Nemá to žádné racionální vysvětlení, když dotyčný hrozny jí
má 🙂 konzistence vadi. Vetsina lidi, co neji rozinky, neji ani susena rajcata nebo svestky, brusinky ap.
Bobi zjisti, kolik toho zlata má😉 když tak si uděláš na pár dnů výlet do Prahy😜
Niki s tou sýkorkou je to divné, ale nemyslím si, že by tam spadla a nedostala se ven…má křídla. Spíš…jestli nebyla třeba nemocná, chtěla se ještě napít a už to nezvládnula. Já bych se asi na ty zmrzlé bobky vybodnula a posbírala to, až rozmrzne😏 U nás trochu blbá nálada, hlavně kvůli mamce, protože chystala, moc se těšila na vnoučata, protože tu dva měsíce nebyli a teď to vypadá, že možná nepřijedou vůbec, protože malý je ještě pořád v nemocnici, výsledky ještě nemá dobré🙄 Kdyby ráno jo, tak by je zítra třeba pustili, ale jestli by mohl zrovna jet na Moravu nevíme, až co doporučí doktoři. Mamka už z toho pochopitelně chytla migrénu včera👎
🤗😇💪….tedáá..já bych se měla👌🥰..Jako..já jsem byla univerzální manželka..Pominu teď tu “slepici” ve mě..ale já se fakt nezastavila..a já to dělala všechno ráda..brala jsem to,že se to udělat musí a přece to nebude dělat všechno babička-tchýně..Chlap nezatloukl hřebík..Jak ukážete,že umíte vymetat kotel,tak to na vás padne,ani nevíte jak..Sekat kosou..V 15 jsem začla s bráchou zabíjet králíky..a to jsem si dala! pak jsem to musela dělat sama,bo on nepřijel třeba na víkend ze studií..A to já dokázala rukou ho mignout za krk tak šikovně,že se spustila krev sama-nemusel se píchat..🤗ale pak třeba 20 králíků do klobás,jsme dělali spolu,a to byla manufaktura🤭jeden dělal to,druhý to převzal…to byla souhra..👍 Pak zabíjačku s babičkou a řezníkem,když byla ještě děcka malá..chlap kdesi lítal po motokrose,nebo v práci....ale aspoň byl na jedné straně klid😇Ale zase píšu a píšu…
Dnes na mě vyskočily slevy..v Datartu mají robota Senkor-1000W..za plus mínus 2000,-..láká mě to..jenže jenom na ty vánočky? Kdysi jsem koketovala,že bych si i chleba třeba….ale kolikpak toho já sním..a pak bych pořád něco pekla a kynula a kynula..seděla jsem nad tím dobře půlhoďku-zítra by byl doma…druhá věc-kam s ním? takže je to vyřešené👍hezkou neděli..
A Evi.děkuji za nabídku🤭
…tak bych se přidala. Ty vánočky jsou fakt nádherný. Jsou v nich rozinky?
Já tam rozinky tedy vidím. Možná je to však způsobeno tím, že dostat takovouhle nádheru bez rozinek tak to asi obrečím, nebo bych se alespoň urazil.
Stelle:…tak bych se přidala. Ty vánočky jsou fakt nádherný. Jsou v nich rozinky?
Hodí ti do nich, co si řekneš😉
Tak brečet nemusíte, stáhla sem bocinu vánočku a rozinek je tam víc než dost(kecám, rozinek neni nikdy dost)
Stelle:Tak brečet nemusíte, stáhla sem bocinu vánočku a rozinek je tam víc než dost(kecám, rozinek neni nikdy dost)
vyjde to asi 10-12 deka na 1 vánočku..Podle toho,jaké mám..10dekové jsem dávala 4-5,nebo 25 dekové 2 …na 2 kila mouky+litr mléka..Máme rádi hódně hrozinek,jen je nemáčím v rumu,jen ve vodě..dcera to nemá ráda..ale mě to nevadí..ani mandle a ořechy se u nás nedávají..Jen holá….A šlehám 1,5- 2 másla a 12 žloutků do pěny…
Ano, přesně proto jsem Stello psal “Já tam rozinky tedy vidím”. A navíc jsem si uvědomil proč je ta vánočka taková celá sympatická. Není zbytečně pocukrovaná a co hlavní nevidím mandle které já tedy nemilosrdně loupu. Tuším negativní ohlas ale každý máme holt něco no. Ještě by mohla být taková lehčí, ne moc máslová a bylo by to úplně dokonalé. Ježíšmarjá já jsem se tím popisem tak rozdováděl že asi neprodleně půjdu vyzkoušet tu naší i když je před obědem.🙂
K ani jednomu ohlas ode mě není. Já taky nemám ráda mandle na vánočce.Ale někomu chutnají, někomu ne, třeba moje sestra rozinky úplně nenávidí.
