimě z práce, ze školy, v 15h, teprve se roztápěl kotel, než se rozehřály radiátory, barák oteplil, trvalo ještě nějakou tu hodinu. Teďka muž, nedej bože, kdy by klesla teplota pod 23, to by byl schopný rozdělat oheň v krbu😏 No…taky jsme zvyklí chodit doma v tričku a kraťasech. Je fakt, že k šetření by nás mohla donutit maximálně tak ekonomická situace. Já ještě teda brblám, že je to neekologické. Máme teplené čerpadlo ale. Kdyby jsme museli dělat horu dříví, to by nás taky zřejmě donutilo ubrat😉 Na tohle se prostě zvykne lehko a rádo😏

Bobca
Bobca 07.01.2025, 11:01:04 xxx.xxx.20.192

my měli-jako u rodičů ještě, kachláky v kuchyni..2 trouby,když se otevřely a nahoře ty pláty teda rychle vyhřívaly kuchyň a vedle po pokoje bylo otevřeno,ale byla tam zima pořád,protože to byl rohový pokoj,a kamenná zeď(od štítu)..když se zatápělo,musely se součesně na druhé straně-přes zeď v komíně zapálit noviny,aby to chytlo "tah"..Jak já nesnášela zatápět,když jsem došla ze školy..pak natlouct piliňák-to už i s bráchou…sama bych ho neunesla..Vedle koupelna bez topení a z ní se šlo do špaizu.kadibudka přes dvůr….A to bývaly jinačí zimy..sněhu bylo hromadu,jsme na dvoře měli z hromady dřeva udělanou bobovou dráhu i se zadáčkou..Otec udělal na starých lyžích 2sedadlovou “lavičku”-to už mám i na fotce..Do školy jsme jezdily po zamrzlém potoce na bruslích,asi 2 km..Na poli za dědinou bylo zaplavené pole,to zamrzlo a všechna děcka odpoledně se tam scházela..Nehrozilo,že se prolomí led..To byly piruety🤗🤭

I pak,jak jsem se vdala,kousek bylo hřiště na házenou,to v zimě chlapi polévali hadicí a bylo tam kluziště..Tam jsme vlastně chodily s holkama.."kačenky"na kličku🤭Kluci “kanady”-byly vysoké na nás holky..To ještě byly zimy vpořádku..Mráz,sněhu plno..To by potřebovaly i pole..Vymrznout..Teď se svět obrací úplně jiným směrem..Nebudu rozebírat,jak se teď na jaře orá..šup,šup,není nafta,tak to stačí jen jednou..žádná podmítka a na to hluboká orba..Ale to zas odbočuju..Já se zase rozjela🤔😇

lesnizinka
lesnizinka 07.01.2025, 13:27:00 xxx.xxx.95.147

A já jsem se zahřála, neb jsem konečně vyžehlila😜 Jak jsem psala(možná jen Bobči) vždycky kolem toho milion keců a odkládání🙄 no za hodinu bylo hotovo😏 A mám jednu hnusnou povinnost z krku👍 Ještě asi půjdu naklepat pár ořechů, kdybych chtěla péct zítra štrůdl, mamka mi dala jablka(my jsme neměli) Vyvyřovat nějak nemusím, já si něco vemu, muž je v práci dneska dlouho. Jo, venku prská. Začalo když jsem přišla z obchůzky a smoklí  pořád. Jen ten výsledek nějak stojí za ho.no, je tam nasopleno 1.6mm🙄

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.