Sto lidí, sto chutí.
🌻
😛 Bohužel mandle a ostatní ořechy jsem muže taky nenaučila jíst, takže i když nechápu, znám😉 Momentálně se snažím s tím, že ořechy jsou dobré na mozek, tak třeba se povede😉 S vlašáky u nás bída, ale lískáče máme svoje, tak je škoda je nejíst. Mandle nám dává teta ze Slovenska, jim rostou ve vinohradě. Vánočka se necukruje, tedy alespoň u nás ne. Mandle taky nedáváme, ale když lupínky mám, dám. Co nikdy nepochopím tu úchylku: nesnáším rozinky. Nemá to žádné racionální vysvětlení, když dotyčný hrozny jí😏
Nemá to žádné racionální vysvětlení, když dotyčný hrozny jí
má 🙂 konzistence vadi. Vetsina lidi, co neji rozinky, neji ani susena rajcata nebo svestky, brusinky ap.
. Ještě by mohla být taková lehčí, ne moc máslová
jenže tolik másla je na 4 -slovy čtyři vánočky🤗takže vychází taky 8-10deka na jednu,což není nic moc..(většinou mám 1+1/2másla)👍psala jsem schválně,z kolika materiálu je dělám..😊
Raduš,to je hodně velký rozdíl..krozny ,nebo sušené hrozinky..Já miluju oboje,ale moje starší děcka je vybírala ze všeho,tak jsem musela dělat i bez hrozinek…
Bobca:Raduš,to je hodně velký rozdíl..krozny ,nebo sušené hrozinky..Já miluju oboje,ale moje starší děcka je vybírala ze všeho,tak jsem musela dělat i bez hrozinek…
Tvoje starší děcka, znamená stále tvoje, nebo ta vyvdaná? Protože pokud já mám zkušenost, tak tohle, stejně jako třeba averze k některým živočichům, je to, co se dítě naučí od rodičů, či jiných opatrovníků. Když bude mamka ječet nad myší, ječí i děti. Stejně tak vidím, že je to i s rozinkama. Stejně tak je to s ořechy u mého muže👎 Protože v jejich rodině panuje prdlá pověra, že z ořechů a všech semen 100% dostane zánět slepého střeva🙄
Protože v jejich rodině panuje prdlá pověra, že z ořechů a všech semen 100% dostane zánět slepého střeva🙄
To nemyslíte vážně😂. Záně slepého střeva.
Stelle:Protože v jejich rodině panuje prdlá pověra, že z ořechů a všech semen 100% dostane zánět slepého střeva🙄
To nemyslíte vážně😂. Záně slepého střeva.
Jo, jo Stelli, určitě to tady starší generace taky zná.
Já třeba mám ráda hrozno i rozinky,ale rozinky v buchtách,vánočce,prostě v jídle nesnáším a vyndávám je.A třeba naše děti rozinky jedí ve všem,ale ze 4 vnoučat 3 rozinky jedí a čtvrté v jídle také ne.To samé ořechy.My všichni ořechy máme rádi,ale 3 vnoučata je jedí a 1 je na ně alergické.
Ahoj holky,
Já jsem se dneska probudila s šíleným bolehlavem a za boha nevím z čeho…cítila jsem se jak po opici,přitom jsem včera nic neměla…trošku se mi ta hlava i motala,takže si myslím,že jsem si večer asi nějak hnula s krkem nebo fakt nevím…ale koukla jsem vedle sebe a viděla toho spokojeně spícího tlusťocha Nikouše a to mě fakt rozesmálo😂
U nás stále přetrvává zmrzlo a mlhavo…kdyby byl aspoň sníh..ale i tak chodíme na procházky..je to jak v Mrazíkovi😂A já teda když jsem dneska dorazila po 3,5 hodinách venku domů od zvířátek,tak jsem vypadala taky velice eroticky…nejhůř vypadali zase stehna(chladová alergie),ale mám na to výbornou léčitelku,Čikitku😂Jak se posadím,hned si na mě jde lehnout..takže jsem si vzala takové teplé kalhoty doma,přikryla stehna dekou a ještě si mi na ně lehnula Čikitka a je to jak kamínka😂
Co se týče rozinek…já je taky nemám ráda…a vánočku musím mít zásadně posypanou moučkovým cukrem…s máslem jí nepapám…jdu si udělat nějaké mlsání,honí mě mslná